Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 20

• 51 555
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
В Т-маркет не са миниатюрно изписани,но пак човек може да се обърка кое колко е.

# 121
  • софия
Всички са се направили на интересни и първо посочват цената в евро, която е по-ниска. Естествено поведение е да погледнеш първо първата цена.

# 122
  • Буркина Фасо
да можеш да свикнеш с двете валути активни през януари.
след това ще се плаща само в евро.

Какво значи да свикна? Че не съм виждала Евро или не съм плащала с евро в други страни? Като смениха парите през 90-те свиквахме ли? Смениха ги и  започнахме да плащаме с новите пари. Точка.
не става въпрос за теб или мен. така са го решили.
вероятно има хора за които е необходимо. все още не се счита за нарушение.
преди при девалвация на лева имахме една валута и нямаше промоции изписвани на
етикета. сега е по-сложно, а се очаква да добавят още данни върху етикета.

# 123
Погледнете от другата гледна точка. Ако по-ниската сума, тази в евро, е отдолу, толкова много хора ще се заблудят, че това е намалена цена. Сега поне на някои хора ще им се размърда мозъчното вещество Simple Smile Говоря за тези, които не четат етикети с разбиране, а само гледат цифри.

# 124
  • софия
Откога пазаруването е забавление за "размърдване на мозъчното вещество"?
Проблемът не е в търговците, а в недомислените правила. Ако ясно е написано коя цена трябва да е първа, няма да има игра на повишено внимание каква е цената.

# 125
а пък където има намаление - трябва намалената цена и ненамалената да се изписват ще стане ужас с 4 цени ( 2 в евро и две в лева). Не съм сигурен дали не бяха направили като стандарт отгоре лева отдолу евро. след 1,01.2026 обратното евро горе, долу лева. ама явно има пропуски или са само пожелания (  кауфланд с техните миниатюри са си за глоба)

# 126
  • София
Казаха, че ще направя промени в Закона за еврото, и ще е упоменато с какъв шрифт да са изписани цените, и коя цена да е първа и коя втора.

# 127
Казаха, че ще направя промени в Закона за еврото, и ще е упоменато с какъв шрифт да са изписани цените, и коя цена да е първа и коя втора.
Ще правят промени?!?!?
Не трябваше ли това да бъде направено предварително, а не магазините да хвърлят усилия да сменят цените, а сега "променяме закона"!?!?
Срокът от 1 месец да се направят етикетите с 2 цени изобщо не е много.
Труда на персонала кой ще го компенсира?!?!?  
Всяко нещо в нашата мила родина се прави в последния момент!

# 128
  • софия
Те докато направят промените, докато ги разгледат и дошла ваканцията. Ще ги гласуват септември.

# 129
  • Буркина Фасо
промяната е от Наредба май.
за шрифта казаха да е еднакъв, но пропуснала големината. и за мястото на лева и еврото говореха, но не е записано. все още не е задължително всичко това и магазините си правят каквото си искат. не са за жалене.
много вериги са с електронни етикети и всичко става бързо и без разходи.

# 130
То е ясно, че се гледат по-високите цени, но ако си се замислил или бързаш, лесно може да недогледаш

# 131
Вчера се "сблъсках" с новите етикети в Т-маркет. Бях прочела вече тук, че първо са в евро...и пак се обърках на няколко пъти. Имам предвид в първия момент, не че съм взела по-скъп продукт. Ако човек бърза, разсеян е или пък просто изморен, може да се обърка и още как.
Поне етикетите в Т-маркет са една идея по-добре от тези в Кауфланд, но си е редно първо (отгоре или отляво) да е цената в паричната единица през която се разплащаме официално. И правилата (доста по-стриктни и ясни) за изписването на лев и евро по етикетите трябваше отдавна да са обмислени и предвидени, за да няма възможност за вратички и всеки магазин/търговец да си прави каквито етикети поиска. Трябваше да има някакви фиксирани правила, а не един вид пожелателни. Ами, някой може да реши, че иска да започне да изписва цената в левове с главата надолу (т.е. с обърнат шрифт). Пак я има и цената в левове, пак е със същия размер на шрифта и т.н., просто е обърната наобратно.😃😂

# 132
Който от вас яде Морени (макс) може да се презапаси от Т маркет - явно това ще е последната промо цена (0.69лв.), защото в другите магазини промото вече е 0.89лв.

# 133
И с различен цвят да са, и на отделни етикети да са - все ще има недоволни.
А размера пък съвсем не е оправдание за “объркване“ - нали и сега размерът е същият??? Ама валутата била с дребен шрифт. Ми цифрата нали е едра? Колко пък да не схванахме, че в Е е почти на половина от лв???
21-ви век е! Знам, че има много хора, които не са имали възможност да излязат от България и Е е непозната валута, ама и математиката ли им е непозната?

# 134
  • Варна
  Вчера в ДМ, дама, мисля индийка(сари, червена точка на чело и т.н.) на английски ме попита коя цена да гледа. Като чуха обяснението ми , от друг ред стоки/регали още хора, двойка с немски акцент и други, с азиатска външност се включиха, та дотича служителка и високо и ясно им разясни кое, как, защо...

Общи условия

Активация на акаунт