Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 17 266
  • 435
  •   2
Отговори
# 420
  • София
Здравейте,
Може ли коментар на тези изследвания, на мъж, физически  активен, спортуващ, нормално тегло.
Симптоми: напоследък ниска долна граница на кръвното, стягане в гърдите, което може и да свързано с хернии и шипове по гръбначния стълб. Кардиолог не открива нищо тревожно в състоянието на сърцето, освен високия холестерол и изписва профихол плюс /тази добавка с червения ориз/. Благодаря!

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 21:17 от Little Evil

# 421
  • София
За мен общата картинка бяга и не разбирам защо масово не се пуска или се пропуска заедно с FT4....

Не се пуска Т3 защото не е по каса, каквото пусне лекарят това изследват първо, второ често лекарите въобще не му обръщат внимание дори и да го има. А хора, които не са наясно с тези проблеми, даже не знаят кое какво е в изследванията за да решат да си го пуснат сами!
Има пакет щитовидна няма какво има да знаете. Явно е, че еднокринолозите искат да минат с едно ТСХ най-честно, но това не означава, че е адекватно и показателно за проблем със щитовидната жлеза. Не обвинявам никой просто казвам на какво съм се нагледала след като и аз си имам проблеми Simple Smile Иначе ако гледаме какво е по каса то никога нищо не трябваше да си пускам…

# 422
На мен не е нужно да обяснявате, аз съм от 30 години с проблем с щитовидната както и майка ми и сина ми...и са ми до болка ясни нещата, отговорих на чуденето ви защо не се пуска. А то панели има всякакви по лабораториите, в повечето случаи обаче хората слушат лекарите си каквото им препоръчат да изследват, не е да ходят и да си пускат каквото им дойде Wink (въпреки, че аз го правя, но имам в предвид другите хора).

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 20:27 от mibobo

# 423
...Вие имате ли някакви оплаквания?
Лесна уморяемост. Ниска телесна температура. За това се сещам в момента.

# 424
  • София
На мен не е нужно да обяснявате, аз съм от 30 години с проблем с щитовидната както и майка ми и сина ми...и са ми до болка ясни нещата, отговорих на чуденето ви защо не се пуска. А то панели има всякакви по лабораториите, в повечето случаи обаче хората слушат лекарите си каквото им препоръчат да изследват, не е да ходят и да си пускат каквото им дойде Wink (въпреки, че аз го правя, но имам в предвид другите хора).
Цял живот ще им се чудя на “медицинските” специалисти…

# 425
Здравейте,
Може ли някой да ми помогне с разчитането на резултатите. Предстои ми преглед при моята лекарка, но е след 2 седмици. Аз съм бременна.

# 426
До 2 седмици тази бактериална инфекция с кръв в урината, няма да се развие добре. Според мен й пишете, трябва да се лекувате спешно. Инсулина на гладно за мен е висок, имате също и много лош холестеролов  профил. 

Здравейте,
Може ли някой да ми помогне с разчитането на резултатите. Предстои ми преглед при моята лекарка, но е след 2 седмици. Аз съм бременна.

# 427
Благодаря ви за бързия отговор. Ще изпратя резултатите. Чисто информативно - как се третират такива нарушения в стойностите?

До 2 седмици тази бактериална инфекция с кръв в урината, няма да се развие добре. Според мен й пишете, трябва да се лекувате спешно. Инсулина на гладно за мен е висок, имате също и много лош холестеролов  профил. 

Здравейте,

# 428
За инфекцията, предполагам на пикочната система с антибиотици.
Наследствена хиперхолестеролемия със статини, медикаменти които инактивират ХМГ-КоА -аза ензим отговорен за синтезата му.
Или може се дължи на неправилен хранителен режим придружен с намалена физическа активност.
И в двата случая трябва да си коригирате хранителните навици, понеже общият холестерол Ви е над критичните граници.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 11:30 от Alfafa

# 429
    Храненето ми наистина е непълноценно. Предполагам трябва да избягвам бързи въглехидрати?
    Дали може да ми препоръчате лекар или към какъв специалист мога да се обърна, с който да обсъдя резултатите и би ги взел под внимание?
    Сега получих отговор от моят следящ лекар, че всичко е наред, а не е.

Наследствена хиперхолестеролемия със статини, медикаменти които инактивират ХМГ-КоА -аза ензим отговорен за синтезата му.
Или може се дължи на неправилен хранителен режим придружен с намалена физическа активност.
И в двата случая трябва да си коригирате хранителните навици, понеже общия холестерол Ви е над критичните граници.

# 430
Е, как така всичко е наред!? Имаш кръв в урината и не малко бактерии, имаш и завишени маркери за инфекция/възпаление. Холестерола АГ няма да го коментира (бременна сте, не знам как се процедира в този случай, но най-малкото което е си регулирайте приема на пържени, рафинирани или преработени храни, особено на мазнини). Отидете при личния тогава, да Ви даде направление за уролог или поне да насочи при кого да се обърнете.  Сменете си АГ-то!

Едит: Урината стерилна ли е?

Храненето ми наистина е непълноценно. Предполагам трябва да избягвам бързи въглехидрати?
    Дали може да ми препоръчате лекар или към какъв специалист мога да се обърна, с който да обсъдя резултатите и би ги взел под внимание?

И в двата случая трябва да си коригирате хранителните навици, понеже общия холестерол Ви е над критичните граници.

# 431
Благодаря!😔 Да, ще търся мнение със сигурност… Имате ли препоръки за добър уролог?
Урина седимент пуснах. Холестерол с ендокринолог мога ли да колентирам?
Е, как така всичко е наред!? Имаш кръв в урината и не малко бактерии, имаш и завишени маркери за инфекция/възпаление. Холестерола АГ няма да го коментира (бременна сте, не знам как се процедира в този случай, но най-малкото което е си регулирайте приема на пържени, рафинирани или преработени храни, особено на мазнини). Отидете при личния тогава, да Ви даде направление за уролог или поне да насочи при кого да се обърнете.  Сменете си АГ-то!

# 432
Имам препоръка да предприемете мерки възможно най-скоро, важно е да се установи има ли инфекция или не.
Отидете при личния, той ще Ви насочи към подходящ специалист, това мога да Ви посъветвам, на своя глава да посещавате специалисти е само губене на време.

Благодаря!😔 Да, ще търся мнение със сигурност… Имате ли препоръки за добър уролог?
Урина седимент пуснах. Холестерол с ендокринолог мога ли да колентирам?

# 433
Как ще е наред всичко? Имате кръв и бактерии в урината. Трябва уролог да ви каже какво да пиете.
Има хранителна добавка, подходяща при бременност - уробиотик:
https://apteka.framar.bg/30033572/%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8 … B0%D1%88%D0%B5-30

# 434
  • София
Трябва да се пусне стерилна урина така няма как да знаете каква точно е бактерията или е била замърсена пробата.

Общи условия

Активация на акаунт