Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 13 867
  • 365
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, може ли коментар. За ревматолог ли съм?

# 361
Здравейте, това е моя резултат и ми е препоръчана конизация от гинеколог. Притеснявам се до колко сигнализира за рак, поради скорошен случай в семейството. Също така искам да имам още деца, дали е предпоставка за проблем?

# 362
                             здравейте. Вчера пусках изследвания за ИР. Лекарката ми отсъства тази седмица. Виждам, че не са ок резултатите. Тези резултати за инсулинова резистентност ли говорят или вече за диабет. Някой по запознат може ли да ми помогне ?

# 363
ИР.
За да е диабет, трябва да има измерена повече от веднъж кръвна захар на гладно над 7. Или измерения гликиран хемоглобин да е над 6.5%.

# 364
Да, има предпоставка за канцерогенност, тъй като е доказана високостепенна лезия (CIN2/3, HSIL), която е преканцерозно състояние. Това не означава, че има рак, но рискът от развитие в карцином е реален и изисква навременна биопсична верификация и последващо лечение.
Имате и “clue cells” което показва наличие на възпаление и бактериална вагиноза.

Здравейте, това е моя резултат и ми е препоръчана конизация от гинеколог. Притеснявам се до колко сигнализира за рак, поради скорошен случай в семейството. Също така искам да имам още деца, дали е предпоставка за проблем?

# 365

Здравейте, моля за разчитане на следните резултати. Имам установени поликистозни яйчници и за това предполагам е завишено LH.
Относно щитовидната - имам малка киста, но не знам дали това влияе на това да се вдигне TSH.
От последните две изследвания на TSH стойностите бяха 2-2,50 и се чудя защо би могло да има повишаване. Също така инсулин - 7, глюкоза - 4 и гликиран хемоглобин - 5, което мисля отхвърля ИР.
Ще се радвам на съвети от вас.
Жена, 26 години

Общи условия

Активация на акаунт