Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 30 772
  • 675
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте моля дайте мнение за тези изследвания 🤗

Имате висок пролактин. Отидете на ендокринолог, за да се установи причината. На мен ми правиха е ЯМР , за да изключат пролактином.

# 556

Ще отида , за другите изследвания какво ще кажете , искам да имам дете но съм вече на 42 години.
Имате висок пролактин. Отидете на ендокринолог, за да се установи причината. На мен ми правиха е ЯМР , за да изключат пролактином.

# 557
  • на Русе
Здравейте, моля за разчитане на резултатите за момиче на 13години

# 558
Завишените моноцити говорят евентуално за възпаление, инфекция.
Докато другите показатели според мен са свързани един с друг и вероятно сочат дефицит на витамини В - В12 , фолиева...

# 559
Странни резултати, в кой ден от цикъла са правени? Или да сте на хормонална терапия евентуално?
Мисля, че имате киста. Резерва ви е почти изчерпан, освен ако не е изкуствено занижен, но дори и да е така няма кой знае колко да се увеличи.
FSH е висок при ИЯР, но високият естроген го потиска драстично т.е. Киста =висок естроген=потиснат FSH.
Пролактин също е висок.

# 560
Здравейте! Може ли да ми разчетете изследванията! За какво става въпрос
Има ли някакъв проблем!

# 561
Диабет? Преддиабет? Кога е взета кр захар? Ако е до 2 часа след хранене е ок, но ако е на гладно, особено след фастинг, диабет!
Изследвайте си HbA1c.

# 562
Привет, ниските нива на пикочна киселина какво индикират?

# 563
Може да са много причините. От наследственост до прием на определени лекарства. Например вегетарианците,  проблеми с щитовидната, прием на нурофен, аулин и тн

# 564
Здравейте искам да попитам хормоните на щитовидната жлеза е норма ли са тъй като за първи път ги изследвам и незнам,също и дали бактерията в носа изисква лечение ?

# 565
Здравейте,може ли мнение за хормоните на щитовидната жлеза,останлите са ми ясни

# 566
Щитовидните Т3 и Т4 са ниски и сочат хипофункция, хипофизния ТСХ е нисък и не отговаря правилно на състоянието. Често такъв "неадекватен" ТСХ има при нисък кортизол, и виждам, че е изследван и въпреки, че изглежда прилично, всъщност е нисък, защото сутрешния кортизол трябва да е на горната граница за да е добре, а най-добре е да си изследва поне двукратно за да се проследи динамиката му.
Също така освен Д и В12 е нисък.

G.R.G при сина ми стафилокок в носа повиши ТАТ антителата на щитовидната и отключи автоимунен процес. Затова моя съвет е да се лекува, в повечето случаи е чувствителен на АБ Мупироцин, ако и при теб е така, той е под форма на крем т.е. локален АБ направи си един курс от поне 10дни. Иначе щитовидните може да са по-добре, ТСХ е с добра стойност, но Т4 е хубаво да е над средата на границата т.е. над 17-18, но няма Т3 за да е пълна картината. Също така ако има дефицити на витамини може те да влияят на работата на жлезата и при попълване да се подобрят нещата

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 17:17 от mibobo

# 567
Ниския TSH може .и да е резултат от аденом на хипофизата,пуснала съм и пролактин,но не е готов.А този сутрешен нисък кортизол на какво може да се дължи?

# 568
Надбъбречна умора обикновено е причината, дълго време стрес и изтощение. Аз също съм така сутрешния ми даже е 350, а следобедния пък е висок (над границата). Имам объркан кортизолов ритъм в момента приемам Пантотеновата киселина (витамин В5) с идеята да му повлияе, но още не съм се изследвала да видя има ли резултат.

# 569
Да,дълго време имах стрес,в мовента съм на антидепресанти,възможно ли е те да са повлияли на резултата

Общи условия

Активация на акаунт