Хемоглобин по време на бременност

• 189
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, имам въпрос и се надявам някой с повече опит или който е наясно да помогне. Бременна съм в 22 седмица, при всяко изследване хемоглобина е все по-надолу, вече е 100. Желязото е в норма, Б12 е в минимума но е в норма, единствено фолиевата киселина ми е по-висока. Хематолога каза че това е от бременността, да си пия хапчетата и до там. Но все пак се притеснявам, искам повече информация. Също ме притесняват и по-високите нива на фолиевата киселина, дали не е вредна. Много ще съм благодарна за малко помощ!!!!

# 1
Вит. Б12 ви е ужасно ниско, посъветвайте се с друг лекар. Хемоглобинът ви също е нисък и може би би следвало да приемате желязо. Но всичко това, след консултаця с лекар.

# 2
Б12 е ужасно ниско.Трябва да е на горна граница...понякога от дефицит на б12 хемоглобина пада.Желязото и феритон как са...изследвани ли са...този хемоглобин е нисък и ще продължава да пада с напредването на бременността..свържете се с хематолог според мен...може и онлайн...ако искаш мога да ти препоръча. на лично...цяла бременност се консултирах онлайн с една хематоложка...трябва ти б12 метилорана форма...аз пиех цяла бременност...не се притеснявай от фолиевата най вероятно е по висока защото до скоро си пила и все още пиеш...предполагам пиеш витамини за бременни ,а там има...аз започнах бременност със хемоглобин 155 и падна до 110...пиех желязо и б12 цяла бременност...както и витамин д

Общи условия

Активация на акаунт