"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 278 551
  • 7 499
  •   16
Отговори
# 7 500
Силвърстоун, отново се опитваш да лъжеш! Гладувахме ли през 1996-1997? Да, или не?
Какво общо има тогавашнота ни положение със сега????
Богати сме сега, спрямо много народи по света, а и в Европа! Сърби, македонци, молдовци...
Престанете с лъжите, нелепо е. Вече и децата в темата ви се подиграват. Не хващат дикиш лъжите ви.

И не говоря за себе си или обкръжението си, а за вас, в темата. Богатите с усещане за бедност в темата... аман вече.

# 7 501
  • София
A, добре, след като ни фалираха нарочно, то защо разпространявате глупостите на същите тези хора от 96-97 г.? Гумен Речев фалира лева, сега същият се бори за него. Е?!

# 7 502
Aз лично не вярвам, че богатата част от ЕЗ ще допусне политиците им да си спретнат далаверка като нашите и да нулират еврото.
Инфлация има навсякъде поради пандемични и геронтофилски причини, но един хляб да струва 2000 евро едва ли ще е в нашия живот.

# 7 503
Много са дребни евро банкнотите, поне 5 и 10. Не са предвидени за сгъване на 2, а ще им се налага.

# 7 504
Най-обичам да ме сравняват със сърби и македонци. Нали сме равноправен член на ЕС от 2007 защо не се сравним с някои от тях. В "европата" обикновения човек не е прокопсал. До година-две ще разберем кой е беден и кой богат ( дано не сме на положението на гърците, които винаги са имали доста по-добр геостратегически потенциал от нас).

# 7 505
Силвърстоун, отново се опитваш да лъжеш! Гладувахме ли през 1996-1997? Да, или не?
Какво общо има тогавашнота ни положение със сега????
Богати сме сега, спрямо много народи по света, а и в Европа! Сърби, македонци, молдовци...
Престанете с лъжите, нелепо е. Вече и децата в темата ви се подиграват. Не хващат дикиш лъжите ви.

И не говоря за себе си или обкръжението си, а за вас, в темата. Богатите с усещане за бедност в темата... аман вече.
За кое се опитвам да лъжа, за кое? Никога не съм отричала, че беше мизерия през 96-97г. и не само, още след 1990г. Не за всички, някои си имаха пари за добра храна и почивки. Други нямаха възможност, защото беше много скъпо и ядяхме зеле, боб, а първите свинско и луканка. През 96-97г. беше и адски студ. Нямаше достъп до лекарства, не защото липсваха, а защото много аптеки затвориха временно. Доларът хвърчеше и не искаха да работят на загуба. Не сравнявам времената със сегашното, НО факт е, че винаги сме последни по доходи. Не знам какви деца и на кого се подиграват в темата и не ме интересува. Няма начин да правя сравнение спрямо много народи по света и Европа, а само  с тези в ЕС. Нали за това говорим? Да не изместваме фокуса от темата с лични, неясни интерпретации. Не знам кой е богат и кой беден в темата, и не е моя работа.
A, добре, след като ни фалираха нарочно, то защо разпространявате глупостите на същите тези хора от 96-97 г.? Гумен Речев фалира лева, сега същият се бори за него. Е?!
Не знам кои го разпространяват в темата. Слагайте цитати, иначе е клевета. Честно казано, аз по онова време бях много млада и не познавах всички политици, нито съм ги следяла изкъсо. Мизерията, студа си ги спомням, мутрите, опростачването на всяко ниво. И банките, адски много банки имаше. Не знам дали наистина са били толкова много, или така ми се е струвало, защото изведнъж се появиха много и всякаки.

# 7 506
  • София
Не казвам, че се подкрепя този политик, а че и той също е срещу ЕЗ. Малко оттам не светва ли червена лампа, че информационната война срещу ЕЗ, информацията, която четете, е свързана точно с личностите, които фалираха лева?

# 7 507
Не чета инфо срещу ЕЗ. Това са си мои изводи, не ни беше сега времето. Те и доста икономисти, бизнесмени го кават, не знам дали са били някакви по онова време. Факти го доказват, начина по, който ни приеха.....ЗА ЕС съм, но в този му вид, с тази върхушка се вижда къде отиваме. Често пиша за хората от др. ЕС държави, които споделят същото. Уж водещи икономики, задлъжняват и потъват. Много българи, които са живяли или още живеят на запад също го виждат и споделят. Ами няма как да си затворим очите и да мълчим. Трябва реална промяна, за да стане отново това, което беше преди 15-20г. ЕС. Понеже има доста млади тук, нямате идея какво е да копнееш, да чакаш,  да си вече част от ЕС,  и след няколко години, той се затъркаля и продължава, и продължава.....Няма как да го одобрявам и премълча.

# 7 508
Кои са тези водещи икономики, които са задлъжнели и потънали след приемане на еврото?
Българите, които са живели или още живеят на запад какво виждат и споделят въобще не е критерий, защото те виждат само това, което се случва около тях.

# 7 509
Светът върви в някяква посока и нямя как да бъде същия от нашите младини и копнежи. Всички искаме да се върнем в младините си, но с днешния си акъл. Днес трябва да се приспособяваме и адаптираме бързо, след като не можем на влияем на финансовата политика пряко.

# 7 510
Светът върви в някяква посока и нямя как да бъде същия от нашите младини и копнежи. Всички искаме да се върнем в младините си, но с днешния си акъл. Днес трябва да се приспособяваме и адаптираме бързо, след като не можем на влияем на финансовата политика пряко.
Не искаме да се връщаме в младините си, но искаме поне старините ни, да не бъдат толкова интересни, предпочитаме да са скучни.

# 7 511
  • Буркина Фасо
Кои са тези водещи икономики, които са задлъжнели и потънали след приемане на еврото?
Българите, които са живели или още живеят на запад какво виждат и споделят въобще не е критерий, защото те виждат само това, което се случва около тях.
май е по-лесно да се изброят кои не са задлъжнели, ако има такива.

# 7 512
май е по-лесно да се изброят кои не са задлъжнели, ако има такива.
Пак не ми отговорихте на въпроса.

# 7 513
Задлъжнели или потънали?
Гърция е модел за неподражание в тази посока.

# 7 514
  • София
Не знам кои са и дали има такива икономики, но едно е ясно - Германия (топ 3), Франция (топ 5) и Италия (топ 7) са с евро и се справят доста добре. А, България, средният българин, като част от ЕС, макар и в дъното на класацията по доходи, е първенец пред БРИКС и всички други икономически съюзи. А, ЕС сам по себе си е втората икономика в света и вече нейната валута е наша официална.
Дори една Гърция, която ни се дава като негативен пример, е доста по-напред от България особено след като влезе в ЕЗ. Била фалирала, ама гледай само как един фалирал гръцки пенсионер е със средна пенсия 800 евро (тук 500) при цени в магазина бая по-евтини от нашите на доста основни продукти + 250 евро бонус в годината на всеки, който е с минимални доходи плащана отделно от пенсията, а тук надбавката 25 евро за Коледа. Nerd

Общи условия

Активация на акаунт