Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 23 212
  • 550
  •   8
Отговори
  • София

Добре дошли в темата за Инвитро Център към Медицински комплекс "Доверие".

Сайт: https://www.mbal.doverie.bg/invitro-center

Записване на час:  02 403 61 00,  0882 112 752
Адрес: гр. София, ж.к. “Овча Купел 2”, ул. “Фридрих Грюнангер” 2

Тема 1 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1685850

Успех на всички и нека темата се напълни с положителни резултати и поздравления за бебета!

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 15:19 от Соренда

# 1
Благодаря за новата тема!

Записвам се с надеждата някой ден да пробвам за второ дете.
На всички тук пожелавам успех, без значение за първо, второ или трето бебче се борят ❤
Наскоро мои познати им се роди трето дете и някак ми вдъхнаха надежда.

# 2
Здравейте, момичета. Малко ми е притеснено, защото дните преди Овитрел и Декапептил имах обилна ЦС, а в деня, когато ги бих, ЦС вече беше спряла. Утре ми е пункцията и днес имах много малко ЦС като при овулация. Слагах Цетродит сутринта преди тригерите и предния ден. При предишната ми пункция 2-3 дни преди нея имах придърпвания, а в момента нямам такива. Има ли някаква възможност да е настъпило преждевременно спукване на фоликулите? На последния преглед фоликулите бяха от 16-17мм до 19мм приблизително.

# 3
Здравейте, момичета. Малко ми е притеснено, защото дните преди Овитрел и Декапептил имах обилна ЦС, а в деня, когато ги бих, ЦС вече беше спряла. Утре ми е пункцията и днес имах много малко ЦС като при овулация. Слагах Цетродит сутринта преди тригерите и предния ден. При предишната ми пункция 2-3 дни преди нея имах придърпвания, а в момента нямам такива. Има ли някаква възможност да е настъпило преждевременно спукване на фоликулите? На последния преглед фоликулите бяха от 16-17мм до 19мм приблизително.

Бъдете спокойна. Ако сте си спазили часовете на инжекциите коректно, шансът да се е спукал някой фоликул е минимален.
Иначе и при мен ЦС както беше супер обилна, така от деня на тригъра я нямаше никаква, но всичко беше наред.

# 4
Съвсем нормално е, дори и при нормален цикъл с овулация, ЦС е най-силно изявена 2-3 дни преди овулация, а при самото качване на ЛХ и в деня на овулацията намаля.
Аз нямах никакви неразположения по време на стимулацията, нито подуване, нито придърпване и също като вас бях притеснена, че нещо не е както трябва. Накрая си имах 13Ф и 10 годни яйцеклетки от тях. Успех! 🙂

# 5
Здравейте! Днес ще си пускам всички изследвания преди започване на процедурата, но часът ми е за следобяд, а аз забравих да попитам дали някои от тях не се правят на гладно. Става дума за микробиология, вирусология, TSH, Пролактин, Vit. D, Vit. B12.

# 6
Здравейте! Днес ще си пускам всички изследвания преди започване на процедурата, но часът ми е за следобяд, а аз забравих да попитам дали някои от тях не се правят на гладно. Става дума за микробиология, вирусология, TSH, Пролактин, Vit. D, Vit. B12.

TSH и витамините на гладно. За ТСХ съветват да е до 10ч. сутринта, за витамините трябва спиране на добавките поне седмица преди това, освен ако нямате други инструкции.
За Пролактина гледайте да сте спокойна и да полежите преди това.
За останалите няма нещо особено.

# 7

TSH и витамините на гладно. За ТСХ съветват да е до 10ч. сутринта, за витамините трябва спиране на добавките поне седмица преди това, освен ако нямате други инструкции.
Много благодаря! Ами значи Хормоните и Витамините ще ги пусна друг ден. Останалите мисля, че са по-важните изследвания. Те са от първата града от списъка на доктора и са задължителни, а останалите по-скоро препоръчителни.
Много благодаря!

# 8

Много благодаря! Ами значи Хормоните и Витамините ще ги пусна друг ден. Останалите мисля, че са по-важните изследвания. Те са от първата града от списъка на доктора и са задължителни, а останалите по-скоро препоръчителни.
Много благодаря!

Точно така, за задължителните няма значение дали са сутрин или следобед. Само допълвам, че те са задължителни и за партньора, ако ще е с вас, ако ли не, може да си ги пусне отделно.
Ние предпочетохме всичко и на двамата да ни е в Доверие, защото бяхме за първи път и не ми беше много ясно. Ако се наложи да повторим, вече бих имала самочувствието да си ги пусна отделно, в по-удобна за нас локация.

# 9
Момичета, март месец доктор Станулов ми пусна тромбофилия в Геника, сега има ли нужда пак да пускам?

# 10
Не, генетичните изследвания няма нужда да се повтарят.

# 11
Момичета, имате ли мнения за това:

https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/skandalen-gine … -opit-597075.html

Не знам за какви други скандали става въпрос, тук основно позитивни неща съм чела за доктор Станулов и мислех да си запиша час при него скоро?

# 12
Ох, каквото се изписа за предната статия, същото мнение.

# 13
Здравейте,
Настоящи и бъдещи мами. Simple Smile
В предната тема бях споделила, че ми предстои ХСГ.
Процедурата извърши д-р Стоянова ( която бе една от препоръките на д-р Станулов).
Един от малкото лекари, които съм срещала с такова отношение и позитивизъм.
През цялата процедура подхождаше много внимателно, питаше и се интвресуваше дали има болки, къде има болки( разбираемо предвид манипулацията).
Резултатите, не знам дали са много оптимистични, ще видим какво ще каже д-р Станулов.
Заключението е, че лявата тръба е напълно запушена, а дясната силно нагъната, но пропуска.
Ще бъда благодарна, ако някой с подобна участ сподели, как и какъв път е извървяла(върви) към мечтаното бебче!
Успех на всички! Simple Smile

# 14
Леле, доктора като напускаше Афродита ми спомена, че ще му се изсипе помия на главата, но не съм очаквала такова нещо. Какво толкова ли се е случило, че така се стремят да го очернят. Много долнопробно.

Общи условия

Активация на акаунт