Майчинството счетоводно - 101

• 26 419
  • 637
  •   3
Отговори
# 630
Абсолютно никакъв проблем няма, още повече, че е за неизтекъл период. Просто в момента се обработва!
Подбирайте си източниците на информация и не приемайте всичко за чиста монета. Мацката от тикток в качеството си на каква го казва това? Служител в НОИ вероятно??

# 631
За мен това означава, че ще имате превод след 21.10. и поради това пише, че се обработва. Какво друго могат да напишат на БЛ, който все още тече? На вече наредените преводи пишат статус “изплатен”, а тези БЛ които са получили но все още им тече срокът имат такъв статус “обработва се”.
Здравейте, пак съм аз😅
Излезе ми една мацка в Тик Ток, която обясняваше, че ако в сайта та нои пише “в момента се обработва”, значи имало някакъв проблем. Това така ли е и трябва ли да звъня, за да видя какво се случва?

# 632
Мен по-скоро ме смути това, че във третата колонка пише, че старият болничен (който е изтекъл и изплатен) пише, че се обработва 🤔

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 11:49 от Зефир

# 633
И аз имам един от юли, който отдавна е изплатен, но седи на обработва се. Thinking Не знам как става сменянето на тези статуси, нещо автоматично ли е или ръчно, надявам се просто да са забравили да го сменят.

# 634
Документът се обработва, но ведомостта е изплатена.

По принцип с тези болнични не знам защо толкова се бърза. Все пак е до 20.10, няма как още на 01.10 да го изплатят.

Тази въпросната мацка е просто инфлуенсърка, която наскоро роди и дава такъв тип съвети. Видях въпросното клипче онзи ден и аз. Не е обяснено както трябва от нея. По-скоро е искала да каже това: “Ако 10 дни след датата на въвеждането му от работодател нямате превод - има проблем.”Датата на предоставяне се вижда в 4-тата колона. Просто при такъв тип документи, ведомости и т.н се работи със срокове.

# 635
  • В полите на Пирин планина
Има последователност на постъпване на БЛ в НОИ (данни от работодателите) и се обработват според нея и според това до кога е срокът им.

# 636
Извинете ме, ако въпросът не е за тук. Предстои ми връщане на работа след майчинство, в т.ч. съм ползвала малко от неплатения отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст и целия платен отпуск.
Обаче нещата не се развиха по план, много зле се разболях. Как е адекватно да продължа отсъствието си от работа, ако се наложи? Имам ли право на болничен, ако лекарят прецени, при все че не съм се върнала все още на работа? Или най-добре да се ползва от наплатения отпуск за отглеждане на дете. Силно се надявам да сме здрави и да бачкам, детето да ходи на ясла. Обаче се оказа, че не ми е писано да си правя планове.

# 637
  • София-Младост
Най-адекватно е да ползвате болничен. Имате право на него.

Общи условия

Активация на акаунт