Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 22 476
  • 541
  •   3
Отговори
# 60
Упойката не е ли включена в цената на пункцията? На предишният ми опит в друга клиника не съм плащала нищо допълнително.

Не знам как е в други клиники, но аз си я платих.

# 61
Ако сте по фонд, не се заплаща.

# 62
По фонд снемането на анестезологичен статус също се заплаща в Доверие.

# 63
По фонд снемането на анестезологичен статус също се заплаща в Доверие.

А този статус това с надраскването ли трябва да е и теста за алергии? Защото аз само попълних въпросник преди това.

# 64
Момичета, дайте малко информация за Мериоферт. Справяте ли се сами с инжектирането? Как го съхранявате? В хладилник ли трябва да бъде? Само вечер ли се слага? В един и същи час ли трябва да се слага?

# 65
Момичета, дайте малко информация за Мериоферт. Справяте ли се сами с инжектирането? Как го съхранявате? В хладилник ли трябва да бъде? Само вечер ли се слага? В един и същи час ли трябва да се слага?

Справяла съм се, има видеа в интернет. Не се съхранява в хладилник. Слага се както лекарят е казал, добре е да е в един час всеки ден.

# 66
  • София
По препоръка на доктора при лятна стимулация го държах на вратата на хладилника, при зимната - отвън. На опаковката пише до 25 градуса. Относно дали е сутрин или вечер, както докторът е казал, така. И като цяло е важно да се следват препоръките. Добре е да си записваш, защото често само като излезем през вратата и сме забравили част от нещата. 😁

Не съм имала проблем със слагането.

# 67

Спазвайте стриктно поставянето му в един и същи час. Аз бях много стриктна и изпълнявах всичко както доктора беше казал и имах много добри резултати.

# 68
Аз го държеех в хладилника, най-отдолу.. Дали не съм го съсипала 🤔

# 69
  • София
Аз го държеех в хладилника, най-отдолу.. Дали не съм го съсипала 🤔
Не, не си. Важното е да не замръзва и да не стои на температура над 25 градуса.

# 70
Момичета, привет Simple Smile
Разбрах от темата, че д-р Станулов ще почива в началато на Август, но имате ли идея дали д-р Бангеева ще го замества?
Питам, защото когато тя отсъстваше понеделник тази седмица, той правеше пункции на нейнита пациенти, та се питам, при неговото остъствие тя ще го замества ли? Дали някой има идея Simple Smile

Иначе, аз знам, че лекарства, които се държат в хладилника се вадят 20 мин. преди да се поставят, за да се темперират.

# 71
Момичета, привет Simple Smile
Разбрах от темата, че д-р Станулов ще почива в началато на Август, но имате ли идея дали д-р Бангеева ще го замества?
Питам, защото когато тя отсъстваше понеделник тази седмица, той правеше пункции на нейнита пациенти, та се питам, при неговото остъствие тя ще го замества ли? Дали някой има идея Simple Smile

Иначе, аз знам, че лекарства, които се държат в хладилника се вадят 20 мин. преди да се поставят, за да се темперират.
Аз мисля,че няма да го замества.Вчера бях при него за стартиране на инвитро на Ец по фонд.Той ми каза,че август ще пропуснем,защото е отпуск.От тези думи си мисля,че няма да го замества.

# 72
Жалко, аз съм с добри впечатления от нея и бих и се доверила Simple Smile

# 73
Здравейте,

Някой по-запознат би ли ми помогнал?

Отидох в лаборатория геника, за да почна да отмятам от списъка на др Станулов..

Пуснах кръвна група и тромбофилия, това добре. Обаче за вирусологията, на списъка пише:
1. HIV AG/AB
2. HbSAg
3. TPHA
4. anti-HCV-Ab/Ag
5. anti HBcore total
6. Chlanydia trahomatis Ag

Обаче сега гледам от лабораторията са маркирали две неща, плюс трето което е общ пакет полово предавани инфекции серология, всичко общо:
1. HIV Ab
2. Syphilis Ab
3. Hepatit C Ab
4. HbSAg
5. anti HBcore total
6. Chlanydia trahomatis Ag

HbSAg, anti HBcore total и хламидията съвпадат 1 към 1.. обаче за другите три се притеснявам достатъчни ли са и съвпадат ли с искането. Три пъти помолих момичето да провери да е сигурна че ми пуска всичко нужно, но все пак като не разбирам от тези съкращения, се притеснявам защото не са едно към едно с неговите.

Някой избрал геника за исканите изследвания дали може да ми каже дали пакета е бил всичко нужно на доктора и не е имало нужда от нищо допълнително?

Благодаря ви предварително Heart

# 74
  • София
Не съм си правила там, така че не мога директно да ти отговоря. Залагам на ваучерите аз, но понеже не виждам друг да е отговорил, а си писала, че се притесняваш, ще се включа.

Първо, не се притеснявай, разликата е само в две и да държат на точните, в Доверие ще ти пуснат, те излизат бързо, не е като микробиолия или уреаплазмите. Е, неприятен разход, но покрай инвитрото колко има, случва се. С всички тревоги през целия процес, не си заслужава за такива дреболии.

Виждам, че при Хепатит С има разлика, пуснали са ти само антитела, а се иска и за активна инфекция. За Сифилис също има разлика в теста. Доста вероятно е обаче да вършат работа твоите, разликата не е толкова голяма, така че не бих ги пуснала пак без да ми искат изрично.

Каква ви е уговорката с доктора или на листа, който си получила, ако има инструкции за изследванията? Често пише примерно за външни изследвания да пишеш на доктор Чолаков. Ако нямате уговорка или инструкции, на втори ден като отидеш му обърни внимание и питай дали стават, ако не, да пуснеш, което трябва намясто.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 17:59 от Niya-

Общи условия

Активация на акаунт