Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 100

• 20 185
  • 539
  •   2
Отговори
# 525
В една и съща лаб ли са ?

Да, в една и съща лаборатория са.

# 526
  • На изток от Ада
Трябва да следиш. Рaно е да,се каже бх ли е или имб.
Според мен е восоко за бх
Може и лаб. Грешка.

Едел тя каза че док и разрешил. И аз се почудих но ...

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 17:44 от nasito8988

# 527
Здравейте! Бях бременна, като последният цикъл беше на 20 октомври 2025г.(беше втора бременност, като с първата през 2021г. нямах никакви проблеми). В началото на декември 2025г. се разболях, бях с високо Црп и пих антибиотик. На 8 декември 2025г. бях на преглед при д-р Ангелов в гр. Тутракан. Уж всичко беше наред. На 29 декември вечерта имах зацапване, което се усилваше (в 10 г.с.). На 30 декември д-р Ангелов ме прегледа и каза, че плодът не се развива и няма пулс. Минах през процедурата... Лекарят каза, че причините може да са много - например прекарана инфекция. Чакам да мине един цикъл и тогава ще отида отново на преглед. Наскоро една приятелка ме посъветва да си пусна изследвания за тромбофилия. Та, чудя се, има ли смисъл от такова изследване? Вие как ще ме посъветвате?

# 528
  • На изток от Ада
Виж 1 пост на темата!
Има смисъл от тромбофилия

# 529
  • На изток от Ада
това излезе

# 530
  • София
Наси, тоя пролактин доста близо до горната референтна стойност. Друг път мерила ли си го? Спазила ли си правилото - да е на чист ден, без пипане на гърдите в предните дни, и 30 мин почивка преди изследване?

Всичко друго е отрицателно.

# 531
  • На изток от Ада
Ами спазвах.
Нямах 8ч съм. Гърдите чак няколко дни не съм спасвала. Имахме секс 12ч преди пробата
Да пускала съм го беше добре

# 532
С тоя секс 12 часа преди пробата и недостатъчно сън, според мен е компрометиран резултата.

# 533
  • София
Наси, повтори пролактина като спазиш без секс и след достатъчно сън, както и да поседиш половин час поне преди пробата.

# 534
  • На изток от Ада
Ми то мн късно заспивам. Двоумях се заради съня дали да пусна пролактин.
7.30 е съня
Иначе поседях

# 535
Здравейте момичета,
Съвет от мен ,когато имате възможност пускайте си имунологичните изследвания в специализирани лаборатории .След спонтанен аборт август 2025г в 10г.с. започнах с изследвания за да намеря причината.Не съм от София и следователно ги правих в наша лаборатория,която работи и изпраща към Bodimed,два пъти през 2 месеца давам позитивни резултати за dsDNA(Специфични за системен Лупус)сега по препоръка на ревматолога ги направих в имунологични лаборатория в София и всичко е в норма.Оказва се ,че методът на изследването е доста важен и в някои лаборатории дава фалшиво позитивни резултати ,поради други автоимунни заболявания(като Хашимото ,в моя случай)

# 536
  • На изток от Ада
На мен имунолог ми каза в бодимед.

# 537
При мен първо изследване в bodimed при референтни стойности 0-185 имам резултат 519
Второ изследване месец по късно по-малък пакет референтни стойности 0-5 резултат 19
Преди седмица в Св Иван Рилски имунологични лаборатория референтни 0-30 резултат 0,99

# 538
Някой да забоде някъде, че периферните НК клетки се менят по няколко пъти на ден и не са особено показателен ориентир. Моите бяха доста зле, 3 месеца по-късно без никаква терапия бяха под нормата - 2 дни след подута сливица. Пускани са в имунологичната лаборатория на Александровска и двата пъти.

# 539
  • На изток от Ада
На ден? Иначе важат 3 6 м .
Рядко се прави имунологична биопсия...

Общи условия

Активация на акаунт