Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 14 147
  • 223
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Бих казала , че Шазад Латиф (който ще гледаме като  Едгар Линтън ) има по-мрачно и тъмно Wink излъчване от миловидния Елорди! Но ще се пробвам да го изгледам, ако стане достъпен...

# 181
Нещо ново ще има, заинтригува ме.Аз не съм гледала и първата версия.

# 182
Eй , без негри не може Rage
Това навиране на черни , където исторически е невъзможно да бъдат, ще ме направи расистка . По същия начин и с ЛТБТ идеите - от които ми писна .Аз , която винаги съм подкрепяла правото на избор и  ми е било жал ,че в БГ на такива хора е трудно , а и имам много добър приятел още от училище , който е чудесен човек , макар да е '' на двата бряга '' , но не парадира с това , защото полът и сексуалните предпочитания ( стига да не са в разрез със закона и морала ), не те дефинират кат личност, и не са най важните .
Няма да го гледам това подобие на Форсайтови .

# 183
  • Бургас
Caroline_Bingley, благодаря за инфото! Джак Девънпорт закова вниманието ми към новите Форсайтови!  Sparkling Heart

Нооо, ще се върна към новите Брулени хълмове! Поради срива, чак сега изгледах трейлъра Flushed
Леле!!!
Май ще ни отведат твърде далеч от трагичната неудовлетвореност и болна любов в романа...в който впрочем става въпрос повече за душевни терзания и свързаност, отколкото просто за повиците на плътта!
Но понеже не искам да хейтя , преди да съм гледала, ще споделя нещо което ме разсмя в коментарна статия:

<.....изведнъж, много чувствен стегнат кадър на две женски ръце, месещи хляб.
Оттам виждаме, разпръснати между по-спокойни образи, гол, потен гръб; Елорди без риза, който борави със сено в конюшня; още месене на хляб; пръсти, плъзгащи се през счупени яйца; героинята на Роби, която пъха пръстите си в устата на Елорди; стягане на корсаж; отрязване на корсаж; още пръсти в устата; жена, на която е поставена конска екипировка на лицето; още Елорди без риза; дуото лице в лице, което е на път да се целуне; и, разбира се, пръст в устата на риба....
>
Наистина - не им ли омръзна да залагат на едни и същи кинематографични/визуални тропи, в желанието си да бъдат модерни и провокативни...
И още един цитат:
<...по-малко конвенционална романтика или емоционална сложност, отколкото много почитатели на романа на Емили Бронте биха очаквали.>
Thinking

Прочетените подробности ще спестя No Mouth

# 184
  • в сърцето на един мъж...
Мдаа, поредната модерна екранизация, която отива отвъд общоприетите норми и литературното произведение...
Хм, нови Форсайтови... Не знам дали някой може да бие първата версия. Деймиън Луис е уникално добър в нея!

# 185
  • Галифрей
Този филм сякаш предизвика навсякъде бунт и в туитър ( X) чета постове.  Един тъп коментар “ Той не е бял” те и другите актьори които играеха  Хийтклиф бяха бели не видях никой да протестира за версията с Том Харди и жена му.  Която ще гледам.
Амам от глупости. Аз съм със смесени чувства и както казах преди не мога  да съдя без да съм го гледала.

Ще гледам Форсайтови определено заради Мили Гибсън тя е прекрасна актриса ❤

# 186
Моята любима версия на “Брулени хълмове” е тази с Ралф Файнс и Жулиет Бинош.

Един хубав филм за сестрите Бронте-
“To Walk Invisible” от 2016.

# 187
Къде мога да гледам първата версия Сага за Форсайтови?

# 188
  • Галифрей
Къде мога да гледам първата версия Сага за Форсайтови?

В playtube ги има  всичките епизоди с бг аудио както и в ютуб също 😘

# 189
Благодаря. Спомням си, че като млада съм чела книгата. Ще го изгледам.

# 190
Момичета, нищо не знам за новата версия, не съм гледала и старата както казах.
Попадна ми във ФБ тази информация съвсем случайно и реших да я споделя тук.
Брулени хълмове и книгата не я харесвам, камо ли сериал или филм да гледам по нея.
Не мога да си го причиня. Така и не харесах тази книга. Оттам и филм не съм имала никакъв интерес са гледам.
Форсайтови обаче ще гледам задължително старата версия, само малко да се освободя повече и завърша тая магистратура, че да имам повече време и веднага го подхващам.
Исках друго нещо да кажа- Тюдорите по принцип ми е един от най-любимите сериали. Имам носталгия към времената, в които го гледах-на стария компютър, с чаша вино, още студентка, неработеща, дядо ми още беше жив, бях първа или втора година в университета(историческа специалност).
Толкова ми е бил интересен.
На няколко пъти вече се пробвам да го започна пак, но стигам до средата на втора серия и спирам. Не знам защо така става.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 21:25 от Caroline_Bingley

# 191
  • Варна
Брулени хълмове на кино ли ще излезе, или в някоя платформа.
На времето гледах Форсайтови и помня че края не ми хареса. Тия млатите май се разделиха.

# 192
  • Галифрей
На кино ще е, то е на WB.

# 193
Caroline_Bingley, благодаря за инфото! Джак Девънпорт закова вниманието ми към новите Форсайтови!  Sparkling Heart

Нооо, ще се върна към новите Брулени хълмове! Поради срива, чак сега изгледах трейлъра Flushed
Леле!!!
Май ще ни отведат твърде далеч от трагичната неудовлетвореност и болна любов в романа...в който впрочем става въпрос повече за душевни терзания и свързаност, отколкото просто за повиците на плътта!
Но понеже не искам да хейтя , преди да съм гледала, ще споделя нещо което ме разсмя в коментарна статия:

<.....изведнъж, много чувствен стегнат кадър на две женски ръце, месещи хляб.
Оттам виждаме, разпръснати между по-спокойни образи, гол, потен гръб; Елорди без риза, който борави със сено в конюшня; още месене на хляб; пръсти, плъзгащи се през счупени яйца; героинята на Роби, която пъха пръстите си в устата на Елорди; стягане на корсаж; отрязване на корсаж; още пръсти в устата; жена, на която е поставена конска екипировка на лицето; още Елорди без риза; дуото лице в лице, което е на път да се целуне; и, разбира се, пръст в устата на риба....
>
Наистина - не им ли омръзна да залагат на едни и същи кинематографични/визуални тропи, в желанието си да бъдат модерни и провокативни...
И още един цитат:
<...по-малко конвенционална романтика или емоционална сложност, отколкото много почитатели на романа на Емили Бронте биха очаквали.>
Thinking

Прочетените подробности ще спестя No Mouth
Те обичат да преиначават и цапат велики произведения.

# 194
  • Бургас
daniela19 Ако онова,което прочетох като спойлери е вярно 🤮, за жалост - да , доказано Worried обичат да преиначават и цапат !!!
Разбира се, показаното на предварителната/тестова прожекция може и да бъде редактирано/премахнато от  финалната версия и да нямаме "честта" да видим в пълнота „стилизираната поквара“ от която са възмутени някои от гледалите...

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 11:06 от lady Koup

Общи условия

Активация на акаунт