Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 24 420
  • 597
  •   6
Отговори
# 165
Здравейте, момичета! След трансфер на 5-дневно ембрионче съм. Доктор Станулов ми каза да пусна тест на 10-ти ден след трансфера, което е в събота. Оказа се обаче, че в моя град нито една лаборатория не работи в събота и сега съм в дилема на 9-ти ден /в петък/ ли да пусна кръвен тест или на 12-ти ден /в понеделник/. Някой бил ли е в подобна ситуация и питал ли е доктора кое е по-добре?

При мен беше същата ситуация. Понеже не ми се чакаше, пуснах в петък на 9ти ден след трансфер и след това още един в понеделник на 12ти ден, за да видя дали се удвоява. Ако можеш, изчакай, но ако искаш да разбереш по-рано си направи в петък и понеделник. Аз лично не съм го питала.
Успех! Simple Smile
А теста от петък или от понеделник му изпратихте да види докторът?

Понеделник на 12ти ден му изпратих резултата.

# 166
На 9ти ден ще отчете, успех ❤️ и аз бях така и беше доста високо, даже ми каза да не повтарям

Здравейте, момичета! След трансфер на 5-дневно ембрионче съм. Доктор Станулов ми каза да пусна тест на 10-ти ден след трансфера, което е в събота. Оказа се обаче, че в моя град нито една лаборатория не работи в събота и сега съм в дилема на 9-ти ден /в петък/ ли да пусна кръвен тест или на 12-ти ден /в понеделник/. Някой бил ли е в подобна ситуация и питал ли е доктора кое е по-добре?

# 167

При мен 10-ти ден се пада в неделя.
Решила съм да пусна на осми ден, винаги пускам тогава ранен тест. И след това на 11-ти и ще му изпратя този от 11-ти. 9-ти ден също е окей, според мен, да му се изпрати, просто пишете, че е на девети ден. При всички случаи повторете.

# 168

Аз дори пуснах на 7ми ден, тъй като имах леко кървене и беше положителен, а и датата за официалния тест ми се падаше на Великден. Така, че на 9ти ден ще си покаже Simple Smile

# 169
И аз пуснах на 9 ден беше положителен и после не съм пускал пак.

# 170
Аз също пуснах на 9-ти ден, защото имах зацапване. Резултата беше положителен и достатъчно висок, та доктора каза да не повтарям.

# 171
А имахте ли някакви симптоми преди теста? Аз сякаш не усещам нещо различно, освен леко придърпване от време навреме в единия яйчник. Нормално ли е да не усещам нищо и все пак всичко да е наред?

# 172
При всяка бременност е различно. С първата ми бременност бях убедена, че започва цикълът ми, от 7-ми ден след трансфера имах гадни болки в корема, после и обилно розово кървене. С втората бременност - нищо.

# 173
Благодаря ти! Значи ще запазя търпение още няколко дни и теста ще покаже какво се случва. За момента се държа и не съм правила пикливи тестове, за да не се залъгвам излишно. Но докога ще удържа не знам.

# 174
А имахте ли някакви симптоми преди теста? Аз сякаш не усещам нещо различно, освен леко придърпване от време навреме в единия яйчник. Нормално ли е да не усещам нищо и все пак всичко да е наред?

Нормално е. Ако усещате нещо, то така или иначе е от лекарствата, не от евентуална бременност.

# 175
Здравейте,

Бих искала да попитам нещо различно. Имам истмоцеле, леко зацапване до 10ден от цикъла. При това състояние др Станулов праща ли за коригиране или мога с него да забременея?

# 176
Здравейте,

Бих искала да попитам нещо различно. Имам истмоцеле, леко зацапване до 10ден от цикъла. При това състояние др Станулов праща ли за коригиране или мога с него да забременея?
Може и да може, но за мен не си струва риска. По-добре първо да се коригира, защото вероятността да няма имплантация е много голяма.
Как Ви поставиха тази диагноза? С ехограф или хистероскопия?

# 177
Имам дълъг цикъл от край време . Но Април месец генекологът ми ми каза, че имам истмоцеле на ден 11 от цикъла бях за проследяване на овулация. Твърдеше че не мога да забременея от товя и трябва да направи хистероскопия. Май медец се подложих, но след нея доктора ми каза , че ми е правил диагностична с надраскване . На въпроса защо не е отстраниш истмоцелето той отвърна “о то няма как да го оправя, ако го пипна ще стане по-зле”. После ми каза “ти нали нямаш дълъг цикъл”. При което побеснях и накрая доктора завърши с “истмоцелето не ти пречи”. Та не зная..не знам и колко е голямо истмоцелето. Но така прехваления софийски лекар си прибра едни 740 лв и… аз не знам какво да правя…

Здравейте,

Може и да може, но за мен не си струва риска. По-добре първо да се коригира, защото вероятността да няма имплантация е много голяма.
Как Ви поставиха тази диагноза? С ехограф или хистероскопия?

# 178
Ох, много тъпо.. Ако джоба е доста голям е напълно възможно в това да е проблема.
Най-добре си направете една консултация с д-р Станулов и вижте какво ще предложи и той.
Аз също имах съмнение за истмоцеле, но на ехограф нищо не се вижда, на хистероскопия също, но също имам 10-13 дни зацапване и цикъла ту идва, ту си отива..

# 179
Ама такива некадърни лекари защо не ги докладвате на медицински надзор?

Общи условия

Активация на акаунт