Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 18

• 17 532
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, къде мога да гледам онлайн Новите мистерии на мис Фишър?

# 256
  • Галифрей
Ще потърся ама за сега  ми излизат в videoclip.bg  ама явно е по-стара версия.

Иначе за Инспектор Рикарди сезон 3 излиза  в Понеделник чак сега видях 😂 тия са качили кратки видеа от епизодите.

# 257
Снощи изгледах два епизода от старата версия на Форсайтови. И леко се обърках.
Знам, че тук много я харесвате. И вие ще оцените и ставните по - добре. Но на мен има нещо, което не ми допада и то смятам идва от излъчването,ми на актьора, който играе Соумс.
Не знам защо така се се различава от новата.
Има обаче голяма разлика в сюжета между двете.
В старата Джолин и Франсис са родители на Джун. В новата тя е вдовица, Джун е дете от първия й брак.
В старата Франсис умира млада , а Джо бяга с гувернантката Елен, имат деца и баща му се отрича от него.
Соумс е съвсем друг на характер. Даже изпитвам отвращение някакво към самия герой.  В новата версия той ми е любимеца.
Джо също няма общо и е супер различен е двете версии. Общото е само, че е художник.
Монти и жена му живеят в друга къща, а не заедно с цялата фамилия.
Старият Форсайт в новата версия няма жена. Жена му е починала. А в старата има.
Явява се някаква негова сестра, която почина във втора серия - Ан.
В новата такъв персонаж няма.
Има баба(майката на стария Форсайт).
Тази дето е обсебена от фамилията.
Франсис също така няма общо с тази в новата версия. Която е супер амбициозна жена. В старата е безгласна буква.
Да не говорим, че шивачката Луиза не съществува като персонаж.
Иначе новата версия аз много я харесах.
Актьорите са наслада за окото,макар да им липсва суровата мъжа визия. Имат малко нежно и гейско, прекалено съвременно излъчване.
Но и двамата са много големи красавци.
Соумс ми допада много, а в старата ме отвращава. Не знам дали е заради външността на актьора. Или заради характера, но чак се чудя дали изобщо да гледам старата версия.
Та, исках да си споделя мислите тук.

# 258
  • София
Аз не съм особен фен на романа, както и на филмите. Май съм гледала 2 версии. Чак такива подробности не помня, но винаги съм смятала, че Соумс е несправедливо очернен. На мен си ми беше любимец. Праволинеен и стабилен.
Най-противна винаги ми е била Айрин.

# 259
  • Бургас
Новият сериал няма много общо с романа. Предполагам, целта на сценаристката е била да наблегне на "женската" тема... Сюжетната линия на шивачката Луиза ми идва малко на ръба на мелодрамата...И замества неслучилата се любов на героя (в романа) , заради която се решава на брак със съпругата си ... Няма лошо-въпрос на интерпретация; пише в началото- по мотиви от романа на Голсуърди... Но за мен лично , новият сериал е доста далеч и от тогавашната реалност. Някои дребни детайли в интимния свят на персонажите са доста осъвременени. Да не говорим за Айрин и "балеринството" й. Stuck Out Tongue Winking Eye За мен най- големия плюс на новата версия са прекрасните актьори! Удоволствие е да ги гледам- и като визия и като изпълнение! Но и синовете и бащите са прекалено млади за ролите си. Аз определено харесвам повече предходната версия. Особено Деймиън
Люис, като Соумс! Както самият писател казва: "...Соумс, чиято житейска трагедия е съвършено проста — неизбежната трагедия на необичания мъж, недостатъчно дебелокож, за да не съзнава този факт."

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 14:25 от lady Koup

# 260
  • Варна
Аз съм гледала някаква версия, която даваха навремето по телевизията. Нямам представа от коя година. Почти не помня какво ставаше. Само за Соумс и Айрин, че се ожениха и после се разведоха. Имаше някакви гадни сцени докато правеха секс. После всеки от двамата се ожени за втори път и всеки имаше дете. Тия деца се залюбиха, но накрая се разделиха и така свърши. Помня че не ми хареса тоя край. Другите герои изобщо не ги помня.

# 261
На мен определено не ми допада тази версия.
Новата заради актьорите ни харесва много.

# 262
  • пустинен пъпеш
Аз от една доста стара версия си отчетливо си спомням грубостта на Соумс към Айрин малко преди развода им(тя вече беше влюбена в друг),игривостта с която Фльор предизвика началото на закачката си със сина на Айрин и потресаващо силно изиграната болка на Соумс(измъчващ се ,че е причина за сълзите и  мъката на любимата си дъщеря ),когато се наложи влюбените млади да се разделят заради болезнените спомени на Айрин от техния брак.

# 263
  • Варна
Почнал е някакъв гръцки сериал.

Резюме:.
В Гърция през 1817 г. две влиятелни фамилии се опитват да потушат вековна вражда чрез брак, но изчезването на новородено дете отприщва вълна от подозрения и страх. Младата слугиня Теофано, надарена с пророчески видения, се оказва в центъра на мрежа от тайни, предателства и древни сили. Докато суеверията растат, границата между божественото и прокълнатото изчезва - и съдбата на всички зависи от една „вещица“, която не е избрала своята дарба.

https://www.imdb.com/title/tt28476980/

# 264
  • в сърцето на един мъж...
Почнал е някакъв гръцки сериал.

Резюме:.
В Гърция през 1817 г. две влиятелни фамилии се опитват да потушат вековна вражда чрез брак, но изчезването на новородено дете отприщва вълна от подозрения и страх. Младата слугиня Теофано, надарена с пророчески видения, се оказва в центъра на мрежа от тайни, предателства и древни сили. Докато суеверията растат, границата между божественото и прокълнатото изчезва - и съдбата на всички зависи от една „вещица“, която не е избрала своята дарба.

https://www.imdb.com/title/tt28476980/

Ох, това го даваха по един от AXN каналите, загледах го, ама не издържах. Скучен ми дойде.

# 265
  • Бургас
Леле Rolling Eyes , след снощния епизод на Форсайтови, със съжаление ще кажа - потиснатите ми съмнения, че гледам сапунен сериал, вече са  тъжна реалност! Толкова олеква разказа! Натрупват се все повече нелепи моменти и изкривявания в характерите и сюжета.... Питам се ,защо просто не "кръстиха" продукцията  и персонажите с други имена... Сега на моменти имам усещането за пародия. Ще гледам,  за да видя докъде е готова да стигне "авторката" Wink

На фона на тези недостатъци / споделяни както от доста зрители, така  и от критици /, научавам че вече се снима и сезон 2!!! Като знам колко добри продукции не получават шанс за следващ сезон... Чудом се чудя!

# 266
  • София
Леле Rolling Eyes , след снощния епизод на Форсайтови, със съжаление ще кажа - потиснатите ми съмнения, че гледам сапунен сериал

Благодаря, затвърждава мнението ми да не го гледам. Без това не съм почитател на романа.

Така спрях и с The Buccaneers. Опорочиха всичко и го направиха долнопробна сапунка.

# 267
The Buccaneers беше много хубав. Но от втори сезон натам не можах да го намеря никъде.
Къде го гледате с превод?
Преди го имаше в Apple Tv. Сега всичко е платен абонамент. Добро старо време са теглил сериали май си замина. Трябва да кажа, че това ме дразни много. Защото не харесвам тези платформи.
The Buccaneers, оригиналния е тежък и драматичен, но много хубав. Този е модерна интерпретация. Но на мен ми беше много приятен. Явно са прекалили и там.
По-голямо разочарование от трети сезон на Брриждътън обаче скоро съм нямала.

# 268
  • София
Новият Buccaneers засега са 2 сезона. Не знам дали го подновиха за трети. По-скоро не за момента.
На мен ми беше приятен и разтоварващ.
Не съм чела романа, не съм гледала стария сериал, абсолютно непозната ми е историята. Загледах го, като разбрах за както се оказа много кратката роля на Лейтън Мийстър.
И Бриджътън още не съм 😂😂...все се чудя като ви чета да го почвам ли.

# 269
  • пустинен пъпеш
И аз не издържах да изгледам докрай 2-я сезон на новия Buccaneers само попрочетох в резюме какво се случва до края.Първият сезон беше много по-интересен и без постоянно заплитащи се и често изкривени връзки между героите.Бих изгледала с интерес стария вариант,за който разбрах,че следва литературния първоизточник и е без ненужни допълнения,както е в новия вариант.Както не мога да поставя знак равенство между ,,Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл(,в който тя залага и част от собствените си преживявания)и продължението ,,Скарлет" от Александра Рипли(което по мое мнение е доста разводнено с ирландските герои/роднини/приключения).

Общи условия

Активация на акаунт