Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 25 307
  • 624
  •   2
Отговори
# 195
Четох някакви статистики, че замразеният е по-успешен. Обаче при д-р Станулов много успяват и от свеж. При мен лично успехът дойде след първа стимулация (лека), втори трансфер (замразен). Свежият беше с ембрион ниско качество, замразеният-отлично.

При мен беше по същият начин. Свеж трансфер на морула неуспешен, веднага на следващия цикъл замразен трансфер на 6дневен бластоцист успешен. Аз съм само с 1 яйчник и извадихме 9 яйцеклетки. Всички се оплодиха, но накрая замразихме само 1 ембрион (този с който и успяхме). Ние сме с лек мъжки фактор, а аз съм с ендометриоза, която оперираха през 2022.

# 196
Имах 9 фоликула, не помня, май 8 яйцеклетки се оплодиха. От тях до 5 ден просъществуваха 5 ембриона, явно другите не са оцелели. Първият (лош) ми го върнаха на свеж трансфер, неуспешен беше. Вторият (отличен) е успешен. Имам още 3 замразени - 1 добро качество и 2-средно. С мъжки фактор сме, 2% морфология, което не е крайно зле, защото фрагментацията е ок. Като цяло според доктора можеше и естествено да стане, ама е факт, че бая време пробвахме и не стана.
5 ембриона си е супер. Аз имах 10 фоликула, от тях 8 яйцеклетки. До 5-ти ден оцеляха 2 ембриона и 1, който казаха, че се развива по- бавно и в крайна сметка не оцеля до 6-ти ден. Така ми трансферираха един и един замразихме, но нямам идея какво е качеството. Никой не ми каза и не знаех, че мога да си искам ембриопротокол.
Това да правят трансфер на по-лош ембрион и да оставям по-добрите за замразен трансфер дали е обичайна практика?
А при свежия трансфер имаше ли имплантация или не се е стигнало дотам?

# 197
  • София
Обичайна практика е на свеж да се сложи по-слабият ембрион, някои път дори такива, които иначе не биха издържали размразяване.

Можете да си вземете от регистратурата епикриза и ембриодоклад.

5 ембриона от 9 фоликула наистина е много добър резултат, за жалост не се среща често. Аз съм имала 4 от 19 фоликула и си беше добър резултат.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 16:23 от Niya-

# 198
Да, при следващо ходене ще си искам със сигурност документи за ембрионите. Но това, че замразяват по-добрия ме обнадеждава.

А някой може ли да каже накратко как протича един ЗЕТ? Пропуска се стимулацията, но от кой ден започва следенето, какви медикаменти се използват и като цяло какво се случва?

# 199
Да, при следващо ходене ще си искам със сигурност документи за ембрионите. Но това, че замразяват по-добрия ме обнадеждава.

А някой може ли да каже накратко как протича един ЗЕТ? Пропуска се стимулацията, но от кой ден започва следенето, какви медикаменти се използват и като цяло какво се случва?

Идва цикъл. Прегледите - 2-3 ден (проверка за задържан фоликул), около 10 ден и след това трансфер.
От трети ден на цикъла след преглед се започва естрофем 3х1.
Пет дена преди трансфера (или три, ако е тридневен, или шест, ако е шестдневен и т.н.) се започва с прогестерона - 3х2 утрогестан, 2х1 Пролутекс и 3х 0.5 естрофем (намаля се). След трансфера се продължава всичко това, като може да се добавят антикоагуланти по преценка на лекаря или тромбофилия.
Всичко ще Ви бъде обяснено, както и ще Ви бъде даден лист със схемата на лекарствата, за да не се объркате с дозите.

# 200

Идва цикъл. Прегледите - 2-3 ден (проверка за задържан фоликул), около 10 ден и след това трансфер.
От трети ден на цикъла след преглед се започва естрофем 3х1.
Пет дена преди трансфера (или три, ако е тридневен, или шест, ако е шестдневен и т.н.) се започва с прогестерона - 3х2 утрогестан, 2х1 Пролутекс и 3х 0.5 естрофем (намаля се). След трансфера се продължава всичко това, като може да се добавят антикоагуланти по преценка на лекаря или тромбофилия.
Всичко ще Ви бъде обяснено, както и ще Ви бъде даден лист със схемата на лекарствата, за да не се объркате с дозите.

Много благодаря! Хубаво е, че дава схема, защото са наистина доста медикаменти и няма запомняне. Значи прегледите са доста по-малко. Само 2 и след това трансфер. Звучи ми добре.

# 201
Има и един преглед 10 дни преди цикъл за пускане на микробиология и др изследвания, ако не са актуални, разбира се.
Аз имах 8 яйцеклетки, стигнахме до 4 ембриона. Този с отлично качество върнахме на свеж трансфер (първи опит при др Станулов) и беше успешен, сега е на 1г и 2 месеца. ☺А в момента съм след ЗЕТ на друг ембрион с добро качество и сме в очакване на резултат. 🤞🏻Иначе съм с ендометриоза, установена още 2018 с операция и почти изцяло запушени тръби, а мъжът ми е с 2% морфология.

# 202
Има и един преглед 10 дни преди цикъл за пускане на микробиология и др изследвания, ако не са актуални, разбира се.
Аз имах 8 яйцеклетки, стигнахме до 4 ембриона. Този с отлично качество върнахме на свеж трансфер (първи опит при др Станулов) и беше успешен, сега е на 1г и 2 месеца. ☺А в момента съм след ЗЕТ на друг ембрион с добро качество и сме в очакване на резултат. 🤞🏻Иначе съм с ендометриоза, установена още 2018 с операция и почти изцяло запушени тръби, а мъжът ми е с 2% морфология.
Това звучи страхотно! Дано и този път се получи и има положителен тест. При мъжа ми морфологията е почти същата, ДНК фрагментацията е лоша. При мен за момента не са открити проблеми. Доплатихме ПИКСИ. Всички 8 яйцеклетки бяха оплодени, но накрая оцеляха само 2.

Имам друго питане. Процедурата направихме с финансиране от ЦАР. Сега ако не се случат нещата със свежия трансфер, нали не трябва да кандидатствам по ЦАР за ЗЕТ? Предполагам всички разноски си плащаме ние, а по ЦАР се кандидатства ако се наложи нова стимулация.
Ако е така ще ми бъде много полезно да кажете горе долу колко излиза този ЗЕТ, за да сме подготвени.

# 203
Това звучи страхотно! Дано и този път се получи и има положителен тест. При мъжа ми морфологията е почти същата, ДНК фрагментацията е лоша. При мен за момента не са открити проблеми. Доплатихме ПИКСИ. Всички 8 яйцеклетки бяха оплодени, но накрая оцеляха само 2.

Имам друго питане. Процедурата направихме с финансиране от ЦАР. Сега ако не се случат нещата със свежия трансфер, нали не трябва да кандидатствам по ЦАР за ЗЕТ? Предполагам всички разноски си плащаме ние, а по ЦАР се кандидатства ако се наложи нова стимулация.
Ако е така ще ми бъде много полезно да кажете горе долу колко излиза този ЗЕТ, за да сме подготвени.

Фондът покрива един свеж и един замразен трансфер. Ще Ви дадат допълнителни документи за попълване и това е. Трансфер платен е някъде около 500 лв., мисля, но карам по спомени, може и повече да е.

# 204

Фондът покрива един свеж и един замразен трансфер. Ще Ви дадат допълнителни документи за попълване и това е. Трансфер платен е някъде около 500 лв., мисля, но карам по спомени, може и повече да е.

Оо така ли. Това не го знаех. Мислех, че покрива стимулацията и свежия трансфер само. Много благодаря Simple Smile

# 205
На нас до момента замразения трансфер по фонда ни струваше около 500-600лв като не съм ги смятала с точност, но всички лекарства, изследвания и прегледи някъде около тази сума. Предполагам изцяло платено всичко ще излезе около хиляда.

# 206
  • София
Повече е, когато не е по фонд. Не съм на 100% сигурна, нямам актуалния ценоразпис, но мисля, че трансферът беше 700 лв. Първият замразен е по фонд, така че тази такса отпада при Anni123, но трябва да се платят задължителните изследвания, ако не са актуални (микробиология, вирусология и цитонамазка), хормони и разбира се, лекарствата. Стискам палци този път да ти е успешен.

# 207
- Да попитам момичетата , които имат назначена терапия off-label от доц. Михайлова. Д-р Станулов взема ли я в предвид?!
- И още нещо относно пункцията , това да сме без гел лак е строго , така ли? - и преди да ме хокате , въобще не ми е проблем да съм без маникюр. Просто любопитство?

# 208
- Да попитам момичетата , които имат назначена терапия off-label от доц. Михайлова. Д-р Станулов взема ли я в предвид?!
- И още нещо относно пункцията , това да сме без гел лак е строго , така ли? - и преди да ме хокате , въобще не ми е проблем да съм без маникюр. Просто любопитство?

Не е строго, аз съм била с гел лак на всичките ми процедури. Оставих краката без, за всеки случай, но както съм писала и преди - и цяла операция ми правиха в тази болница, далеч по-дълготрайна анестезия, пак бях с лак.

# 209
Доколкото аз знам, не съм имала все още упойка в този инвитро център, а в друг, в който също има такова изискване. На мен ми обясниха, че щипката на пръста, която слагат за пулса (може би се нарича оксиметър) работи с лазерен лъч и той невинаги успява да премине през дебелия слой гел лак ❤

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 14:26 от Leda*

Общи условия

Активация на акаунт