Събува обувката

• 741
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Бебето ми непрекъснато си събува едната обувка😔. Знам, че звучи смешно и може би е някакъв период, но това понякога много ни пречи на разходките- излизаме- изгубили сме обувка, аз се изнервял, защото в рамките на 5м съм го обула 100пъти, той пак се събува. При вас имаше ли такива периоди и кога отминават? Сменихме обувките, мислейки си, че е от модела, но пак продължава...

# 1
Овладял е ново умение и го упражнява. Намери му друга играчка някаква.

# 2
  • София
Ами да ходи бос. В смисъл той е в количка, нали?

# 3
Ами как мислиш, за да стигне до това да да може да се събува/обува и съблича/облича сам, нали трябва да започне отнякъде? 😀

Радвай се, че детето ти се развива нормално.
Ако говориш с жени на каквато и да е възраст, които имат деца, ще видиш, че твоето дете не е по-различно от останалите.

# 4
  • София
Предполагам ще Ви дразни и когато достигне етапа и с " Дай аз мога". Това обличането продължава над 30 мин като всеки път се реве защо не може да се облече Simple Smile
Това са нормални детски неща и разбирам колко Ви дразни особено това с губенето на обувките, но аз например бих сложила ето такива
Скрит текст:

Скоро ще стане достаъчно топло и ако детето не е проходило може да е само по чорапи, а ако е проходило дръжте обувките в багажника на количката и ги слагайте когато ще ходи.

# 5
Ако още не е проходило детето, просто му обуйте чорапи и толкова. Сега пък като стане топло, направо босичко да си стои в количката. Като проходи, ще свикне с обувките. Сега просто няма смисъл от обувки Wink

# 6
Предполагам ще Ви дразни и когато достигне етапа и с " Дай аз мога". Това обличането продължава над 30 мин като всеки път се реве защо не може да се облече Simple Smile
Това са нормални детски неща и разбирам колко Ви дразни особено това с губенето на обувките, но аз например бих сложила ето такива
Скрит текст:

Скоро ще стане достаъчно топло и ако детето не е проходило може да е само по чорапи, а ако е проходило дръжте обувките в багажника на количката и ги слагайте когато ще ходи.

Ходи...това е проблемът- тръгваме- изгубил обувката, реве, че не може да излезе от количката- взимам 2 чифта- същата работа

# 7
Нормални бебешки занимания. Ние събуваме и обувки, и чорапи на поразия. Оставям я да си седи боса. Няма какво да направиш. Обувай ги само когато го учиш да ходи, а през другото време нека си е босичко. Сега идва лято и няма да е проблем. Бебетата като научат нещо ново го повтарят непрекъснато, но в един момент ще му писне.

# 8
Проблемът е "губи обувката". Решението е лесно - връзваш обувката за количката. Yum

# 9
  • Банско
Пуснете го да седи непрекъснато бос, даже е по-полезно. Защо въобще държите да е с обувки и си усложнявате живота, и си късате нервите!?

# 10
Слагаш детето в количката без обувки, като слиза обуваш и така до 101 пъти.

# 11
Нормално нещо при бебетата, моята ги събуваше с ритане ,сега на 1,2г отлепя лепенката и сваля,даже и чорапите събува. Като й намеря друго с което да се занимава просто забравя , до кога са тия периоди не помня ,затова имам 4-ри деца 🤣.

# 12
Оставете детето да си стои босо и си пестете нервите за по-важни неща. Тепърва ще почват такива ситуации.
Пробвайте да сглобите легло със 100 винтчета в детска стая, докато млад 3-годишен механик гордо размята винтоверт и крещи "Аз мога, аз мога".

# 13
Нормално нещо при бебетата, моята ги събуваше с ритане ,сега на 1,2г отлепя лепенката и сваля,даже и чорапите събува. Като й намеря друго с което да се занимава просто забравя , до кога са тия периоди не помня ,затова имам 4-ри деца 🤣.
Майка- героиня сте! Възхищавам Ви се !

# 14
Слагайте го в количката по чорапи и като ще слиза го обувайте. Или му вържете някаква играчка за борда на количката да се занимава с друго. Не му обръщайте внимание, като събуе обувката не му се карайте защото това го стимулира допълнително да продължава да го прави. Просто я обуйте мълчаливо, все едно нищо не е станало, дайте му да държи някаква играчка и продължете. Ще му мине интереса след известно време.

Общи условия

Активация на акаунт