Old Money - стилът отвъд тенденциите

• 17 740
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
На Даяна също не е хич по мярка това сако а стои като взето назаем от мъж роднина, ако е там въпросът. И другите неща по нея са ми в стил "над нещата съм" а не баш да издават благородство. Но пък аз какво ли разбирам - нито съм слаба, нито имам синя кръв.
На Емили е направо огромно по супер демонстративен начин, два пъти се връщах да видя с колко са навити ръкавите, защото това очаквах да видя. За мен нямат много общо двете снимки.

# 136
  • The Evergreen State
Темата е хубава. Важна характеристика за този стил - има време и място за всичко. Интелигенцията винаги се облича безпогрешно за всякакъв вид събитие. Владеенето само на това единствено нещо е достатъчно. Понякога дънки и тениска и часовник е напълно достатъчно, понякога - не съвсем.
Честото споменаване на рояли и аристократи малко изместиха темата. Ние сме продукт на нашето съвремие и никой от нас не е нито роял персона, нито аристократ. Ежедневието ни е като на обикновените хора - пазаруване, и разчистване, и готвене, и гонене на срокове в работата. Тези снимки на стари аристократи въобще не се вписват в нашето ежедневие и е разбираемо че хората се дистанцират от това. Истината е някъде по средата. Има какво да се вземе от старата интелигенция- но то не е да им копираме старите дрехи, да не забравяме че те са били модерни по тяхното време. Усета къде какво и колко е важен, иначе това не пречи, нито изключва да сме съвременни и в крак с модата.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 12:20 от Athena

# 137
Интелигенцията са писарушки, които обслужват "олд мъни" аристократите. Не ги бъркайте, моля.

# 138
Байрон се обърна в гроба сигурно Simple Smile

Ако говорим за стила, как трябва да си облечен за вечеря в класически ресторант, за да си в стил "old money"? И как за обяд?

# 139
Иска им се на много момичета да са Кейт, но не става, сори. А, и да не забравяме как точно Кейт привлече погледа на прица. С тази рокля.....

И като се замисля и олд мъни и ню мъни, всичко много кълве на младото и на сексито.....Мерелин Монро и тя някак си омаяла президента с най-добре облечената първа дама .....

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 14:11 от DiscoBiscuit

# 140
Стилът Old money не е свързан непременно с кралски особи. Не знам защо постоянно се слагат две три кралици и принцеси на кръст и се почва едно въздишане😀 Особено тая Даяна, направо ми писна от нейното обожествяване.
Old money са всичките тези, дето са дошли с едни кораби от Европа в САЩ и са забогатели безсрамно. В Европа като пътувате, например във Фрянция, седнете в някое типично френско кафене и наблюдавайте. Ще видите old money, стига да обърнете внимание. В жегата не се потят и са с дълги ръкави. Седят на тесни столове и си поръчват по един макарон с кафето. Дори в България! Не сте ли виждали стари реститутки? С дядовци фабриканти, получили образованието си в Европа. Точно Даяна с циганските си изпълнения с принца, все едно се карат коняр и камериерка, ами не, не ми е за пример. И с несполучливо избраните си любовници, да не говорим за последния. Не, това не е стил.

# 141
Ай ся, на Даяна изпълненията цигански, а пък на принца....кралски. Grinning
Стил е и още как, стил на поведение и култура типичен за тези среди. Любовниците са позволени който колкото го влече и може да има, важното е парите да остават в рода, наследника на трона да е роден от Кралицата, а наследника на знатен род от законната съпруга. Grinning

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 15:12 от Sysly

# 142
Споменавам Кралското семейство, аристокрацията и други подобни примери не за да идеализирам конкретни личности, а за да очертая историческия контекст, от който произлиза така нареченият old money стил. Аристокрацията е била тази, която е наложила естетическите стандарти. Използваните примери са за да илюстрирам произхода и философията на стила. Не е нужно човек да произлиза от стара и богата  фамилия, за да се вдъхнови от тези принципи . Темата е отворена за всеки, който се интересува от конкретния стил.А в какво се изразява съм задала в пост 1 на темата.

Допълвам :
Умишлено се  избягва показността -  няма дълбоки деколтета, провокативни цепки или плътно прилепнали дрехи. Вместо “секси” се предпочита “класа” или дискретна елегантност.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 14:57 от •MERA•

# 143
Как точно се "вдъхновявате от тези принципи" още не сме разбрали. Наблегни на тази част. Снимки и информация от интернет всеки може да си свали.

p. s. За стила на Катето има много сайтове със снимки и линкове от къде да си купиш всичко
само няколко за пример

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 15:40 от DiscoBiscuit

# 144
Като сложа бяла риза, широк панталон и лоуфъри, утре и аз ще съм олд мъни стайл.

За да се развива темата, трябва да има практическа насоченост, кой какво носи, кога го носи - такива неща.
Иначе само ах, ах, уау, колко велик стил е...не мисля че ще се получи дискусия, или ако я има, ще е кратка.

Както и преди казах, понякога се случва да съм олд мъни стайл, понякога ню мъни, драма нямам.

# 145
Една жена трябва да има собствен стил и и индивидуалност, а не да се води сляпо по модата. А горе много добре написаха че и олд мънито е мода.

# 146
Модата идва и си отива. Тя се мени със сезоните и диктува тенденции. 10 страници обяснявам, че old money е стил . Не ставате old money с обличане на това или онова. Цялостната визия и излъчването определят стила, не само какво сме облекли, а как и с какво сме го съчетали, прическата , грима, маникюра , аксесоарите и т.н. Old money не се става с копиране на нечий гардероб, това го видяхме и от дадения по-горе пример с имитацията на стила на лейди Даяна. И примери давам, но според някои потребителки те не са old money, a аз нямам намерение да й доказвам защо са. Дискусия може да се получи като се уважават мненията на всички участници и пишем по темата .

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 16:06 от •MERA•

# 147
Класиката не отминава.
Олд мъни ми е класически стил...непреходен.

Ти обясняваш...но малко хора те разбират. Аз също не те.

Тоест според теб може ли днес да съм олд мъни стайл...а утре ню мъни стайл...

# 148
  • Melmak
Идеята тук е, че ако се чувстваш добре в олд мъни и следваш такъв стил, трудно ще залитнеш по кич и показност. Аз не си представям как един ден ще съм като за чалготека, друг ден като олд мъни.
Сигурно има и такива хора, де.

Единствено пренесено в нашата софийска действителност, много неприятно е понякога при дъжд и кал. Можеш да се облечеш прекрасно и да те опръска поредния тъп шофьор примерно. Ако си с дете и го заведеш в кварталния парк трудно ще си като от картичка. Просто в нашата мръсна столица това е положението.

# 149
Хубави примери Мера и да те допълня под показност. 🤗 Хората с такъв стил избягват светлините на прожектора, въпреки че са публични личности.

“Old money” ще седне ли така първо, ще си накичи ли очилата и чантата на масата, а сме виждали даже и телефона?! Да си оправя грима на масата и т.н и т.н…

Да не говорим, че няма да отиде в тоалетната в Мола да си направи селфи и да качи в социалните мрежи.
За това много пъти в темата се каза, че трябва определен бекграунд.

Общи условия

Активация на акаунт