Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 38 797
  • 578
  •   1
Отговори
# 405
# 406
Чакам с нетърпение новата адаптация на Гордост и предразсъдъци. Трейлърът е с нежно излъчване.
И новина за нов сериал Джей Еър с Ейми Лу Ууд в главната роля.
https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/jane-eyre-series-ai … -wood-1236513790/

Последна редакция: вт, 24 фев 2026, 23:24 от Digte

# 407
  • Бургас
А кой ли ще е м-р Рочестър!? Thinking

# 408
  • Галифрей

Не е зле харесва ми ❤

Още една версия на Джейн Еър, дано е хубава. Каквото й да си говорим най-добрата версия е тази с Тоби. Той беше огън мъж ❤🔥

# 409
Мистър Дарси никак не е лош като излъчване, харесва ми.
Лизи не. Странно ми е излъчването и някак мнфок изкуствена е прическата, сякаш са личи, че е наложена някаква коса. Това не ми харесва.
Погледа на актрисата не ми допада, не видях нежност в него. Странна ми е тази за ролята на Лизи.
Иначе атмосферата е приятна. Аз честно казано нямам търпение. Ще трябва да си плащам и колкото и да не искам да асе абонирам за Нетфликс, защото надали ще го има другаде. Не е истина какви времена настанаха. Да не можеш пиратски отникъде нищо да гледаш. Това наистина не съм го очаквала.
Не харесвам тези платформи, но ще трябва да се принудя да си платя абонамент.
Поне ще изгледам каквото искам, макар си със субтитри. 😊

# 410
Аз нямам против платформите и да си плащам, но няма да се абонирам за Нетфликс от принципни съображения.
Докато нямат БГ субтитри, няма да им дам стотинка. И не защото не мога да ги гледам с английски субтитри - мога, НО що за отношение към пазара в България и българските потребители - да, не сме голям пазар, но все пак.
Ще пропусна някой добър сериал, ако не го открия алтернативно, но няма да плащам на Нетфликс.

# 411
Именно,  ще плащам с кеф ако мога да гледам с кеф. Ни в случая не мога съвсем, защото не ми е толкова добър английския.
Ето сега Бриджъртън супер много искам да аги гледна, но няма откъде. И много ме яд.
Не бих платила и аз, но когато става дума за адаптация на Г и П и за сериали, които мен искам да гледам ще го направя.
Ако ще трябва да чакам още два месеца за Бриджъртън, то вече втората част излезе мисля, аз още първата не съм изглеждала.
Много е неприятно. Не мога да се насладя на любимите си сериали без субтитри, че и да им плащам.

# 412
Това е Ема Корин, като Елизабет, нали? Никак, никак не ми допада. Може да съм предубедена от предишни версии, но излъчването на тази актриса определено не ми импонира на Елизабет.
Апропо, аз и продукцията на Нетфликс с Дакота никак не харесах. Не е модернизирана, а направо съсипана.

# 413
  • Бургас
Ема Корин и за мен има странно излъчване... Но в  "Любовникът лейди Чатърли" ми хареса! Другаде не съм я гледала.

# 414
  • Галифрей
Играеше в “Короната” Принцеса Диана.

# 415
  • Бургас
И в „Носферату“ съм я гледала, сега се сетих. Ще се гледа! Как, е друг въпрос! Wink

# 416
  • Пловдив
Отдавна един въпрос ми се мотае, сега да го задам тук, може би някой има повече информация от мен. По времето на Джейн Остин омъжените жени ли са носели бонета? От няколко версии оставам с такова впечатление - мисис Бенет, мисис Хърст - сестрата на Бингли, мисис Гарднър, Шарлот Колинс - след като се омъжва, лейди Катрин.

# 417
Отдавна един въпрос ми се мотае, сега да го задам тук, може би някой има повече информация от мен. По времето на Джейн Остин омъжените жени ли са носели бонета? От няколко версии оставам с такова впечатление - мисис Бенет, мисис Хърст - сестрата на Бингли, мисис Гарднър, Шарлот Колинс - след като се омъжва, лейди Катрин.

За омъжените жени и вдовиците, покриването на главата с боне или друг вид шапка, особено ако са навън, е било на практика задължително. Освен сигнализирането на социален статус, в ония времена да имаш тен се е считало за признак на бедност, а бонето предпазва от слънцето. Sunglasses

# 418
  • Варна
Чувала съм, че си пускали кръв за да изглеждат по бледи.
Търся сезон 6 на Мис Скарлет с бг аудио, но го няма. Много тъпо. Ако някой го намери да пише. Човек вече не може да гледа сериали на родния си език .

# 419
  • Бургас
Изчакайте малко. Едва онзи ден даваха по телевизията първите два епизода, вие искате целия сезон. Още не са го качили. Сериали на родния език се качват ако са били давани по тв. Иначе от къде ще вземат аудиото.
Като искате да гледата такива сериали на бг сменете си кабелната тв с такава, която има Епик драма.

Общи условия

Активация на акаунт