Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 11 249
  • 254
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Някои са си криви по принцип, все намръщени. И там е разликата, Вас ще Ви изгонят, но тях не. Защото няма желаещи за техните места.
Да бяха казали на мъжа ми ако не сме доволни да си търсим друга детска градина. Докато хвана да видя медицинската сестра вече беше решила да си даде почивка и да напусне градината… Аман от такива!

# 166
Не всички са зли бабки, моя опит с мед сестри е обратен. Мъчно ми е че ще се разделим с нашите, прекрасни и мили жени, винаги са отговаряли на въпросите, заедно сме работили по махането на памперса, насочвали са ме за развитието и . Има и минуси яслата ни.. но са пренебрежими за мен, щом се грижат за нея, тя е щастлива и усмихната, и чиста.
Иначе да кардинално трябва да има промяна в наредбата, но аз смятам че трябва да имат изкаран курс за първа до лекарска помощ или поне ситуации за деца от 10м до 3г, защото факт че най - малките сами не могат доста неща, лесно могат да се задавят и да стане беля.
Та дано има по - малко недоволни и изтормозени хора от работата си, защото такъв човек не може да се грижи за деца. Факт че има и млади, крайно не заинтересовани за децата и това съм виждала, само да се например, да пие кафе пред градината и получи някой скъп подарък от родителите.

# 167
Какъв е срокът за записване на детето, ако го приемат на първото текущо класиране в петък? От календара не мога да се ориентирам, защото на 05.09.2025 г. (петък) пише 16.00 ч. - край на записванията за СДЯ и ДГ, а през следващата седмица от първия работен ден пак пише, че се правят записвания за СДЯ и ДГ.
П. С. Сега видях, че на 05.09. пак пише, че ще има класиране. Тоест срока за записване е до 16 часа на 05.09,така ли?

# 168
  • Замък сред облаците
Класираните на 29.8 се записват до 16ч на 5.9.
Класираните на 5.9 се записват до 16ч на 19.9 и така нататък по календара.

# 169
Да, на всички текущи класирания срокът е една седмица или дори по-малко, когато има неработни дни. Всеки петък има ново класиране.

# 170
  • София
Здравейте, може ли мнение за 8 ОДЗ Елка Петрова и 93ДГ Чуден свят? Интересуват ме учителките, които поемат 1ва градинска група. Какво е отношението към децата, нивото на подготовка за 1клас, какви занимания имат и имат ли екранно време ?

# 171
  • Sofia
Аз пак се ядосвам. Пуснаха 4 места в района. В първата градина за 2 места има кандидати с 17,17 и 16 точки. Във втората имах надежда до вчера въпреки само 2-те места да участваме в класирането понеже децата бяха с 15 точки и хоп вчера от нещата 2 деца с 16 точки. В районите където пуснаха по 20 места сме максимум с 11-12 точки а кандидати с 15 и 16 точки си имат достатъчно. И сега какво да правя отново? Пак ще ги приемат тези с 16 точки и пак няма да се запишат като при предните 2 класирания? Къде да сезирам понеже подозирам нередност в конкретната ясла?

# 172
  • София
Някой да знае в район Младост от къде се появиха 22 места в ДГ 202 за набор 2024? Не намирам никакви мнения и отзиви за нея. Пускаме се на тотото, де.

# 173
  • София
Някой да знае в район Младост от къде се появиха 22 места в ДГ 202 за набор 2024? Не намирам никакви мнения и отзиви за нея. Пускаме се на тотото, де.
Няма как да има мнения и отзиви - градината е новооткрита, сега е съвсем първият прием в нея.

# 174
  • София
Няма как да има мнения и отзиви - градината е новооткрита, сега е съвсем първият прием в нея.
Да, намерих поста за нея във Фейсбук. Благодаря

# 175
Здравейте, може ли мнение за 8 ОДЗ Елка Петрова и 93ДГ Чуден свят? Интересуват ме учителките, които поемат 1ва градинска група. Какво е отношението към децата, нивото на подготовка за 1клас, какви занимания имат и имат ли екранно време ?
За 8 ДГ: Нямам много информация, но до колкото знам има екранно време. Имат допълнителни дейности (народни танци, футбол и май английски) май от втория срок. Като цяло само положителни мнения съм чувала за 8ма.
За 93та май нямат екранно време, имат от в началото допълнителни дейности, но съм чувала 2 отрицателни мнения за градината. Дворът на 93та е малък и е пек, имат някакви мини шатрички, които трябва да им пазят сянка. На 8ма дворът е голям и има високи дървета, които пазят сянка.

# 176
Здравейте,

Объркана съм от реда за прием в ясла и след безуспешно ровене из интернет, имам нужда от помощ.
Ако искам детето ми да започне ясла през май/юни, кога трябва да кандидатстваме за ясла? Разбрах току-що, че в момента има класирания, но знам, че уж януари също има. Може ли да кандидатстваме през януари? И може ли всъщност детето да започне ясла по това време или само септември? Мога ли и как мога да получавам обезщетението за неприето дете за периода май-септември, ако детето посещава частна ясла през този период?

# 177
Текущи класирания има през цялата учебна година, места няма. В общи линии трябва да следите непрекъснато.
Ето тук ще намерите отговори на всички въпроси -  https://kg.sofia.bg/#/home.
Разгледайте го, регистрирайте детето и успех.

# 178
  • София
Кога заключват системата? Днес или утре и в колко часа?

# 179
Ако искате да участвате на междинните класирания на 2025/2026, те сега започват, тази седмица има класиране, следващата има. Кажи речи всяка седмица, всеки месец.

Последните междинни класирания са през януари, февруари и март. Имате 60 дни, които можете да приложите тръгването на ясла. Т.е ако го класират края на м февруари или началото на м март , може и да го докарате за тръгване през м май...

Но шансовете за прием на текущи класирания не са големи. Групите вече са пълни с деца, класирани през м май и м юни или ще се напълнят на класирането тази и следващата седмица.

Така че, щом няма да го пускате тази календарна година или мислете направо за частна ясла, или за платен/ неплатен отпуск и тръгване на ясла от м септември догодина.

Здравейте,

Объркана съм от реда за прием в ясла и след безуспешно ровене из интернет, имам нужда от помощ.
Ако искам детето ми да започне ясла през май/юни, кога трябва да кандидатстваме за ясла? Разбрах току-що, че в момента има класирания, но знам, че уж януари също има. Може ли да кандидатстваме през януари? И може ли всъщност детето да започне ясла по това време или само септември? Мога ли и как мога да получавам обезщетението за неприето дете за периода май-септември, ако детето посещава частна ясла през този период?

Общи условия

Активация на акаунт