Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 23 268
  • 550
  •   3
Отговори
# 270
Niya-, би ли споделила какво й има на формата при теб?

# 271
  • София
Матката ми е във формата на Y със септум, като през годините са ми я водили различна форма, U2a или U3a(частично септирана матка или двурога).  Двете състояния си приличат визуално.

Първото хистеро за оправяне на този проблем беше преди да се запозная с доктор Станулов. Тогава отидох уж за преглед при един лекар, той ми каза, ако съм гладна и жадна, направо да ме оперират и се съгласих. Като се събудих, ми каза, че лигавицата била твърде дебела и не е успял, махнал е само полип. Преди операцията нямах време да седна да прочета и не знаех, че не се прави на 28 ден от МЦ.

Само тази година 4 лекари са ме питали, “ама вие защо се съгласихте?!“ 🤣 Всеки път се изчервявам, чудя се какво да отговоря и поглеждам изпитателно, сега за пълна глупачка ли ме мислят или им изглеждам сравнително адекватен пациент и затова са изненадани, че не съм го знаела кога се прави хистеро. Все едно, де, това са били еднократни посещения, като затворя вратата и са ме забравили вече. 😅😅😅 На доктор Станулов съм задавала доста тъпи въпроси, но винаги ми отговаря сериозно и не е бил с отношение "ама как може да не го знаете това". Някой напред написа, че се е чувствал понякога неудобно да си зададе всички въпроси. Да,  случвало ми се е, на някои прегледи се вижда, че е имало тежък случай, много пункции или каквото и да е и съм оставяла маловажните въпроси за следващ път, карам по същество само с важните. Особено по време на опит съм си записвала час за консултация след като е приключил, за да обсъдим как е минало и да питам останали неизяснени неща, които са по-скоро аз да си изясня кое, как и защо сме направили. Разполагайки с телефонния му номер, знам, че като си тръгна и преценя, че нещо е било важно, а не съм попитала навреме, имам тази въсможност. Мен това напълно ме удовлетворява.

И аз имам въпрос, някой правил ли си е EMMA(плюс Alice) с ендометриална тъкан взета при хистеро и ако да, може ли да сподели как точно изглеждат резултатите? Или пък обикновена ендометриална биопсия и дали има шанс да мине по допълнителното здравно. EMMA е ясно, че няма да им се откъсне от сърцето. 😅

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 14:25 от Niya-

# 272
Здравейте, дойде време да ви споделя моята сбъдната мечта благодарение на прекрасния доктор и човек д-р Георги Станулов. Миналия месец станах майка на момченце, желано и чакано дълго време. Доверих се изцяло на доктор Станулов, който ме пое след 5 инсеменации и 1 неуспешен опит инвитро на стимулиран цикъл (проведено в Северен Кипър с турски лекар). Причина за неуспехите до този момент не беше установена. С него започнахме с инвитро на естествен цикъл, в което всеки месец вадехме яйцеклетки, имаше и пропускане със задържан фоликул. Не успяхме веднага, но не се отказахме. Докторът намери причината за неуспеха. Направихме медицинската манипулация, която беше нашата спирачка досега, но никой друг не беше изяснил. Започнахме инвитро на стимулиран цикъл и чудото се случи. Тестът за бременност беше положителен. През цялото време до този момент не мога да ви опиша колко загриженост, професионализъм и човещина получих от доктора. Съчувствие и подкрепа във всеки труден етап от мъчителния път на една жена, искаща и молеща се за дете. Аз бях срещнала точшния доктор в точния момент. сигурна съм, че докторът има знанията, опита и най-вече благословията неговата ръка да бъде вълшебна и да доведе до щастливия финал. Вярвам, че всеки се ражда с мисията в живота си и не е случайно на тази земя. Вярвам и съм сигурна, че мисията на д-р Станулов е да създава живот. Желая му здраве, живот, кураж, хъс, мотивация и доволни пациенти. Чудото ми се получи в Доверие, там, където има професионалисти и резултатите вече сами говорят за това. Затова, мили дами, благодаря на доктор Станулов с цялото си сърце и за мене той е най-добрият лекар, който съм срещала някога.

# 273
Здравейте!
Докато д-р Станулов е в отпуск, има ли човек на инвитро регистратурата в Доверие?
Вече съм била на първичен преглед при Станулов, но беше преди повече от година и половина и съответно в Афродита. Нов пациент ли ще се водя или не, знаете ли?
Според вас дали първо да си направя нови актуални изследвания на хормони или първо да отида при него за преглед и след това да направя и отново да отида?
Вече имам някои основни изследвания като цветна снимка и правена хистероскопия.

Също някоя от вас има ли опит със Соня Борисова (suznatelenjivot.com)?

# 274
Здравейте!
Докато д-р Станулов е в отпуск, има ли човек на инвитро регистратурата в Доверие?
Вече съм била на първичен преглед при Станулов, но беше преди повече от година и половина и съответно в Афродита. Нов пациент ли ще се водя или не, знаете ли?
Според вас дали първо да си направя нови актуални изследвания на хормони или първо да отида при него за преглед и след това да направя и отново да отида?
Вече имам някои основни изследвания като цветна снимка и правена хистероскопия.

Също някоя от вас има ли опит със Соня Борисова (suznatelenjivot.com)?
Като се върне доктора направо му пишете на вайбър и отивате.
Аз имах първичен в Афродита юли 2024. Тогава той ме изпрати за още 6 месеца домашни опити, и през януари 2025 без да записвам час на регистратурата на 1 ден от цикъла му писах и той ме прегледа на 2ри ден от цикъла. Пуснах си всички изследвания, които трябват преди започване на процедурата предварително, за да можем директно да започнем. ( не бяхме с финансиране от фонда)

# 275
  • София
Дарина Петрова, честито, да ви е живо и здраво детенцето. ☺️ Може ли да споделиш каква се оказа причината за медицинската манипулация, за която пишеш. Хистероскопия или нещо по-различно се оказа?

bb1, мислех, че всички почиват, но в понеделник едно момиче писа в някоя от групите за доктора, че е успяла да се свърже и са ѝ казали, че са до 2. Не знам дали обаче не е случайност.

Ако нямаш изследвания година и половина, може и да направиш актуални, докато чакаш час за преглед, но няма проблем и да изчакаш доктор Станулов. То зависи и правила ли си опит през това време, била ли си при друг лекар или сте почивали т.е. имаш ли какво да разкажеш като опит и върху какво да стъпи разговорът и в каква посока искаш да отиде. Ако АМХ ти е било високо преди година и половина, няма нужда да го повтаряш, освен ако няма да кандидатствате за фонда, но пак може и след прегледа.

Носи си цветната снимка и епикризата от хистероскопията, въпреки че ако е за полип, никъде не са ми я гледали.

# 276
Много благодаря, Хистероскопия, направена от доктор Вецев.
Дарина Петрова, честито, да ви е живо и здраво детенцето. ☺️ Може ли да споделиш каква се оказа причината за медицинската манипулация, за която пишеш. Хистероскопия или нещо по-различно се оказа?

bb1, мислех, че всички почиват, но в понеделник едно момиче писа в някоя от групите за доктора, че е успяла да се свърже и са ѝ казали, че са до 2. Не знам дали обаче не е случайност.

Ако нямаш изследвания година и половина, може и да направиш актуални, докато чакаш час за преглед, но няма проблем и да изчакаш доктор Станулов. То зависи и правила ли си опит през това време, била ли си при друг лекар или сте почивали т.е. имаш ли какво да разкажеш като опит и върху какво да стъпи разговорът и в каква посока искаш да отиде. Ако АМХ ти е било високо преди година и половина, няма нужда да го повтаряш, освен ако няма да кандидатствате за фонда, но пак може и след прегледа.

Носи си цветната снимка и епикризата от хистероскопията, въпреки че ако е за полип, никъде не са ми я гледали.

# 277
Благодаря на всички за отговорите!

А освен хормони от листа с указанията какво друго според вас е добре да пусна, като показатели за ИР примерно или нещо друго, което може да помогне за по-правилни насоки от негова страна? Иска ми се да пусна всичко на веднъж или два пъти (нали понякога има значение кога се прави точно в цикъла изследването).

Нямам инвитро опити досега, бяхме само на първичен преглед при д-р Лилия Димитрова, където тя се усъмни за полипа (7-8 мм) и дотам.

# 278
Здравейте, момичета. Смятам да посетя д-р Станулов за преглед, но според вас цветна снимка от март 2024 стара ли се води? Има ли възможноср нещо да се подобри /влоши в нея ?

# 279
  • София
Здравейте, момичета. Смятам да посетя д-р Станулов за преглед, но според вас цветна снимка от март 2024 стара ли се води? Има ли възможноср нещо да се подобри /влоши в нея ?

Здравей, не е стара, не бих направила нова на твое място преди първичния преглед. Изчакай си прегледа и докторът ще каже, ако има някакви съмнения. Винаги може да има промени, особено ако е карана някоя инфекция или пък някой полип да се хване, но все пак няма как да правим постоянно.

# 280
Момичета, при стимулация прегледите и изследванията сутрин се провеждат или доктора вика и следобедите?

# 281
Момичета, при стимулация прегледите и изследванията сутрин се провеждат или доктора вика и следобедите?

При мен беше както дойде. Той казва на кои дати иска да те види, ти вече на регистратура се уговаряш за час спрямо твоя график и тяхната натовареност.

# 282
А изследвания които трябва да се пускат на самия ден ? Смисъл не се ли пускат там ...и да им трябва време да излязат ?

# 283
  • София
А изследвания които трябва да се пускат на самия ден ? Смисъл не се ли пускат там ...и да им трябва време да излязат ?
С доктора си пишете/чувате вечерта след като са готови и дава допълнителни инструкции.

# 284
Момичета, предстои ми първоначален преглед при д-р Станулов, след 2 спонтанни аборта. Знаете ли дали има изследвания, на които държи да бъдат направени преди самата среща? И ако някой скоро е бил при него, каква е цената за първоначален преглед?

Общи условия

Активация на акаунт