Можете ли да различите детска рисунка от генерирана от ИИ? (тест)

• 2 759
  • 44
  •   1
Отговори
️На моя сайт Дигитални истории започвам един важен според мен експеримент – тест, в който имам удоволствието да ви поканя да се включите. Смятам, че поставя ключови въпроси за бъдещето на творчеството, на човешкото, на образованието.

15 картини, нарисувани от деца между 3 и 10 г., и 15 – генерирани от изкуствения интелект. Ако успеете да ги различите, очакват ви награди! Отговорите се събират до 1 юли, анкетата отнема 5-6 минути. За всяко от 30-те изображения е достатъчно да предположите дали е нарисувано от дете, или генерирано от ИИ, а също и да оцените техниката и въображението, вложени в първите 10.

Можете да отговорите и само на част от въпросите. Анкетата е отворена и за деца.

Теста можете да направите тук.

# 1
  • Велико Търново
Включих се в анкетата и ми допадна идеята доста. Определено се затрудних с някои изображения

# 2
И аз се включих, но не видях отговорите.

# 3
Имам 18 от 30 точки, сигурно трябваше да си оставя имейла, за да участвам за книга, но не го направих.

# 4
Най-вероятно ще е невъзможно за някой да познае всичко точно. То вече е трудно да се различат снимки от изображения, създадени с изкуствен интелект. Все пак има някои подсказки - изкуственият интелект на моменти добавя в детските рисунки примерно сенки, които деца на такава възраст не винаги могат да съобразят. И т.н., и т.н.

# 5
  • Велико Търново
в офиса го правихме всички и най-високият резултат беше 19/30, като всички сме родители, но не използваме активно ИИ в работата си.
Забелязахме някой детайли - смачкан лист, не добре форматирана страница и др, но и те ни подведоха.

# 6
Аз - 17. Беше интересно, на някои ясно се виждаше че е ИИ, но очевидно други ме затрудниха.

# 7
И аз се включих, но не видях отговорите.

На този етап не показвам отговорите, за да са коректни резултатите от експеримента. След като мине срокът му – 1 юли, ще ги направя видими. Сега всеки може да види точките си, достатъчно е да скролне нагоре, след като е попълнил.

# 8
Само 11, малко съм изненадана. По принцип мисля, че лесно различавам ИИ. Ще ми е интересно да видя къде бъркам.

# 9
И защо е този "месечен принос"? А ако не искам да ставам донор? Това поредната манипулация с цел точене на пари ли е? Иначе е забавно, да.

# 10
  • Враца
12 от 30 съм познала аз, но ми се щеше да ми покажат , къде съм сгрешила.

# 11
И защо е този "месечен принос"? А ако не искам да ставам донор? Това поредната манипулация с цел точене на пари ли е? Иначе е забавно, да.

Човек определено трябва да е внимателен онлайн. Сайтът ми е лична кауза, създавам го за удоволствие и смисъл, защото смятам, че не водим достатъчно активен обществен разговор за това докъде ни доведоха и накъде ни водят технологиите. Правя го изцяло доброволно и в свободното си време. Така или иначе, създаването му струва не само усилия, но и известни разходи. Благодарен съм от сърце на хората, които ме подкрепят изцяло доброволно, цялото съдържание е и ще бъде достъпно свободно за всеки. Още за сайта и мен можете да намерите тук.

# 12
Аз като видя тест и веднага се хвърлям. Joy Познала съм 20 от 30-те. За повечето имах обяснения защо така отговарям. Но за някои - само по интуиция. Grinning

Георги Караманев, поздравления за всички ваши постижения. Толкова се чудех откъде сте ми познат, та като попрочетох се сетих - от "Последния печели" по БНТ. Grinning

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 18:03 от ina.ina

# 13
# 14
20/30 Simple Smile
Ще ми е интересно да споделите резултатите накрая.

Общи условия

Активация на акаунт