Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 22 059
  • 511
  •   3
Отговори
# 510
Да я преместиш няма да стане. Ще трябва да кандидатстваш по каналния ред. За самата адаптация на детето не мисля, че ще е проблем. Те бързо свикват. Не си сменяй адреса само. А, щом не си шофьор и градината ще е далеч от работното място, още повече не бих си причинила тази гимнастика за нероден Петко. Ще го мислиш като се върнете отново в София.

# 511
Ако ще се връщате в София, не си сменяйте адресната регистрация, защото ще се гледа уседналостта на детето.

Възможно ли е да се запише детето в общинско/държавно детско заведение в друг град, ако адресната му регистарция е в София? Дори и да няма проблем с местата, трябва да се провери чисто административно как стоят нещата. Еврнтуално някаква "врътка" с настоящия адрес, а постоянният да си е в София.

Иначе и аз съм съгласна с горните мнения, по-добре си запишете детето в Елин Пелин, да ви е удобно в обозримото бъдеще. След няколко години ситуацията може да е съвсем различна. Плюс, че вече няма такъв недостиг за места в детски градини. Големият недостиг е за яслите.

Общи условия

Активация на акаунт