Здрави коремчета и безгрижни лета с BeOm! Включете се в дискусията и спечелете!

• 5 076
  • 200
  •   1
Отговори
# 75
Как се грижите за храносмилането и имунитета на децата си по време на пътувания – забелязвате ли чувствителност към промени в климата, храната или водата, и имате ли утвърдени сутрешни ритуали, които помагат за добър старт на деня и общото здраве на семейството?
Забелязвам чувствителност и то значителна, ако пропуснем закуска, и често, когато има завои. Климатът ,ако е планински, се отразява добре.
Започваме с чаша топла вода, или вода с лимон, дори през лятото.

# 76
Никакъв сутрешен ритуал нямам освен чаша вода преди кафето
Не нося пробиотик, защото давам само при нужда

# 77
От ранна детска възраст децата ми приемат ежедневно пробиотик. Сами ме подсещат, че са свършили и трябва да купя. Вече са големи деца и знаят, че има огромна полза от приемането му. По време на път проблемите бяха по- скоро свързани с повръщане.

# 78
Дъщеря ми е с рефлукс, заради който винаги внимаваме какво яде, без значение къде се намираме. Важното е да се спазва добра хигиена не само по време на път, за да няма проблем човек като цяло.

# 79
Приемаме редовно пробиотици и нямаме специален ритуал сутрин. По време на пътуване внимаваме най-много с водата и източниците на храна

# 80
Детето ми ежедневно взима пробиотик като правим почивки през определен период. Когато пътуваме храненето не е оптимално и често пропуска изхождане. В такива случай си имаме по-скоро вечерен ритуал, въпреки, че е голям му давам пюренце от сини сливи.

# 81
Приемаме пробиотик и много вода, при пътуване.

# 82
Давам пробиотици и витамини. На почивки се ходи и с лекарства за разстройство, повръщане и активен въглен.

# 83
През зимните месеци давам пробиотик, а лятото и пролетта разчитам на свежи плодове и зеленчуци. И разбира се много течности, основно вода.

# 84
Преди, по време и след пътуване давам пробиотик на сина ми. В различни периоди от годината също. Промените в климата винаги му се отразяват и пробиотикът помага за благоприятното въздействие върху коремчето. Нямаме конкретен ритуал, но се опитваме да приемаме достатъчно вода и да се храним разнообразно.

# 85
Качествена храна, пробиотици и добавки ( различни за всеки член на семейството), добра хигиена и приемане на значително количество течности. Нямаме специален сутрешен ритуал през делничните дни. През почивните дни и празниците споделяме закуската, топлите напитки и цялото време, с което разполагаме. Спокойствието, хубавите чувства и радостните емоции допринасят за доброто здраве.

# 86
С пробиотик

# 87
  • София
Още от първите пътувания на децата се научих да давам пробиотик на децата, за да избегнем излишни неразположения, свързани със смяната на мястото и вида храна. Започвам да давам пробиотик 5 дни преди да заминем и продължавам през целия ни престой. Сутрешна рутина не бих казала, че имаме, но гледаме да закусваме цялото семейство богата и балансирана закуска.

# 88
Нямаме ритуал сутрин. Обикновено ядем всеки ден салати, храни с фибри и плодове, при пътуване не съм забелязала да имаме проблеми, но следим за хигиената на местата, които посещаваме.

# 89
  • Другата България
Всички вкъщи пием много вода. Започваме деня с голяма чаша топла вода, понякога в нея слагам малко лимон, друг път ябълков оцет. Приемаме редовно пробиотици и се грижа в менюто ни да има достатъчно фибри, които да поддържат чревното здраве.

Общи условия

Активация на акаунт