Здрави коремчета и безгрижни лета с BeOm! Включете се в дискусията и спечелете!

• 5 072
  • 200
  •   1
Отговори
# 60
Не полагам особени грижи в това отношение нито за себе си, нито за децата. Пробиотик пием само когато сме болни.

# 61
Всяка сутрин давам дъвчащи витамини (за всеки случай.. пък и си ги харесва), пробиотик давам, когато има нужда. Ако сме на море пробиотика е задължителен. Иначе, когато сме на почивка внимавам да не се ядът съмнителни храни и да не се прекалява с нищо (храна, слънце, стоене във вода...).

# 62
  • София
При промяна на климата, храната и водата веднага се появяват стомашни проблеми. И не е от лоша храна или вода, а просто заради смяната им. Обикновено се оправят с пробиотици. Нямаме сутрешен ритуал. Може би добрата закуска.

# 63
Давам пробиотик преди и по време на почивка, стремя се да пием само изворна вода и гледам да ядем разнообразна храна.
Сутрин закускваме, аз хапвам нещо леко задължително преди кафето, нямаме специфичен ритуал.

# 64
Пробиотик пием само при прием на АБ.
Не полагаме специални грижи. На път и по време на почивки пием бутилирана вода, а вкъщи -от кана с филтър. Сутрин никой не закусва-знаем, че не е добре това, но преди 12-13ч  ни е рано за храна.

# 65
Тепърва се уча да полагам грижи за това, откакто станах родител внимавам с храната, къде и какво се консумира. Пробиотик пия ако има причина.

# 66
  • София
Целогодишно пия пробиотик. Сменя ли климата, задължително имам стомашни проблеми. Вода, освен бутилирана на друго място, не пия. Сутрин пия чаша хладка вода с лимон.

# 67
Имам дъщеря на 4,5 години и при пътувания винаги съм внимателна с храната и водата – стомахчето ѝ е чувствително. Залагаме на познати храни и пробиотик, особено при смяна на климат или държава. Сутрин започваме с вода, плод и малко движение, а ако сме вкъщи – и мед. Това ѝ помага да е жизнена и да се справя по-добре с промените.

# 68
Как се грижите за храносмилането и имунитета на децата си по време на пътувания – забелязвате ли чувствителност към промени в климата, храната или водата, и имате ли утвърдени сутрешни ритуали, които помагат за добър старт на деня и общото здраве на семейството?
Имам три деца, и трите пътуват без проблем. Нямат стомашни проблеми при промени. Залагам на плодове, зеленчуци, фрешове за здраве.
Пробиотик само след лечение с АБ.

# 69
Няма промяна в чувствителността на стомаха, но по време на пътуване се опитвам да приготвя предварително част от храната, консумирана за времето, а другата част е прясно приготвена. На заведения не се яде на всяко хранене.
Рутина в тази връзка нямаме, освен чашата вода сутрин.

# 70
  • София
Стараем се да ядем повече плодове и зеленчуци. Винаги при смяна на мястото, климата, пътуване имаме проблеми. Сутрешен ритуал - чаша вода нагладно.

# 71
  • Пловдив
Обикновено, винаги имам пробиотик /или симбиотик/ в багажа. Особено при по-дълго пътуване и смяна на климат, вода, храна.
Специален ритуал нямаме, но в хладилника често има приготвена вода с лимони 😊

# 72
Преди,по време на и няколко дни след  пътуваме пием пробиотици, купуваме си различни видове вода за пиене, ядем всезонни плодове и зеленчуци.

# 73
Ходим си навсякъде с пробиотика и така

# 74
Грижим се за храносмилането на цялото ни семейство, особено при болест/пътуване задължително с прием на пребиотици, фибри и расатителна храна, като сме вегетарианци.

За добър старт на деня гледаме да пием поне по голяма чаша вода, преди каквото и да е било ядене. Сутрините обикновено са обилни и вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт