Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 27 647
  • 790
  •   1
Отговори
# 765
  • На изток от Ада
На мен след 4тият А. Аг каза 3м. Тц ...
Новата бременност стана след година и половина.
След МА мин год май месец,  почнахме опити ноември.  Декември нямахме опити и януари забременях.
Следих овулация. Очаквах да стане бавно,  че мин г стана от 7м опити със следене на овулация.. Вероятно заради МА стана бързо

# 766
СЗО препоръчва да се изчака 6 месеца преди нови опити.
Но всичко е много индивидуално. Първият ми аборт беше в по-ранна седмица и започнах опити след 2 месеца. Забременях след 6. След втория още не мога да възстановя и вече над година не мога да стартирам, нищо че репродуктивният ми каза да отивам за ново инвитро след 1 цикъл. Grinning

# 767
  • София
Съжалявам, момичета, за загубите.

За съжаление от всяка яйцеклетка бебе не става, а и не всяко забременяване е успешно. У нас масово се мълчи по темата, и никоя от нас не очаква да й се случи...

EL с мутациите в MTHFR и MTRR има голяма вероятност да си с ниски стойности на Б9 и Б12. Спри добавките, ако приемаш, и пусни изследвания на витамини б9 и Б12. При ниски стойности приемай само метилирани форми. Трябва да докараш нивата близо до горната референтна стойност преди следващо забременяване.

Направи консултация с хематолог относно тромбофилията, обикновено терапия се започва още от +тест. Потърси темата за тромбофилия.

# 768
Здравейте, момичета! Вие спряхте ли за известно време добавките след аборт? Докторът ме посъветва да спра всичко до следващата ни среща, която ще е след първа менструация, за да можем да пуснем изследвания начисто. Също така, какво приемате по принцип, за да подобрите качеството на яйцеклетките, освен добавките, с които попълвате дефицитите си? Прочетох “Всичко започва с яйцето” и засега съм си поръчала Убиквинол, но авторката съветва за още доста добавки. Самоназначавате ли си разни неща или стриктно следвате препоръките на докторите си?

# 769
Благодаря, момичета.
За добавките - аз спрях всичко и точно месец след аборта започнах Неофолик мета и вит Д, но сега съжалявам, че не ги изследвах преди това. Планът ми беше като този, който ти е казал твоят доктор, Габи, но се повлиях, че фолиевата не се спира. Иначе преди да забременея и до първият преглед приемах обикновена фолиева, в комбинация с Омега 3. След първия преглед започнах Неофолик мета и видях, че това е подходящата формула вече след изследвани тромбофилии за мен. Чудя се дали да я спирам при изследване на б9 и б12. Вит Д ми остава малко, ще направя почивка и ще изследвам и него.

П.с. По повод това, че не се говори по темата - да, абсолютно е така. Благодарна съм на себе си, че се записах в една от отчетните теми и там четох историите на момичетата. Попадна ми думата "мисед" и тогава потърсих какво е и разбрах - още бременна. Ако бях разбрала на лекарския стол за първи път, сигурно щях да изпадна в някакъв емоционален шок.

# 770
Каквото и да си говорим, за лекарите един аборт е просто поредният. Много е лесно човек да рационализира, когато не е емоционално ангажиран. Когато обаче си лично потърпевш, няма как да лежиш на кълката на "защитните механизми на природата". В България масово лекарите препоръчват изследванията да започнат след 3ти аборт. В тази тема масово сме се включили преди това. И както при аборти без установена причина се препоръчва да се правят тромбофилия, микробиом и т.н., така и при генетични грешки е хубаво да се направи кариотип, консултация с генетик и да се мисли за ПИД.

Руската рулетка не е нужда да се изграе с пълнен пълнител. Може да се махне някой куршум. Simple Smile

Факт, да, когато не си лично потърпевш е лесно. Особено като ти го каже някой с 3 деца без нито една загуба. Аз лично изследванията ги направих още след първия аборт, но за съжаление не можах да махна нито един куршум от пълнителя Sad Просто когато разсъждавам по темата в насока "да, случва се, правя всичко каквото мога според силите си, но и този изход го има в картинката/има и други по този път/ не всичко е решено и загубено...и т.н." и ми става една идея по-леко.
Лично при мен тъй като не се установи причина, а и имаме едно дете, аз лично предполагам, че по-скоро става въпрос вече за качество. Между другото установих миналата година ниски нива на витамин Д, фолиева киселина , Б12. Приемам добавки и мисля да изследвам в скоро време как е положението. Дали това е възможно да е причина за неуспехите?

# 771
Напълно е възможно, според мен. Но вероятно има и други причини. По-скоро е комплексно. След третия аборт, когато решихме, че ще правим инвитро, реших че преди стимулацията трябва да съм наваксала всички дефицити. При мен само витамин Д беше под или около долна граница. Фолиевата киселина ми беше добре, витамин Б12 не беше оптимален. Декември изследвахме ембрионите, които имаме и два от три са еуплоидни. Което е по-добър резултат от три загуби от три бремености. Значи аз до сега все съм казвала, че добавките не са ми помогнали на мен. Като съм имала предвид тези за подобряване на качеството, не за наваксване на дефицити. А е напълно възможно да са оказали някакво влияние. Аз реално очаквах да имам по-добри резултати от стимулациите, повече извадени яйцеклетки и съответно повече ембриони. Само че аз нямах добър отговор при стимулациите. Имам общо 6, които бяха винаги различни, но при мен резултатите бяха едни и същи.

# 772
По темата с добавките и т.н. трябва да взема да я прочета тази книга "Всичко започва с яйцето"

# 773
Благодаря, момичета.
За добавките - аз спрях всичко и точно месец след аборта започнах Неофолик мета и вит Д, но сега съжалявам, че не ги изследвах преди това. Планът ми беше като този, който ти е казал твоят доктор, Габи, но се повлиях, че фолиевата не се спира. Иначе преди да забременея и до първият преглед приемах обикновена фолиева, в комбинация с Омега 3. След първия преглед започнах Неофолик мета и видях, че това е подходящата формула вече след изследвани тромбофилии за мен. Чудя се дали да я спирам при изследване на б9 и б12. Вит Д ми остава малко, ще направя почивка и ще изследвам и него.

П.с. По повод това, че не се говори по темата - да, абсолютно е така. Благодарна съм на себе си, че се записах в една от отчетните теми и там четох историите на момичетата. Попадна ми думата "мисед" и тогава потърсих какво е и разбрах - още бременна. Ако бях разбрала на лекарския стол за първи път, сигурно щях да изпадна в някакъв емоционален шок.

И при мен се случи точно това - докато бях бременна, за първи път попаднах на термина ''мисед'', a малко след това позната ми сподели, че като е била бременна в 9 г.с. са и казали, че плодът е спрял развитие седмица по-рано, без да е имала никакви симптоми. Дори не можех да го осмисля....Споделих и с приятеля ми и той каза: ''няма шанс, тялото винаги ще сигнализира и ще опита да изхвърли веднага плода''. Е, малко след това ми се случи и на мен - бременеех си, без абсолютно никакви индикации за проблем...Поне шокът беше една идея по-малък, не че това помогна с емоционалната част от приемането.. :/

# 774
  • Sofia
Аз с моя мисед стоях така 3 седмици и нямах никакви индикации за започващ спонтанен аборт. Ембриончето отговаряше на 6гс, а кюртажът ми беше в 9гс.
АГ каза, че така може да се откара неопределено време - може да тръгне само да се изчиства, но може и да не тръгне. Именно затова не се чака повече, ами се прибягва до кюртаж, за да се избегне инфекция.

# 775
При моя втори аборт, когато в 12+6 гс доктора видя, че бебето вече няма сърдечна дейност, плода отговаряше на 11+3 гс. Кюретажът ми беше планиран за 4 дни по-късно и силни болки и кървене получих сутринта, в деня на манипулацията. Значи при мен са минали 2 седмици, докато тялото реагира.

# 776
  • София
При мен само биохимичната тръгна сама, всички останали си стояха и не тръгваха, даже медикаментозния ми беше неуспешен и се наложи кюретаж.

Аз също бих препоръчала 6 месеца след кюретаж, да се възстанови хубаво лигавицата, добавки да се навакасват липсите и емоционално да се закрепите. Много е травматично бременност след загуба, та си трябва време да се възстановите

# 777
И аз не го проумявам това, защо тялото ми не реагира, че плода не се развива и да го изхвърли сам, не само това , ами и някак си до края си имаш симптоми. Абсолютно никакъв знак, че нещо не е наред, докато не те видят с видеозон и не видиш лицето на лекаря. Отвратително е, на никого не го пожелавам. Аз също и не знам защо, ако качеството не е хубаво въобще се случва забременяване , че и развитие донякъде. Понякога си мисля, че по щадящия вариант би ми бил, ако въобще не бях забременяла, отколкото така.

# 778
  • На изток от Ада
Аз като спра прогестерона и тръгват нещата за няколко часа

# 779
При мен пък и двата пъти симптомите ми спираха ден-два преди да спре пулсът на ембриона. Което също е неприятно, защото на прегледи ти казват - всичко е точно. Четеш по темите за бременност, че на другите симптомите им идват и си отиват, че въпреки кървене в ранни седмици раждат. Но след 2 дни всичко е приключило.

Общи условия

Активация на акаунт