Професия Спедитор

• 683
  • 3
  •   1
Отговори
  • USA
Здравейте. Намерих няколко теми във форума по въпроса, но се оказаха доста стари. Моята ситуация е следната: бих желала да се насоча към нова професия, и след всичко, което съм прочела, най-много ми харесва идеята това да бъде работа като спедитор. Харесвам динамична работна среда, работа с хора, говоря добре 4 езика, като изключая българския. Проблема е, че не познавам лично хора с този занаят и няма кого да попитам дори прости въпроси свързани с работата, затова се насочвам тук и се надявам хора с опит в тази сфера да се включат.

Първият и може би най-важен въпрос е - доволни ли сте от работата си? Харесва ли ви това, с което се занимавате и бихте ли го препоръчали на друг? Също така се интересувам дали сте доволни от заплащането си, би било страхотно ако може да се включите с конкретни цифри. Wink Смятате ли, че тази работа е търсена и може да се намери достатъчно лесно? Има ли възможност за работа от вкъщи/хибрид? От всичко, което съм прочела до сега, ми направи впечатление, че работата е свързана с голям стрес - до каква степен това афектира вашият личен живот?

Предполагам, че отговорите на тези въпроси зависят от това в каква точно фирма работите, големината на града, в който живеете и тн. За мен това не е проблем, защото целта ми е да добия поне някаква идея за това как стоят нещата. При мен става въпрос за големите градове(София, Пловдив, Варна), а и съм доста гъвкава от страна на повечето неща, тъй като вкъщи вече имам един сигурен и стабилен доход. Благодаря предварително.Blush

# 1
Здравей,
Работата е динамична и интересна. Заплащането силно варира, като за младшите специалисти, разбира се е по-ниско. Личния живот понякога се афектира, да, телефона ти звъни често след работно време и в почивни дни /изключвам големи фирми като Шенкер например, където доста от колегите си изключват телефона след 17ч/. Имайте предвид , че има доста натоварващи моменти, разправии с клиенти и колеги. Обикновено има възможност за работа от вкъщи, като пак зависи от фирмата.

# 2
8 години работих като спедитор.
Пътувах доста - това беше плюс
Интересни международни контакти
Работното време свършваше тогава, когато превозните средства спрат
Много стрес
Парите варират в зависимост от град, фирми.
Повече не бих работила като такъв.

# 3
Работих за кратко преди години. Искаше ми се да се развивам в сферата, но преките колеги не ми допаднаха. Сега, разбирам, че техните бонуси зависеха от това, но си къткаха партньорите, а мен шефовете ме гледаха накриво. Там беше и първата работа, където имах абсолютно некомпетентна колежка - ни езици, ни умения за преговаряне, обаче беше някакъв съдружник, била имала много контакти....само седеше в офиса, клатеше си краката и пускаше злобни коментари как идвало куцо и сакато във фирмата, а аз бях единственият нов човек. Демек, сещай се...
Това беше и единственото място, където напуснах без да имам резервен вариант.
И аз никога повече не бих се пробвала в сферата.

Общи условия

Активация на акаунт