Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 11 023
  • 254
  •   1
Отговори
# 180
След месец май започва едно велико събиране на групи, разделяне, прехвърляне по сгради, ремонти и "ремонти", смяна на площадки, учители и помощен персонал. Въобще не е момента нито за Вашето, нито за другите деца, да започва адаптация на някое тепърва постъпващо.

# 181
Кога заключват системата? Днес или утре и в колко часа?

Утре мисля в 16ч и класирането е в 17ч

# 182
  • Sofia
Както и да ги мисля и въртя кандидатурите, не влизаме в жребия с нашите 15 точки в района и 11 точки в друг район.

# 183
Бърз въпрос - някой променял ли е набора на детето, за да влезе в градина и как се отрази това впоследствие..?

# 184
Здравейте мами, в понеделник започвам работа, а текущото класиране е по-късно днес. Служебната бележка от работодател ще важи ли в такъв случай, ако я представя следващата седмици при записване, когато вече ще съм на трудов договор?

# 185
  • Замък сред облаците
Към датата на класиране трябва да е, тоест от днес трябва да ви пуснат договора.

# 186
Ех, ама че крива работа...

# 187
  • Замък сред облаците
При кандидатурата днес една от заявките е че сте на трудов договор. Когато това не се докаже като критерий ви дисквалифицират, ако се класирате. Ако ви наемат от понеделник, чак следващото класиране на 5.9 ще отговаряте на критериите.

# 188
  • София
точно така, днес нямате точка за класиране като работещ родител, освен ако не ви е прекъснат все още предишния договор. Звъннете на новата работа и питайте дали могат от днес да го пуснат?

# 189
Имате ли представа колко време след 17ч ще излезнат резултатите днес?

# 190
Около 18ч -19ч вече има резултати

# 191
Здравейте - имам следния въпрос - искам да преместя детето ми в друга градина, ако я приемат и я преместя ще трябва ли отново да правим всички изследвания - кръв, урина, чревни + Васерман от родител? Ще трябват ли пак и бележки от работата? Или могат да се вземат тези неща от предната градина и да се занесат в новата?

# 192
  • София
Не, ако детето е ходило до сега на детска градина не се правят такива изследвания. Само здравно профилактична карта изискват. Освен ако детето не е посещавало повече от 2 месеца. Там вече ще се наложи да  правят тези за паразити.

# 193
Здравейте! Бъдеща майка, но се интересувам отсега как се случват нещата с приема, имам желание да се върна по-рано на работа.
Ако детето е родено началото на 2026 да разбирам, че няма да може да се кандидатства до лятото 2027?
Иначе доколкото успявам да сметна на двама работещи с постоянни адреси в София от около 5 години би трябвало да ни стигнат точките за прием. В два различни района сме.

# 194
За яслените групи никога няма достатъчно места, затова не е ясно дали ще успеете да се класирате, въпрос на късмет, със сигурност ще сте на томбола. На ваше място бих огледала и възможностите за частна ясла.

Общи условия

Активация на акаунт