Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 18 956
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
  • Галифрей
Аз продължавам  да търся този красив сериал целият с хубав превод
https://www.imdb.com/title/tt0212653/
Изгледах го в ютуб но има два три епизода които youtube са ги скрили а и субтрите са малко странни.
Благодаря предварително. ❤

# 106
  • Варна
Изгледах Careme. Надявам се да има втори сезон. Има какво още да се случи.

# 107
  • София
Не е лош Careme, но ми се струва малко фантасмагоричен. Сладкарят малко в ролята на фризьора на Мария Антоанета. И той издал мемоари, в които се описва като главно действащо лице във всички интриги и довереник на кралските особи.

# 108
  • Дивата природа
Spartacus: House of Ashur | Official Teaser | STARZ

Вижте гледка, невиждана досега на арената. През зимата по STARZ.
Спартак: Домът на Ашур“ ще бъде пречупващо историята, еротично, вълнуващо, разтърсващо преживяване, което надгражда всичко, което направи оригиналния сериал колосален хит. Сериалът повдига въпроса: какво щеше да стане, ако Ашур (Ник Тарабай) не беше загинал на Везувий в края на „Спартак: Отмъщението“? Ами ако му е било подарено гладиаторското училище, някога собственост на Батиат, в замяна на това, че е помогнал на римляните да убият Спартак и да потушат бунта на робите?

King & Conqueror - Series 1 | Trailer - BBC

„Властта не се дава. Властта се взема.“ от А8ГУСТ 24+
Крал и завоевател: Сблъсък, който определи една държава и един континент за хиляда години. Епичната история от 1066 г. и бруталната битка за кралство. С участието на Джеймс Нортън (Харолд II Годуинсън) и Николай Костер-Валдау (Уилям I Завоевателя)...

Primitive War | Official Theatrical Trailer

П.П: праИстэрически + Виетнам, 1968 г. Разузнавателна единица, известна като Отряд лешояди, е изпратена в изолирана долина в джунглата, за да разкрие съдбата на изчезнал взвод „Зелени барети“. Скоро те откриват, че не са сами. Sparke Films, в сътрудничество с Let it be Entertainment & продуцентите Карли Спарк, Кармел Имри, Люк Спарк, Джеф Имри и Алекс Беконсол, представя „ПРИМИТИВНА ВОЙНА“. Екшън военен филм, който изправя закалените в битки войници срещу най-големите хищници, ходили някога по земята...
= Това не е разходка в парка; излиза в кината в САЩ и Австралия на 21 АВГУСТ 2025 г., гордо представен от Fathom Entertainment & Rialto Distribution. Плюс следва премиера по целия свят. От режисьора Люк Спарк, базиран на популярния роман „ПРИМИТИВНАта ВОЙНА“ от Итън Петъс.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 16:03 от Gloripeace

# 109
Отдавна не бях гледала нова романтична комедия, която толкова да ми хареса, френско-английският филм  “Джейн Остин съсипа живота ми”(Jane Austen a gâché ma vie).
Въпреки че нищо в тази комедия не изненадва – нито любовният триъгълник, нито типажите, или пък предвидимият край, или може би и точно затова, филмът е много приятен за гледане. Смесица от “Дневникът на Бриджит Джоунс”, леко в стил Уди Алън и всичко това на красив носталгичен френско-английски фон. И дори бал си има филмът.
Филмът е по европейските кина от тази пролет.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 16:51 от Digte

# 110
Други два сериала стартират по Epic Drama в началото на август.

Джейн Еър (Jane Eyre - https://www.imdb.com/title/tt0780362/) - всеки понеделник от 4-ти август, 22:00 ч.

Любовникът на Лейди Чатърли (Lady Chatterley's Lover - https://www.imdb.com/title/tt4116030/) - всяка сряда от 6-ти август, 22:00 ч.

# 111
  • Галифрей
Тази версия на Джейн Еър ми е любима! ❤ Мислех тия дни да я гледам пак ❤

# 112
Това е и моята любима версия на Джейн Еър, с Тоби Стивънс и Рут Уилсън.

# 113
Аз продължавам  да търся този красив сериал целият с хубав превод
https://www.imdb.com/title/tt0212653/
Изгледах го в ютуб но има два три епизода които youtube са ги скрили а и субтрите са малко странни.
Благодаря предварително. ❤

Доста е стар сериалът ,може и да го няма целият в Тубето , но може би в руския фейсбук ВК може да го има в някоя група  , но на руски, ако знаеш . Сигурно заглавието е преведено буквално Дикое сердце .

Много харесвам канала Епик драма . Хубавото е ,че постоянно ги повтарят , за някой като мен , който може да гледа любимите отново и отново .  Ако бяха преводите със субтитри, щях да съм много доволна . ( обичам да чувам гласовете на актьорите не само на езиците , които знам , а въобще .)
За новите - не гледам Лунния камък и Тес от рода ... , но видях реклама на  Джейн Еър,че идва скоро . Бих се радвала на нещо на Джейн Остин .Предпочитам ги ,защото са по леки от тези на Томас Харди или сестрите Бронте .
Обожавам Мисс Марпъл , с удовлствие бих гледала и Еркюл Поаро , макар да съм ги гледала 200 пъти . От по -новите много харесвам За всички създания ..., не съм търсила в нета дали ще има нов сезон тази есен ,  а криминалетата като изключим полуфантастиката Мистериите на Мърдок са ми любими . Обичам да си ги гледам , когато няма какво друго да правя . Вкъщи поне един телевизор е на Епик , моят мъж ще не ще доста е изгледал .
Явно имам от време на време мозъчна мъгла , но май рекламират още нещо ново по Епик драма  , но забравих какво Satisfied

# 114
  • Варна
Не съм гледала екранизация по Любовникът на Лейди Чатърли. Обаче съм чела книгата и после четох книга за дъщерята на главните от книгата. Ще се гледат и двата сериала..

# 115
  • Вестерос
Това е и моята любима версия на Джейн Еър, с Тоби Стивънс и Рут Уилсън.
И на мен!

А Любовникът не съм гледала, как е?

# 116
  • Галифрей
Phillipine не аз не знам руски. Нищо не йм разбирам. Предпочитам да намеря сериала целият на испански,поне него по разбирам.

# 117
  • Бургас
[
А Любовникът не съм гледала, как е?
Добър е.
И версията от 2022 с Ема Корин и Джак О'Конъл е добра. С известни промени в сюжета, които на мен ми допаднаха.

# 118
Да, любовникът на лейди Чатърлей беше новия по Епик , с нетърпение го чакам , гледала съм поне 2 други  версии и имам книгата ,  и аз ще го гледам , както и точно тази версия на Джейн Еър Grinning

# 119
В Х пише, че това е кадър от новата версия на "Гордост и предразсъцъци".

Има доста негативни коментари. Аз пък толкова обичам романа и изобщо Джейн Остин, че се радвам а всяка нова версия на книгите и. И не се впечатлявам от недоволните, винаги и за всичко има.

Общи условия

Активация на акаунт