Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 16 937
  • 386
  •   2
Отговори
# 30
То и да има места в Люлин, не виждам как ще влезем с 12 т. (падат 3 точки заради района). Погледнах една ясла. За 3 места чакат 7 деца с 15 т., после с 14, 13... Докато се стигне до 12-те точки шанс 0. Blush Греша ли като разсъждавам, че в друг район (изключвам супер далечните като Кремиковци, например) няма шанс да се влезе с 12 точки?
В Овча купел вероятно за 1 място ще се борят пак сума ти деца. То даже към момента няма свободно място, но има 1 незаписано, което вероятно ще стане свободно.
Cveti13, първо ще влязат децата с повече точки, независимо кое желание им е (освен ако не бъдат приети по първото им желание на друго място).

# 31
  • София
Много Ви благодаря за бързия отговор!Успех на всички!

# 32
Пробва ли с калкулатор да видиш какви шансове ти дава? Дава много добра прогноза. Включително премахва деца, които са приети по първо желание някъде другаде. Между 16 и 17 часа пробвай да видиш какво ще ти прогнозира. Blush
https://kg-chances.org/chance

# 33
  • София
Здравейте, в колко часа заключват системата днес?
В 16 ч. обявяват окончателно свободните места (т.е. прехвърлят местата на незаписалите се на второ класиране деца към свободните), имате 1 час до 17 ч. за редене на желания, в 17 ч. заключват системата за извършване на трето класиране.

# 34
То и да има места в Люлин, не виждам как ще влезем с 12 т. (падат 3 точки заради района). Погледнах една ясла. За 3 места чакат 7 деца с 15 т., после с 14, 13... Докато се стигне до 12-те точки шанс 0. Blush Греша ли като разсъждавам, че в друг район (изключвам супер далечните като Кремиковци, например) няма шанс да се влезе с 12 точки?
В Овча купел вероятно за 1 място ще се борят пак сума ти деца. То даже към момента няма свободно място, но има 1 незаписано, което вероятно ще стане свободно.
Cveti13, първо ще влязат децата с повече точки, независимо кое желание им е (освен ако не бъдат приети по първото им желание на друго място).

За съжаление тази година нямаше шанс с 12т. За набор 2023 в Люлин, но ако има хора с повече от един апартамент/адрес и единият е в Люлин, а този, в който живеят е в друг район, може да кандидатстват и да са с 15т. Така има шанс. Миналата година синът ми влезе в яслата в Люлин по този начин, защото видях че в нашия район шансът е 0%. Така тази година го приеха по първо желание в района, в който реално живеем, заради точката от яслата, а в Люлин за първа група и по ниско желание шансът му за прием с 10т беше 100%, даже можех да си избера градина, но за щастие влезе в най-близалката до нас. Ако беше с 15т в нашия район шансът му за прием щеше да е около 20%.

# 35
  • Sofia
В нашия район има шанс за 1 свободно място и хоп изведнъж пак се появи дете със 17 точки. Писна ми вече, не е редно това. Ако е с хронични защо не ги теглят отделно за местата за хронични.

# 36
  • София
В нашия район има шанс за 1 свободно място и хоп изведнъж пак се появи дете със 17 точки. Писна ми вече, не е редно това. Ако е с хронични защо не ги теглят отделно за местата за хронични.
Децата с хронични заболявания са си в отделна опашка и се теглят отделно, не участват в общата опашка за местата по общ ред.
Детето със 17 т. вероятно е с точки по социални критерии (единствено при кандидатстване за първа градинска група е възможно 17-те точки да се постигнат и само с общите критерии). Само на първото голямо класиране има отделни опашки за деца, кандидатстващи с точки по общ ред, и такива, кандидатстващи с точки по социални критерии. След това има обща опашка, в която кандидатстват и децата, покриващи само общи критерии, и тези, имащи точки по общи и социални критерии.

За чакащите и надяващите се на трето класиране:

Записването на приетите на второ класиране деца приключва в 16 часа днес. Тогава местата на приетите на второ класиране, но незаписали се в срока за записване деца, ще се прехвърлят към Свободни места. Имате време до 17 часа днес, за да огледате къде в района има свободни места за набора на детето и да пренаредите желанията, ако сметнете за нужно.
В 17 часа заключват системата за провеждане на трето класиране - резултатите от него излизат по-късно тази вечер, като мейл относно резултата получават само родителите на приетите деца (списъците с класиране и некласирани ще бъдат качени на страницата на всяка градина в ИСОДЗ).

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 16:00 от *Lorena*

# 37
Ще ми при помните ли ако сега кандидатстваме в една ДГ с яслени групи и извадим късмет, на августовското класиране губехме ли точка? Само 1 място в целия район е, така че ще е първо желание. Чудя се да се пробваме ли, но градината не е от най-желаните от нас, а на августовското класиране все ще има някоя бройка в желаната от нас СДЯ (но и много кандидати, де). Blush

# 38
Знам ,че все ме дебнеш ,но доброто ми сърце пак се обади 😁
Ако сега ви приемат ,губите точката за първо желание през август .
Ще ви я върнат чак на майското класиране 2026 .
Ще ми при помните ли ако сега кандидатстваме в една ДГ с яслени групи и извадим късмет, на августовското класиране губехме ли точка? Само 1 място в целия район е, така че ще е първо желание. Чудя се да се пробваме ли, но градината не е от най-желаните от нас, а на августовското класиране все ще има някоя бройка в желаната от нас СДЯ (но и много кандидати, де). Blush

# 39
Чак да те дебна... Случайно ми се наби в очите. Stuck Out Tongue Winking Eye
Иначе благодаря за информацията, нещо такова съм запомнила и аз.

# 40
Защо да се губи точка? Ако не запишете дерето с молба за отказа при директорката не губите нищо и нямате санкция

# 41
Доколкото знам се губи точката за самото желание , защото един вид вече е "използвано " .

# 42
Защото идеята ми беше ако влезе да я запиша, че да си имаме осигурено място, но да продължим да кандидатстваме за тези, които са ни по-близо. А така съвсем няма да имаме шанс за желаните от нас ясла и градина. В крайна сметка не се пробвах. Ще чакаме класирането август, макар че за целия район има само 11 места за хронични заболявания и я пуснали половината, я не.

# 43
  • София
Излязоха резултатите от трето класиране, имаме ли приети форумски дечица?

# 44
Ние не сме. В нашия район имаше една ДГ с едно свободно място и 40 кандидатстващи деца за него.

Общи условия

Активация на акаунт