Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 18 948
  • 302
  •   2
Отговори
# 90
Коя е тя? 🙂
Мързелива Неделя и гледам отново тази великолепна класика. ❤😏😍

# 91
  • Галифрей
Коя е тя? 🙂
Мързелива Неделя и гледам отново тази великолепна класика. ❤😏😍

Север и Юг (2004) мини сериал на BBC. По романа на Елизабет Гаскел.

# 92
  • София
Е, изгледах и аз последната серия на Позлатената епоха. Любопитна съм дали сценаристите ще се придържат към историческите факти за семейство Вандербилт или ще предложат нещо друго. Ако се придържат, то следва развода на Ръсел. Тогава Бърта Ръсел ще се омъжи сигурно за Мерик.

Между другото, ако гледате Авантюристките (The Buccaneers), образът на Кончита е базиран на истинската Консуело Изнага, първа приятелка на Алва Вандербилт (Бърта Ръсел), която запознава Алва с бъдещия й съпруг.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 21:20 от АРТЕМИС

# 93
  • Пловдив
Има ли го онлайн с бг превод някъде?

# 94
  • София
Има ли го онлайн с бг превод някъде?

Кой? Епохата или Авантюристките? За онлайн не знам. В бананите и зелката ги има и двата.

# 95
  • Пловдив
За  Епохата питам. Лаптопа ми не може да тегли, само чакам синовете ми да го оправят и има да чакам години Grinning

# 96
  • Варна
А как е сезон 2 на Авантюристките. Мене много ме дразнеше Нан. Ту при единия, ту при другия. Много неурентирана. Направо ми иде да кажа на тия да си бият шута и да си намерят свестни жени. Пък и не можах да разбера как се влюби в тоя. Докато подскачаха по стълбите ли. Хич не ги харесвам двамата.  Имаше един момент с майка си, където и казваше че знае че не е нейна майка и такива тъпотии наговори. Тая е страшно неадекватна за мен.

# 97
  • София
Новият "Авантюристките" е една модерна боза в стил Бриджъртън. Аз съм почитател на класическия филм от 90-те години.
Втори сезон продължава с разтягането на локумите и дразнещата Нан.

# 98
  • Варна
Оф, направо си представям някоя пет годишна на която са дали две кукли Unamused

# 99
Аз гледах Авантюристките, но вече не намирам второ сезон никъде с превод и много ме е яд.
А старата версия е дори още по-добра.
Тук всичко е по-напудрено и модерно.
Общо взето сега и двата не мога да го гледам докато не излязат с превод някъде.
От 90 версията е доста по-хубава, много драматична и адекватна. Дори тъжна. А тук е наистина тип "Бриджъртън". А и съм сигурна, че оттам са се вдъхновили.

# 100
  • пустинен пъпеш
Нахлувам ,така да се каже ,в темата направо с въпроса къде може да се гледа старата версия на Авантюристките.Гледам и новия сезон на Позлатената епоха,който харесвам много повече от тази версия на Авантюристките,която според мен е изпълнена с множество манипулативни послания,при това липсващи,доколкото прочетох оттук-оттам, в романа,служещ за първооснова.

# 101
  • Варна
Почнах Careme и изгледах два епизода. Интересно ми е. В двата епизода имаше френски балове, които завършват с доста секс. Във втори епизод главния спа с жената на Наполеон. Чудя се дали ще има втори сезон.

# 102
Нахлувам ,така да се каже ,в темата направо с въпроса къде може да се гледа старата версия на Авантюристките.Гледам и новия сезон на Позлатената епоха,който харесвам много повече от тази версия на Авантюристките,която според мен е изпълнена с множество манипулативни послания,при това липсващи,доколкото прочетох оттук-оттам, в романа,служещ за първооснова.

Преводът на първия сериал на бг беше Завоевателките , но не съм  търсила сериала .

# 103
  • Варна
Остават ми два епизода на Careme и ми е страшно интересно. Много интриги и с всеки епизод  става все по интересно. Ама това готвене във всеки епизод не ми отразява добре. Сега ми се прияде огретен. Тоя министър дето разследва атентата е интересен образ.

# 104
Ох, доста спойлери чета в темата. Може ли да обсъждаме малко по-заобиколно филмите? Не всичко е по реални исторически събития или книги, за да се знае какво ще се случи. Благодаря 🙂

Общи условия

Активация на акаунт