Как поддържате къдравата коса при малките момиченца?

• 773
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,

имам 3 г. госпожица, която взе къдравия ген на баща си. Поддържането на тази коса здрава и незаплетена е, меко казано, предизвикателство.

Търся разнообразни съвети и препоръка за изпитани продукти подходящи за възрастта.

# 1
Късо. Аз имам такава коса и ми бесе най-удобно къса . И докато децата бяха малк ии нямах време за себе си пак къса. Иначе има нужда от грижи и ако нямаш време и си натоварено ежедневие и ангажименти е тежест. Като малк одетето поддръжката ще е трудна за родителя, после за самото него. Аз бих препоръчала да свикне да изглежда добре с всякаква дължина на косата и да си намери красиви прически с всякаква дължина за да се чувства добре. Успех.

# 2
Дай снимка на косата, има много нива къдравост, ситно, едро.

# 3
Моята госпожица беше много къдрава, сега се поизправи. Единствено ползвах /и продължавам/ арганово масло за разплитане, ресане, еластичност и блясък на косата. Иначе съм пробвала спрейове за разплитане - ужасно лепкави, кремове за оформяне на къдрави коси - без уау ефект. И оригинална четка Tangle Teezer, че ментетата работа не вършат.

# 4
Много е трудна подръжката на къдрава коса.
Аз съм с чуплива, но все пак съм голям човек и съм се научила как да се грижа за моята коса.
Моята дъщеря обаче е с къдрава коса.
Вече е на осем години.
Косата й още от шест месечна възраст се видя, че ще е къдрава.
До третата година беше много къдрава.
След като стана на 5 се поизправи.
Отново е къдрава, но не с масури, а на по-отпуснати къдрици.
Косата е дълга до кръста, леко по-суха, много трудно се разресва, дори и с балсам.
Не мога да дам никакъв магически съвет, защото още е детска и фина косата и се заплита жестоко. Колко пъти съм рязала с ножицата няма да ви казвам🤣
Лошото на къдрава и чуплива коса е, че изглежда чудесно в ден първи след измиване. Обаче преспиш ли един ден, на другия си разплетена дамаджана и всичко започва отначало.
Косата е и по-суха, оплита се, няма ресане, къдриците не са оформени добре след спане, а разреше ли се на сухо става като захарен памук.
Детската коса е фина, мека, оплита се, едвам се реши.
Това, което ни помага донякъде е разресване на мокро под душа с хубав балсам.
Никакви спрейове не ми помагат.
Реша с четка Tangle Teezer и с такива за къдрава коса от Тему. Само с тези две четки мога да я разреша. С другите е мъчение.
То просто не става.
Косата й е буйна, рошава, гъста, огромна, много се изпотява.
Трудно правя и прически, всичко се оплита, често изглежда като гръмнал бойлер в главата дори и на опашка и кок, всичко навсякъде стърчи и къдри.
Обаче не заменям тази грива за права и гладка коса за нищо на света! Толкова й се радвам.
Тя често казва, че иска да е с права коса, за да не я реша и скубя.
Обаче всички обожават косата й. И постоянно повтарят колко е хубава.
И аз все й повтарям, че косата й е много хубава.
Подстригвам я на всеки три месеца, защото цъфти и краищата се изтощават.
Тайни за съжаление няма.
Чакаме , живот и здраве като порасне да й обясня как да се грижи за косата си и се надяваме да не иска да я изправя както са повечето тийнейджърки с къдрава коса.
Имаме познати деца, които са още по- къдрави, тип афро къдрици (на едното е мулатче).
Тези хора пък как се оправят идея си нямам.
Там няма ресане.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 14:41 от Caroline_Bingley

# 5
# 6
И двете ми деца бяха с къдрави дълги коси. Момче и момиче.
Разресвах с пръскала разни, даже едно с вещество против въшки и въшки никога не са имали).
Тийнката вече е с коса до дупето, права като праз ..
А големият си е от 4-5 годишен с момчешка прическа ..
Но бебешките къдрици до 4г не съм пипала. Даже дъщеря ми за сефте я подстригах (връхчетата на косата) на 6г. Не бях я докосвала...

# 7
Перпоръчвам това:
https://zlatnaribka.com/products/podhranvasht-krem-za-razkoshni- … hair-cream-125-ml.
Използвам и гребен за къдрави коси от Lilly и нещата се получават.

# 8
Перпоръчвам това:
https://zlatnaribka.com/products/podhranvasht-krem-za-razkoshni- … hair-cream-125-ml.
Използвам и гребен за къдрави коси от Lilly и нещата се получават.
Отдавна й се каня на тази серия за къдрави коси и ще взема и аз да я пробвам.
Чета хубави неща за марката. А и са изчистен състав.

# 9
При нас не е чак толкова сложно май. Дъщеря ми е на 4 и е с много къдрава руса коса, която изглежда много голяма (защото е къдрава и обемна), но пък е с много фин и тънък косъм. Дълга е до кръста, когато е мокра. Мия с Нахткерцен (сух скалп), подсушавам само с кърпа и пръскам със спрей за разресване Бочко детски (един лилав). Слагам голяма памучна шапка и така седи около час, защото не ползвам сешоар. Когато косата е суха, разресвам с Tangle Tweezer четка внимателно. Ако има заплетени краища, слагам малко от моята маска само на тях. Ако са ужасно заплетени на топче - с ножичката. Спреят Бочко много ми харесва, пръскам й цялата коса с него, а е и евтин. При нея косата си изглежда еднакво страхотна и след къпане, и след седмица (не като при мен с правата коса Grinning ) и винаги получава комплименти.

# 10
След баня, крем за къдрици, спрей за лесно разресване плюс сол. Сресване с гребен и оформяне на всяка къдрица  с два пръста. Вижте метода в интернет. След това дифузер или най добре да изсъхне сама. Simple Smile

# 11
При нас не е чак толкова сложно май. Дъщеря ми е на 4 и е с много къдрава руса коса, която изглежда много голяма (защото е къдрава и обемна), но пък е с много фин и тънък косъм. Дълга е до кръста, когато е мокра. Мия с Нахткерцен (сух скалп), подсушавам само с кърпа и пръскам със спрей за разресване Бочко детски (един лилав). Слагам голяма памучна шапка и така седи около час, защото не ползвам сешоар. Когато косата е суха, разресвам с Tangle Tweezer четка внимателно. Ако има заплетени краища, слагам малко от моята маска само на тях. Ако са ужасно заплетени на топче - с ножичката. Спреят Бочко много ми харесва, пръскам й цялата коса с него, а е и евтин. При нея косата си изглежда еднакво страхотна и след къпане, и след седмица (не като при мен с правата коса Grinning ) и винаги получава комплименти.

# 12
Спокойно може да използвате студено пресовано биоарганово масло, както и детски спрей за лесно разресване.
Къдравите и чупливи коси са с порьозен косъм и изискват постоянна хидратация.

Общи условия

Активация на акаунт