Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 19 612
  • 526
  •   2
Отговори
# 450
Аз омах преглед в 6та и после след 20 дни.
Уж имунологичните са били пробвам сега с последната бременност.
Аз също бях с по -късна о . 16 ден...
Извинявай но не можеш ли да идеш на 2ро мнение?
Вож имунологичните може би там е проблема

Гледала съм ги. Аз след всеки аборт си самоназначавах по някое изследване, така че вече сме минавали през имунологични; щитовидни хормони; тромбофилии; автоимунни; полово предавани (микоплазма, уреаплазма); листериоза; токсоплазмоза; пускам си микробиология на всеки 6 месеца заедно с цитонамазката; правили сме разширени спермограми при мъжа ми и ДНК фрагментация.
Май само кариотип не сме правили досега и не сме изследвали абортативен материал.

В момента съм на прогестерон (Кринон гел); фраксипарин и аспирин протект; метилирана фолиева и вливка на интралипиди веднъж месечно (съответно досега само един път).

Мога да отида и при още един  доктор, разбира се. Просто усещам, че при мен вече проблемът е психологически и не знам кога да спра, така че да не побъркам и мъжа си заедно с мен. Трудно намирам баланса. Затова не съм се записвала.
Просто си откачам тихо и се паникьосвам за прегледа - да не ми се случи отново

# 451
  • На изток от Ада
Аз 5 б нямах проблем с нк клетки но 6 б беше аборт спрело развитие в 6та.  Сега пуснах нк клетки и АNA и в двете има проблем.
4б имах вливки интралипид и клекдан + аспирин протект.

# 452
Здравейте, момичета! Нива съм в групата като цяло и сега ми се случи за първи път всичко, което ни обединява тук. Ще напиша максимално кратко и моята история. След три уринни теста с бледа втора черта, Във вторник 09.12- първи ЧХГ- 75.9, шок. Не можех да повярвам, казах си, прекалено е истина, за да ми се случва на мен. В сряда еднократно кафява слуз, в четвъртък- повече, което накара моят гинеколог да ме прати на ехограф, където ми се обясни, че няма сак в матката, най- вероятно е в тръбата, защото е прекалено рано. Същия ден повтарям ЧХГ в сущата лаборатория- 37.3. За запазването ми изписаха вит.Ц и нош спа по три пъти. Гинекологът ми каза, че щом пада хормонът, значи няма развитие. С докторът ми се разбрахме за трети тест другата седмица в сряда. В петък повтарям в друга лабораторията ЧХГ и прогестерон. ЧХГ ми беше 26.13, прогестерон- 0.53. Докторът веднага ми добави дуфастон по два пъти на ден. Само че вечерта в петък, течението, вече ми стана червено, тоест имам цикъл. Днес изхвърлих на два пъти два странни съсирека, предполагам бяха ембриони. Иначе, цикълът ми е супер спокоен за в момента, а очаквах по- силен. Съответно спрях да пия- нош спа, вит. Ц,  Пия само филиева киселина и вит.Е. Поради това, че са почивни дни не мога да се обадя на докторът ми. Затова, ще се радвам, ако получа мнение тук дали правилно съм спрял а дуфасрон и нош спа?! И дали мога да си продължа фолиевата киселина и вит.Е? Поне до понеделник докато се свържа с гинекологът ми. Благодаря, предварително!

# 453
  • На изток от Ада
Това не е цикъл.
Пий вит е , фолиева. Дуфастон не.
Ембриона не е тези съсиреци.
Съжалявам!

# 454
А, какво е, ако не е цикъл?
Това не е цикъл.
Пий вит е , фолиева. Дуфастон не.
Ембриона не е тези съсиреци.
Съжалявам!

# 455
  • На изток от Ада
Ох грешка ти си с бх да това е цикъл

# 456
Да си пия ли вит. Е и фолиевата, в такъв случай и ЧХГ кога да пусна, когато ми свърши цикълът или това няма значение? Като съм с бх, може ли да се изследват причини? Да уточня, че и двамата имаме направено кариотип изследване, което е нормално. 
Ох грешка ти си с бх да това е цикъл

# 457
  • На изток от Ада
Пий вит е и фолиева.
Чхг може. Ако искаш в понеделник.
При една бх няма мн смисъл да търсите причина случва се.
В началото на темата има пост с изследвания.

# 458
[Много благодаря! Желая ти час по- скоро да изпиташ най- голямото чудо- да станеш майка! Както и всички други момичета тук, които копнеят за това!  quote author=nasito8988 link=topic=1780174.msg50594316#msg50594316 date=1765657452]
Пий вит е и фолиева.
Чхг може. Ако искаш в понеделник.
При една бх няма мн смисъл да търсите причина случва се.
В началото на темата има пост с изследвания.
[/quote]

# 459
  • На изток от Ада
Не спирайте опитите!  При бх няма нужда.
Успех на теб!

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 22:42 от nasito8988

# 460
  • Замък сред облаците
Съсиреците не са ембриони. При БХ няма сак, който да се види - колкото различавате отделните клетки на маточната лигавица, толкова може да се различи и оплодената яйцеклетка. С две думи - на такъв етап няма какво да се види.

# 461
[Благодаря! Нова съм и всичко ми се случва за първи път! А как да разбера, че всичко е изчистено и съм изхвърлила, всичко, което трябва? Сано по ЧХГ и при ехограф? quote author=АА link=topic=1780174.msg50594943#msg50594943 date=1765693687]
Съсиреците не са ембриони. При БХ няма сак, който да се види - колкото различавате отделните клетки на маточната лигавица, толкова може да се различи и оплодената яйцеклетка. С две думи - на такъв етап няма какво да се види.
[/quote]

# 462
  • Замък сред облаците
Само по ЧХГ и ехограф, да. Но с такова ниско ЧХГ няма какво да се задържи просто…

# 463
Благодаря! След като всипко се изчисти,
кога може да се попнат нови опити и нъжбо ли е да се пазя да не вдигам тежки, например? Защото работатами е динамична и ми се налага вдигане на тежко, понякога. Все пак, не може всички да работят в офис зад бюро. Мисълта ми е нужно ли да променям ежедневието си, след като се върна на работа? 
Само по ЧХГ и ехограф, да. Но с такова ниско ЧХГ няма какво да се задържи просто…

# 464
Вера, аз бих помислила за смяна на лекаря. Изписва ти нош па, витамин Ц и дуфастон при падащо ЧХГ.

Общи условия

Активация на акаунт