Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 16 937
  • 386
  •   2
Отговори
# 15
Аз също работя основно хоум офис, но не мога да си представя описаното от Brin. Хората сме различни и мен тази ситуация жестоко би ме изнервила, да не говоря, че съм почти постоянно на срещи и то с включена камера.
Ще се редуваме с баща й и това е.

# 16
  • Sofia
Е, при нас не всички срещи са с камера. Случвало се е да съм в среща и тя буквално да ми е увиснала на врата 😆.

При нас това е работещ вариант (с цената на много безсъние и умора), обаче не при всеки това би било възможно. Хоум офис си е нормална работа с нормална заетост, просто местоработата ти е в хола. Това не означава автоматично, че тези хора нямат нужда от ясла или ДГ, защото видиш ли могат да са в едно и също помещение с детето си.

# 17
Ако в списъците има свободни места 5 и текущо незаписани 2, ако тези двама се запишат, свободните места пак ли остават 5 или стават 3? Или това са свободните места след класирането?

# 18
  • София
Ако в списъците има свободни места 5 и текущо незаписани 2, ако тези двама се запишат, свободните места пак ли остават 5 или стават 3? Или това са свободните места след класирането?
Ако 2-те текущо незаписани деца се запишат, свободните места ще останат 5. 5-те места може да са останали свободни по време на класирането, ако не е имало кандидати за тях, но може да са се освободили и след класирането, ако някое от приетите деца е отказало мястото или ако директорът е отказал записване или ако дете се е отписало от градината.

# 19
Благодаря ти и ти благодаря, че си си поиграла да направиш разпределнието
И ако по това разпределение излиза, че ще пуснат едни 200 места за набора на детето ми, незаети от соп о хз това август ли ще е ?

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 15:23 от Дух

# 20
  • Sofia
Да, част от ХЗ и СОП ще се прехвърлят към общите опашки в края на август.

# 21
А другата част ?

# 22
  • София
Запазват се свободни за заемане от деца с ХЗ и СОП. ТЕЛК решение може да излезе през цялата година, СОП може да се установи също по време извън големите класирания.

# 23
Аха, много благодаря

# 24
  • Sofia
Аз не намирам места и в ясли одобрени за компенсации, а сумите в детските центрове са ужас. Надявах се на градини където предстои откриване, на май няма да са готови. Ако се запише детето на частна градина/детски център и случайно го приемат на текущи красирания какво се случва после? Има ли огромни неустойки?

# 25
Зависи какво ви пише в договора с частната ясла. На мен ми искаха само 1 месец предизвестие, без неустойка.

# 26
Четете какво пише в договора. Някои са с предплащане за година.

# 27
В район Люлин има 63 места за набор 2023г. Пиша го в случай, че е от полза на някого. Аз бях на ден на отворените врати на ДГ 73, където е едната група и много ми хареса, но приеха сина ми в нашия район.

# 28
  • София
Здравейте, в колко часа заключват системата днес?

# 29
  • София
Здравейте!Бихте ли казали кои деца първо се класират-тези с по-големи точки или тези ,които са с първо желание за дадена ясла или градина? Имаме не малък шанс за градина,която е точно до блока ни и съм я въвела като първо желание,а в по-далечна градина съм въвела като второ желание .Шансът да влезе в по-далечната е 100 процента ако се гледат точките,но дали първо ще изберат децата с по-малко точки и първо желание ? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт