Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 25 410
  • 624
  •   2
Отговори
# 180
Ох, много тъпо.. Ако джоба е доста голям е напълно възможно в това да е проблема.
Най-добре си направете една консултация с д-р Станулов и вижте какво ще предложи и той.
Аз също имах съмнение за истмоцеле, но на ехограф нищо не се вижда, на хистероскопия също, но също имам 10-13 дни зацапване и цикъла ту идва, ту си отива..

Toчно това смятам да направя. Но се чудя кой ден от цикъла да отида при Др Станулов, за да се вижда истмоцелето… предполагам пак към 10ден?

# 181
Здравейте, момичета!
Пиша с молба за съвет. Аз съм на 32 години, с 2 неуспешни инвитро опита, АМХ=0,5, един яйчник, без маточни тръби като следствие от много тежка ендометриоза, 2 операции, едната в чужбина.
След много четене, смятам да запиша час при д-р Станулов. Като негови пациентки, предполагам, че сте запознати с какви случаи се занимава, та дали би работил по случай като моя?
За първи преглед какви документи е необходимо да нося?
Имам ЯМР, епикризи от операциите, хистологии, протоколи от инвитро опитите, амбулаторни листове от стимулациите.

# 182
Здравейте, момичета!
Пиша с молба за съвет. Аз съм на 32 години, с 2 неуспешни инвитро опита, АМХ=0,5, един яйчник, без маточни тръби като следствие от много тежка ендометриоза, 2 операции, едната в чужбина.
След много четене, смятам да запиша час при д-р Станулов. Като негови пациентки, предполагам, че сте запознати с какви случаи се занимава, та дали би работил по случай като моя?
Имам ЯМР, епикризи от операциите, хистологии, протоколи от инвитро опитите, амбулаторни листове от стимулациите.

Здравей!
Моят случай е съвсем различен и не мога да кажа дали с всички случаи се заема. Вярвам, че ще се включи някой друг с подобна история.
Относно документите. Носи си всички документи, които имаш. При нас погледна основно спермограмите на мъжа ми, на мен ми иска TSH и веднага ме изпрати за тромбофилия и уреаплазма.

# 183
Здравейте, момичета!

Моят случай е подобен. Когато започнах при доктора, бях с един неуспешен опит, също две операции вследствие от ендометриоза и завързани тръби. АМХ ми беше по-висок, но пък не се виждаха никакви фоликули. На 26 съм.
От себе си съдя, че поема такива случаи.
Носете си каквото имате, но не правете нещо на своя глава - той ще Ви насочи.

# 184
Aleksit@, би ли споделила кой е лекарят? Може и на лично.

# 185
Въпросния доктор ми звучи като д-р Вецев! Отидох при него за премахване на истмоцеле (имам секцио при него), също и по препоръка на Станулов. След операцията каза, че е “не е имало” исмоцеле и ми е  “махнал” полип?! На следящия цикъл зацапването пак си го имаше… Отидох при друг лекар, който ми го показа на ехограф и го измери. Върнах се при Станулов и му казах как Вецев нищо не е направил и той ми се нахвърли и започна да го защитава. Казах му, че ще подложа на нова корекция и той беше против, а преди това ме беше насърчил да то махна. В крайна сметка юни месец го коригирах в Плевен при Любенов и вече всичко е наред. Октомври пак ще правим инвитро. Всичките ми трансфери завършиха дори без имплантация, точно заради токсичната среда в матката от задържаната кръв!

Имам дълъг цикъл от край време . Но Април месец генекологът ми ми каза, че имам истмоцеле на ден 11 от цикъла бях за проследяване на овулация. Твърдеше че не мога да забременея от товя и трябва да направи хистероскопия. Май медец се подложих, но след нея доктора ми каза , че ми е правил диагностична с надраскване . На въпроса защо не е отстраниш истмоцелето той отвърна “о то няма как да го оправя, ако го пипна ще стане по-зле”. После ми каза “ти нали нямаш дълъг цикъл”. При което побеснях и накрая доктора завърши с “истмоцелето не ти пречи”. Та не зная..не знам и колко е голямо истмоцелето. Но така прехваления софийски лекар си прибра едни 740 лв и… аз не знам какво да правя…

Здравейте,

Бих искала да попитам нещо различно. Имам истмоцеле, леко зацапване до 10ден от цикъла. При това състояние др Станулов праща ли за коригиране или мога с него да забременея?
Може и да може, но за мен не си струва риска. По-добре първо да се коригира, защото вероятността да няма имплантация е много голяма.
Как Ви поставиха тази диагноза? С ехограф или хистероскопия?

# 186
Хубаво е, че следя темата и случайно намерих отговор на моя проблем. Три години процапване след цикъл, след секцио. Един гинеколог казва, че е от възрастта, тогава бях на 39, друг ми предписа вечерна иглика за 3 месеца, ендокринологът казва от " хашимото". Направих всички изследвания на хормони, цитонамазка и хормоните на щитовидната жлеза са в норма, няма хашимото или е в ремисия. Прочетох за истмоцелето и си отговорих на въпроса. Днес споделих с моя гинеколог и той каза, че това не може да се види на ехограф, а само с опознавателна хистерокоскопия. И че нищо ми няма и може да си забременявам и така. Имам още замразени ембриони и мислехме на есен да стартираме. Не знам какво да правя? Яд ме е, че не знаех това по-рано да реагирам. Сега, ако трябва да се прави лапаро, къде, при кого, колко бързо ще се възстановя, а на пролет ставам на 42. Д-р Станулов ще може ли да види евентуално истмоцелето, което уж не може да се види с ехограф, ако реша да го посетя. Тотално се обърках и времето ми накъсява? Моля, посъветвайте ме!

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 22:07 от Jozepha

# 187
Хубаво е, че следя темата и случайно намерих отговор на моя проблем. Три години процапване след цикъл, след секцио. Един гинеколог казва, че е от възрастта, тогава бях на 39, друг ми предписа вечерна иглика за 3 месеца, ендокринологът казва от " хашимото". Направих всички изследвания на хормони, цитонамазка и хормоните на щитовидната жлеза са в норма, няма хашимото или е в ремисия. Прочетох за истмоцелето и си отговорих на въпроса. Днес споделих с моя гинеколог и той каза, че това не може да се види на ехограф, а само с опознавателна хистерокоскопия. И че нищо ми няма и може да си забременявам и така. Имам още замразени ембриони и мислехме на есен да стартираме. Не знам какво да правя? Яд ме е, че не знаех това по-рано да реагирам. Сега, ако трябва да се прави лапаро, къде, при кого, колко бързо ще се възстановя, а на пролет ставам на 42. Д-р Станулов ще може ли да види евентуално истмоцелето, което уж не може да се види с ехограф, ако реша да го посетя. Тотално се обърках и времето ми накъсява? Моля, посъветвайте ме!

Аз не мога да съм много полезна по конкретния проблем, но за лапароскопията ще кажа - имам две, възстановяването при мен е било за седмица. Да, при всеки е индивидуално, но е щадяща процедура. Понеже се наложи и трета операция при мен, вече бях при д-р Станулов, той ме насочи към негови колеги, като направих консултация с двама. Единият, д-р Валери Нецов, се занимава изключително с лапароскопии. Проучвам внимателно всеки лекар и за него нямаше негативен отзив. Не се спрях на него, защото ми трябваше отворена операция и избрах друг хирург.
Ако се наложи при Вас, може да Ви е от полза. Д-р Станулов би предложил свой колега, който е добър, при които и да ме е изпратил, все съм била доволна. А лапароскопията е неинвазивна операция. Да, има дискомфорт, но при много жени минава леко, както и възстановяването е бързо. Относно това дали трябва да се чака след това за забременяване - след моята отворена операция направих стимулация на следващия месец, както и трансфер. Професионалното мнение на д-р Станулов беше, че белегът от операцията зараства за месец (и пак повтарям - това е за отворена, при лапароскопията са четири малки дупчици) и дори следващия месец да забременее една жена, не би било проблем т.е. не е необходимо изчакване.

# 188
  • София
Често някой тук пита дали докторът би поел даден случай, дали би могъл да помогне. За стандартните въпроси като мъжки фактор, тубарен, можем да дадем лесно отговор, но за по-специфични си трябва преглед от специалист. Всички знаем, че инвитрото е сериозна сума, така че един преглед повече или по-малко може само да ви е от помощ. Ние тук си харесваме лекаря и го препоръчваме, но дори и вие да не продължите при него по някаква причина, ще сте получили мнение от специалист. Записвайте по-скоро час, щом нямате време, в края на месеца като няма нови процедури заради отпуска, може и да има някой свободен час да ви вмъкнат. Не знам как вървят часовете за нови пациенти, но пробвайте.

По такива въпроси като истмоцеле ще получите често различни отговори от лекарите, ще трябва да изберете на кого да се доверите. Бях в подобна ситуация за хистеро, реших другия месец да направя.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 23:50 от Niya-

# 189
  • София
Niya, при кого ще правите? Аз също съм за операция, даже вече положението е нетърпимо, заради дълго зацапване, но тъй като не целя забременяване, а и нещо се притеснявам като чета, че невинаги е успешна операцията от първия път и все отлагам.
На мен конкретно д-р Станулов не ми препоръчваше да правя операция, когато си използвахме замразените ембриони миналата година.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 09:44 от Соренда

# 190
  • София
Не съм решила още при кого ще е, моят проблем е по-специфичен с формата на матката, имам вече едно неуспешно хистеро, затова доста се колебая. Бях вече на консултация при един лекар, но той не ми погледна новата цветна снимка, което леко ме смути, не искам пак като се събудя и да ми кажат, че не са успели. Може би и аз не подходих правилно, де, лекарят си беше мил, но със сигурност ще искам още някой да ми погледне снимките преди да се оперирам.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 09:41 от Niya-

# 191
Здравейте, момичета! Виждам, че има доста мами в групата. Та в тази връзка си мисля, че на новите, които тепърва започваме с процедури, ще ни подейства окуражаващо да споделите след колко опита стигнахте до успех - колко стимулации и трансфери. И със свеж или замразен трансфер успяхте? Дали има разлика е успеваемостта на трансфер със свеж или замразен трансфер или е сходна?

# 192
Четох някакви статистики, че замразеният е по-успешен. Обаче при д-р Станулов много успяват и от свеж. При мен лично успехът дойде след първа стимулация (лека), втори трансфер (замразен). Свежият беше с ембрион ниско качество, замразеният-отлично.

# 193
Четох някакви статистики, че замразеният е по-успешен. Обаче при д-р Станулов много успяват и от свеж. При мен лично успехът дойде след първа стимулация (лека), втори трансфер (замразен). Свежият беше с ембрион ниско качество, замразеният-отлично.

Здравейте! Може ли малко повече информация относно това с какъв фактор сте? Колко фоликула и яйцеклетки имахте и в последствие колко ембриончета останаха. Мисля че съм в доста сходно положение и би ми било много полезно.

# 194
Имах 9 фоликула, не помня, май 8 яйцеклетки се оплодиха. От тях до 5 ден просъществуваха 5 ембриона, явно другите не са оцелели. Първият (лош) ми го върнаха на свеж трансфер, неуспешен беше. Вторият (отличен) е успешен. Имам още 3 замразени - 1 добро качество и 2-средно. С мъжки фактор сме, 2% морфология, което не е крайно зле, защото фрагментацията е ок. Като цяло според доктора можеше и естествено да стане, ама е факт, че бая време пробвахме и не стана.

Общи условия

Активация на акаунт