Страсти – ясли и градини в София, кампания 2025/2026 - Тема 2

• 21 501
  • 504
  •   2
Отговори
# 465
Ми, жената се е разбрала с ЛЛ, какво се ядосвате Grinning Те и други така са се разбрали с някой друг и резултатът е ясен - мястото се пази, детето вкъщи и другите са злобни завиждащи.

# 466
Да… имала си мотиви. Ние нямаме никакви мотиви да си пуснем децата на ясла/градина. И пари като вестници за частна. Нека съм злобна.

# 467
  • Бургас
Не разбирам сама защо се сърдите, че прието дете не ходи на ясла.Ами ако е постоянно болно каква ще е разликата.Всеки има мотив зад действията си които си и е меродавен за него.Аз искам тази една точка защото без нея няма да имам шанс за детска градина.С малко бебе съм вкъщи и не искам да рискувам за това няма да го пусна на този етап.Разбрала съм се с ЛЛ, че до април ще ми издава бележка.Миналата седмица примерно в групата му са ходили само 4 деца.Проблема не е в мотивите на хората а в общината.

Да, обаче Вашите мотиви изобщо не греят никого. В момента едно място стои празно почти цяла учебна година, защото сте сметнали Вашите мотиви за по-важни от на другите. В момента едно семейство плаща частна детска ясла заради Вашите мотиви. Много е лесно да кажете, че общината е виновна, но това не оправдава нечестната Ви постъпка. Много се агресирам на такива случаи. За съжаление не са никак малко. И не е същото, ако някое дете постоянно боледува.
Кое точно не е честното.Кандидатствала съм като всички останали, спечелила съм място.Дали ще ходи или не не виждам разлика.Да общината е виновна, че няма места за всички.

# 468
Че мястото стои празно. Детето не посещава яслата, защото е болно, а се прави на болно с бележки от ЛЛ, за да му се пази мястото. Какъв е смисълът общината да осигурява бройки, персонал, да поддържа база, ако половината деца не ходят, защото на всеки родител му е кефнал различен мотив?

# 469
  • София
Те общината точно ниската посещаемост ползват за да не инвестират по агресивно. Иначе радвайте се на зимните месеци, и в нашата държавна ходеха макс 7 деца, ама после пролетта ставаше ад, всички спряни се появяваха и се спукваше да боледува, докато зимата им беше супер.

# 470
Ами нормално да ползват ниската посещаемост. Фактите са си факти. Вие, ако сте един търговец на домати и никой не ви ги взима, ще продължите ли да купувате от борсата, те да се развалят, и вие да ги хвърляте? Ама напълно разбирам общината в това отношение. Ако детето е на частна ясла ще ви боли, ако не ходи редовно, а вие плащате? Но като е държавно и е безплатно - няма никакъв проблем!

# 471
  • София
Не знам защо бих се радвала, че зимните месеци децата боледуват 😀 В една нормална държава децата са в малки групи и са здрави!

# 472
В една нормална държава никой лекар не би си позволил да раздава наляво и надясно фалшиви бележки, и никой родител не би си позволил да иска.

# 473
Подозирам, че темата май месец трудно ще се чете, щом сега е такова положението.

# 474
Не. Просто всеки ще си трае какви схеми върти за място в ясла/градина, защото знае какво ще предизвика. Сигурна съм, че има много от четящите тук с подобни изпълнения, но умишлено не се обаждат.

# 475
Ако имаше спокойно места за децата когато родителят прецени, че иска детето му да постъпи, много хора нямаше да пробват още на първа яслена група. Ако бяхме спокойни, че децата ни се гледат като писани яйца, сигурно ще доведе до по-голяма посещаемост в първа група.
Ма, всичко е едно бинго.

# 476
  • Бургас
Ех чак схеми не са.Жената е личен и на бебето и ни влиза в положение.Знае много добре колко ще е трудно с две малки болни деца.Плюс това независимо дали ходи или не детето на ясла ти се връщаш на работа.Но всеки си знае.Това означава ли, че като имате място и не зависимо болно,здраво ще си го пуснете само защото имате място в ясла.

# 477
  • София
То тогава е безсмислено да се записва на ясла дете, когато майката е в майчинство и няма намерение да пуска детето на ясла... Да, има деца които си ходят на ясла нищо че майката е в майчинство, но са редки. Да, малко бебе да преболедува ясленски вируси е сигурно ужасно... Моето бебе изкара седем сопола, вируси какво ли не до 5 месечена възраст от батко му ученик, ама нямаше какво да направя.

# 478
Моля да не омаловажавате постъпката си. Точно схема за запазване на място е. Във Вашия случай сте в майчинство и за това не Ви бърка дали ще се върнете на работа. 8 месеца едно място стои празно. 8 месеца някой плаща за частна ясла. Нищо не е станало кой знае какво!

То тогава е безсмислено да се записва на ясла дете, когато майката е в майчинство и няма намерение да пуска детето на ясла... Да, има деца които си ходят на ясла нищо че майката е в майчинство, но са редки. Да, малко бебе да преболедува ясленски вируси е сигурно ужасно... Моето бебе изкара седем сопола, вируси какво ли не до 5 месечена възраст от батко му ученик, ама нямаше какво да направя.

Няма лошо майката да не иска голямото да ходи на ясла, за да не зарази малкото. Просто не го записва на ясла и толкова. Драма няма в това и е личен избор на всеки.

# 479
То тогава е безсмислено да се записва на ясла дете, когато майката е в майчинство и няма намерение да пуска детето на ясла...
Безсмислено и некоректно. Пък другите деца, които имат нужда от това място, кучета ги яли.
И тъпото е, че от там всичко е по веригата - голямото дете като е записано, малкото получава допълнителна точка от него. Пък ако твоето голямо дете не е прието, малкото няма точка и съответно и неговите шансове намаляват.

Общи условия

Активация на акаунт