Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 12 064
  • 269
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, синът ми е приет на държавна градина за пръв път, но имаме малко бебче, на което му предстоят още 2 ваксини и ми се иска да го задържа докато минат (до месец). Чудих се за варианта да го спирам 3-4 дни преди тях, за да сме сигурни, че сме здрави, но пък не ми се иска да развалям периодът на адаптация, понеже не очаквам да е лек:( та въпросът ми е колко мога да отлагам пускането в градина. Знам, че е болезнена тема, приетите деца да не ходят, повярвайте ми и на мен ми се иска да ходи, едва издържам с двамата вкъщи, но ще остискам още малко:)

# 256
За градини е 30 дни след записване.

# 257
  • В твоето съзнание...
Привет,

Предстои ми да преместя детето си от една държавна ясла в друга, без да има прекъсване между двете. В този случай изисква ли се наново да направим всички изследвания?

Също ако има родители на деца приети в ДГ 200 - Цветен рай - 2ра ясла, ще се радвам да се свържем.

# 258
Не е необходимо. Само картона минава от едната ясла в другата.

# 259
  • Бургас
Здравейте, синът ми е приет на държавна градина за пръв път, но имаме малко бебче, на което му предстоят още 2 ваксини и ми се иска да го задържа докато минат (до месец). Чудих се за варианта да го спирам 3-4 дни преди тях, за да сме сигурни, че сме здрави, но пък не ми се иска да развалям периодът на адаптация, понеже не очаквам да е лек:( та въпросът ми е колко мога да отлагам пускането в градина. Знам, че е болезнена тема, приетите деца да не ходят, повярвайте ми и на мен ми се иска да ходи, едва издържам с двамата вкъщи, но ще остискам още малко:)
Отлагате до 60 дни след като се разберете с директорката.След това бележки от ЛЛ.
Разбирам ви напълно и ние сме в подобна ситуация.Приеха ни за първа година в ясла но не смятам да го пускам на този етап.Говорих с директора тя ми каза, че мога да отложа до 60 дни след това каза да нося бележки.Първоначалната ми идея беше да ходи поне за час-два но се оказа доста болнав и не ми се рискува.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 13:16 от SanyaM_

# 260
Яслата е 60, детската - 30.

# 261
Детето ми тръгна на ясла, много плаче сутрин, не иска да ходи, можете ли да ми препоръчате детски психолог, който да ни помогне с адаптацията спрямо темперамента детето.

# 262
Проверете дали има психолог в яслата, които да ви съдейства. Но като цяло, това е нормално поведение. Може и 'учителите' да помогнат, ако коментирате

# 263
  • София
Детето ми тръгна на ясла, много плаче сутрин, не иска да ходи, можете ли да ми препоръчате детски психолог, който да ни помогне с адаптацията спрямо темперамента детето.
Пишете ми, защото на мен не ми дава да Ви пиша

# 264
  • София

Колко дни са минали? Как го адаптират? Кой го води?

# 265
От една седмица, аз го водя и вземам от яслата, днес ще говоря с учителките да питам за адаптацията, но приемам всякакви съвети 🙂

Колко дни са минали? Как го адаптират? Кой го води?

# 266
  • София
Бих ви препоръчала бащата да започне да води детето. Една седмица е все още период на адаптация, моето голямото му отне повече време, но плача рязко спря в момента в който ММ започна сам да го води, води го известно време, може би месец преди да се престраша аз да го водя. С малкото понеже беше частна ясла директно ММ започна адаптацията с него, първо с него вътре, после за по няколко часа сам, много бързо се случиха нещата, та бих казала че в повечето случаи там е ключа за палатката.

# 267
  • София
Както казваха учителките " Води се от родителя към който било по-малко привързано" Grinning При нас рева и при двамата или ако не реве и някое друго надуе гайдата и тя почваше....

# 268
Аз подкрепям мнението на Мацето, 1 седмица е малък период, особено за деца под 3г.
Моята девойка плака 6 пълни дни по 3ч в яслата... сърцето ме болеше.. водеше я баща и(ако я водех аз сигурно щеше да е месец), отказваше да яде там, да играе, да пеят, да я гушкат...
Отне около месец да пожелае да спи там и да ми се сърди че я взимам на обяд, разбира се съчетано с бооледуване, тръгна на 1г и 8м.
Но адаптацията е дълъг процес за някой деца и раздялата с по - малко привързания родител е плавен преход към раздялата, както и никакви лъжи как ей сега ще ги вземем или само до магазина отиваме, защото стоят и ни чакат на прозорец/врата и прочие.
Говорете с добро за яслата, да я приема с позитивно, но и не прекалено за да не им писне да слушат за нея.

# 269
Моето дете спря да плаче чак след 5 месеца ходене и тогава се отпусна и да спи спокойно там, много очаквате за толкова малко време.

Общи условия

Активация на акаунт