Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 2

• 24 925
  • 620
  •   2
Отговори
# 600
Интересно в Доверие как ли е?

Някой има ли информация?

# 601
Ами ако някой има актуален ценоразпис, дали пише нещо там

Някой има ли информация?

# 602

Някой има ли информация?

Намерих.

Донорски ембрион/ бластоцист/ от донорски яйцеклетка и сперматозоид - 9400 лв.

Не пише, че е дарен!

# 603
Реално ако погледнем реално пакет от 6 яйцеклетки се предлага на около 8-9. Хил лв
Плюс донорска сперма. Реално цената за този ембрион е долу горе адекватна, тъй като само знаем колно излиза една процедура

Някой има ли информация?

Намерих.

Донорски ембрион/ бластоцист/ от донорски яйцеклетка и сперматозоид - 9400 лв.

Не пише, че е дарен!

# 604
И аз да попитам ценоразпис има ли на процедурите ?

# 605
И аз да попитам ценоразпис има ли на процедурите ?

# 606
Кажете момичета
В доверие ембриолозите кога се обаждат.
Миналата година по спомен беше на ден 1 и ден 5.
На ден има ли причина да се обадят или като цяло не го практикуват

# 607
Ние понеже имахме 5 много добри ембриона и в началото като бяхме с розовите очила, също обсъждахме дали бихме дарили ембрион. Двете неща, заради категорично бяхме решили, че не бихме са: това, че клиниката печели на наш гръб и това реално не е дарение, дарението трябва да е безплатно. Другото е, че много наши познати си направиха ДНК тестове да си търсят роднините по света и ако това евентуално дете от ембриона като порасне реши да си прави такъв тест и му излезе, че ние сме му родители и тръгне да ни търси, можем да си навлечем доста проблеми така. Знам, че при всяко донорство го има този риск, но като е изцяло наше дете (на мен и мъжа ми) е по-различно.

Мария, на 1ви и 5ти ден (ако нямаш свеж) звънят. На мен на 5ти ден ми звъннаха чак към 17ч.

# 608
Много интересно как се търсят роднини по света - в смисъл че търсят информация от клиниките ли? Не съм чувала за такава практика

Ние понеже имахме 5 много добри ембриона и в началото като бяхме с розовите очила, също обсъждахме дали бихме дарили ембрион. Двете неща, заради категорично бяхме решили, че не бихме са: това, че клиниката печели на наш гръб и това реално не е дарение, дарението трябва да е безплатно. Другото е, че много наши познати си направиха ДНК тестове да си търсят роднините по света и ако това евентуално дете от ембриона като порасне реши да си прави такъв тест и му излезе, че ние сме му родители и тръгне да ни търси, можем да си навлечем доста проблеми така. Знам, че при всяко донорство го има този риск, но като е изцяло наше дете (на мен и мъжа ми) е по-различно.

Мария, на 1ви и 5ти ден (ако нямаш свеж) звънят. На мен на 5ти ден ми звъннаха чак към 17ч.

# 609
Не е от клиниката. Има вече доста разпространени ДНК тестове, има база данни, с хората, които са си направили от цял свят и сред тези хора, ако имате роднини ви излизат след вашия тест. На мои приятелки им излязоха не малко 3ти братовчеди в България и чужбина, с които се свързаха от любопитство. Та дори и ние да не си направим такъв тест е достатъчно моят брат примерно да си направи и на въпросното дете да му излезе, че му е вуйчо примерно.
https://www.ancestry.com/dna/ има и други фирми, които го предлагат, тази беше първата от гугъл.

# 610
Аз вярвам и винаги ще мисля така. Че реално няма значение кой те е създал/родил(при осиновените), а най същественото е кой те е отгледал и възпитал. И чесно казано аз съм малко по особен случей и така родата ми не е от най нормалните. Но съм намерила в мъжа ми това,.което ми е липсвало като малка и може би за това не ми дреме, че ако нямаме дете ще си осиновим. И даже вярвам, че ще е по-добра наша версия Simple Smile

# 611
Мария, аз също съм на това мнение. Но не всеки мисли така и въпросното дете не се знае как ще мисли. Така или иначе пред нас изобщо не е на дневен ред вече това да даряваме, защото с нито един от ембрионите не стигнахме до бременност, но реших да споделя, че също го обмисляхме първоначално 🙂

# 612
Когато си изчерпал опциите за свое дете- човек се пречупва и мисли малко по- различно, особено ако някоя двойка няма финансови възможности за ДЯ- донорския ембрион наистина е шанс. Осиновяването не е по- лесен  път да станеш родител. Аз също мисля, че е по- важно кой те е отгледал и направил човек, отколкото гените. В днешно време е масово да се отглеждат доведени/ заварени деца като свои примерно.

# 613
Ако не е тайна каква е причината от 5 ембриона да не се стигне до бременност
Защото вече най ми е любимо да чуя нищо няма ...
Мария, аз също съм на това мнение. Но не всеки мисли така и въпросното дете не се знае как ще мисли. Така или иначе пред нас изобщо не е на дневен ред вече това да даряваме, защото с нито един от ембрионите не стигнахме до бременност, но реших да споделя, че също го обмисляхме първоначално 🙂

# 614
Аз вярвам и винаги ще мисля така. Че реално няма значение кой те е създал/родил(при осиновените), а най същественото е кой те е отгледал и възпитал. И чесно казано аз съм малко по особен случей и така родата ми не е от най нормалните. Но съм намерила в мъжа ми това,.което ми е липсвало като малка и може би за това не ми дреме, че ако нямаме дете ще си осиновим. И даже вярвам, че ще е по-добра наша версия Simple Smile

По принцип съм съгласна с теб, но понеже познавам хора, които са били осиновени и съм видяла как реагират, знам и как мислят и как са се чувствали - не си мисли, че повечето не биха се опитали поне да се свържат с кръвните си роднини.

Ако ми се наложи - бих ползвала донорска яйцеклетка. Не мисля, че детето ще го усещам като по-малко мое. Притеснява ме медицинската история, която е непозната. Но пък както може да има нещо, така може и нищо да няма и да има много по-хубави гени от моите 😃

Общи условия

Активация на акаунт