"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 278 236
  • 7 496
  •   4
Отговори
# 7 485
Да, ще мине време. Тогава ще казвате, че и срещу ЕЗ сте нямали проблеми. Мхм.
Отново си позволяваш да клеветиш! Говори само от твое име. Аз ако си променя мнението няма да крия. Няма нищо по-хубаво да се случи по-добро. Сега съм песимист и няма защо да го крия или премълчавам, както правят много хора от страх да не им се нахвърлят и подиграват, евролиберално.
Колкото до бизнеса  и той не вървял казва Красимир Дачев. Не  от сега, не знам ЕЗ ще помогне ли. С това започна водеща, как върви бизнеса, когато вече сме в ЕС. К.Д много песимистично звучи, коментира и ситуацията в ЕС. Да, нашенският бизнес винаги се оплаква, но същите те събираха подписи за ЕЗ и настояваха Т.Петкова да преразгледа цифрите. Същите те са призовавали за протест и после политиците са се присъединили. Интересно е да си види и чуе, ако не ви притеснява, че е по БНТ 1. Wink
https://bnt.bg/news/kakvo-ochakvat-golemite-rabotodateli-ot-sled … 5-345695news.html
Цитат
И да - еврозоната е гарант, че 96-97 година никога няма да се повтори - нашите родители са изгубили всичките си спестявания за месеци, докато едни хора са станали кредитни милионери.
Не е гарант освен на приказки, но дано не се случва. Кредитните милионери станаха такива преди това. През 1997г. им се обезцениха кредити и спечелиха от това. Всичко си е било режисирано, умишлено ни фалираха. Пък не знам към днешна дата как го представят в историческият факултет на СУ, примерно. Аз съм от тези, които го изпитахме на гърба си, ходих на протести. После нещата уж хем потръгнаха и пак управляващите се самозабравиха. Поредният спасител на хоризонта. Тройната коалиция  още от същото. Пак протести, пак гняв. После поредният ''спасител''. Пак сме последни по доходи. Всички минали на власт, ни грабиха. Сега и ЕС не е каквото беше, за съжаление. Лобита, интереси, кинти.

# 7 486
Силвърстоун, отново се опитваш да лъжеш! Гладувахме ли през 1996-1997? Да, или не?
Какво общо има тогавашнота ни положение със сега????
Богати сме сега, спрямо много народи по света, а и в Европа! Сърби, македонци, молдовци...
Престанете с лъжите, нелепо е. Вече и децата в темата ви се подиграват. Не хващат дикиш лъжите ви.

И не говоря за себе си или обкръжението си, а за вас, в темата. Богатите с усещане за бедност в темата... аман вече.

# 7 487
  • София
A, добре, след като ни фалираха нарочно, то защо разпространявате глупостите на същите тези хора от 96-97 г.? Гумен Речев фалира лева, сега същият се бори за него. Е?!

# 7 488
Aз лично не вярвам, че богатата част от ЕЗ ще допусне политиците им да си спретнат далаверка като нашите и да нулират еврото.
Инфлация има навсякъде поради пандемични и геронтофилски причини, но един хляб да струва 2000 евро едва ли ще е в нашия живот.

# 7 489
И мисля, че най-тъпото нещо в темата досега беше, че като се доказа, че Бюти лъже за инфлацията във Франция, се каза, че не била инфлация, а усещане за бедност....?! Повярвайте ми, ако някой е беден то не е само усещане, а много добре ЗНАЕШ, че СИ беден. Във всички сфери на живота си! Няма такава наглост просто, да ти обясняват какво ТИ си преживял и че не било това, което знаеш, че е!!!

# 7 490
Много са дребни евро банкнотите, поне 5 и 10. Не са предвидени за сгъване на 2, а ще им се налага.

# 7 491
Най-обичам да ме сравняват със сърби и македонци. Нали сме равноправен член на ЕС от 2007 защо не се сравним с някои от тях. В "европата" обикновения човек не е прокопсал. До година-две ще разберем кой е беден и кой богат ( дано не сме на положението на гърците, които винаги са имали доста по-добр геостратегически потенциал от нас).

# 7 492
Силвърстоун, отново се опитваш да лъжеш! Гладувахме ли през 1996-1997? Да, или не?
Какво общо има тогавашнота ни положение със сега????
Богати сме сега, спрямо много народи по света, а и в Европа! Сърби, македонци, молдовци...
Престанете с лъжите, нелепо е. Вече и децата в темата ви се подиграват. Не хващат дикиш лъжите ви.

И не говоря за себе си или обкръжението си, а за вас, в темата. Богатите с усещане за бедност в темата... аман вече.
За кое се опитвам да лъжа, за кое? Никога не съм отричала, че беше мизерия през 96-97г. и не само, още след 1990г. Не за всички, някои си имаха пари за добра храна и почивки. Други нямаха възможност, защото беше много скъпо и ядяхме зеле, боб, а първите свинско и луканка. През 96-97г. беше и адски студ. Нямаше достъп до лекарства, не защото липсваха, а защото много аптеки затвориха временно. Доларът хвърчеше и не искаха да работят на загуба. Не сравнявам времената със сегашното, НО факт е, че винаги сме последни по доходи. Не знам какви деца и на кого се подиграват в темата и не ме интересува. Няма начин да правя сравнение спрямо много народи по света и Европа, а само  с тези в ЕС. Нали за това говорим? Да не изместваме фокуса от темата с лични, неясни интерпретации. Не знам кой е богат и кой беден в темата, и не е моя работа.
A, добре, след като ни фалираха нарочно, то защо разпространявате глупостите на същите тези хора от 96-97 г.? Гумен Речев фалира лева, сега същият се бори за него. Е?!
Не знам кои го разпространяват в темата. Слагайте цитати, иначе е клевета. Честно казано, аз по онова време бях много млада и не познавах всички политици, нито съм ги следяла изкъсо. Мизерията, студа си ги спомням, мутрите, опростачването на всяко ниво. И банките, адски много банки имаше. Не знам дали наистина са били толкова много, или така ми се е струвало, защото изведнъж се появиха много и всякаки.

# 7 493
  • София
Не казвам, че се подкрепя този политик, а че и той също е срещу ЕЗ. Малко оттам не светва ли червена лампа, че информационната война срещу ЕЗ, информацията, която четете, е свързана точно с личностите, които фалираха лева?

# 7 494
Не чета инфо срещу ЕЗ. Това са си мои изводи, не ни беше сега времето. Те и доста икономисти, бизнесмени го кават, не знам дали са били някакви по онова време. Факти го доказват, начина по, който ни приеха.....ЗА ЕС съм, но в този му вид, с тази върхушка се вижда къде отиваме. Често пиша за хората от др. ЕС държави, които споделят същото. Уж водещи икономики, задлъжняват и потъват. Много българи, които са живяли или още живеят на запад също го виждат и споделят. Ами няма как да си затворим очите и да мълчим. Трябва реална промяна, за да стане отново това, което беше преди 15-20г. ЕС. Понеже има доста млади тук, нямате идея какво е да копнееш, да чакаш,  да си вече част от ЕС,  и след няколко години, той се затъркаля и продължава, и продължава.....Няма как да го одобрявам и премълча.

# 7 495
Кои са тези водещи икономики, които са задлъжнели и потънали след приемане на еврото?
Българите, които са живели или още живеят на запад какво виждат и споделят въобще не е критерий, защото те виждат само това, което се случва около тях.

# 7 496
Светът върви в някяква посока и нямя как да бъде същия от нашите младини и копнежи. Всички искаме да се върнем в младините си, но с днешния си акъл. Днес трябва да се приспособяваме и адаптираме бързо, след като не можем на влияем на финансовата политика пряко.

Общи условия

Активация на акаунт