"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 189 868
  • 5 129
  •   2
Отговори
# 5 025
И в НАТО така се рИва, как не трябвало да ни вземат, защото ни миришели краката. И в ЕС, сега в ЕЗ.  Само за СИВ и Варшавския договор бяхме готови.
Но керванът си върви, кучетата си лаят

# 5 026
Много се вторачваме, самокритични сме, не отсяваме  постоянното и важно, а няма идеални. С времето остава хубавото.

# 5 027
Нищото  произлезе. То като стане така...

И в тая тема ще напиша, че радетелите за лева са прости манипулатори.

# 5 028
Не мисля да е еуфория, а безсмислено съпротивление. Решено  е преди години . И се натискахме, не са ни дърпали ръкавите.

# 5 029
Много от тях са убедени, че процесът ще бъде "замразен и отложен" докато бъде решено делото. И когато им се каже, че това няма как да стане, отговорът е - "не е вярно, Румен Гечев показа документа"

# 5 030
  • София
Аз едно нещо не мога да си отговоря и да разбера.

1 - Ръководителите Za лева фалират държавата
2 - Унищожават българския лев, като тотално губят стойността му, спасението е валутен борд с марка/евро
3 - Ръководителите za лева пращат народа да кибичи по опашки посред нощите за хляб и кисело мляко

И 30 години по-късно се намират хора, които им вярват, подкрепят и смятат, че те знаят най-добре.
В секундата, в която човек разбере, че Гечев е Zа лева и праща писма до ЕС да си запазваме лева, то най-адекватното нещо е още утре сам да отиде и да обмени всяко едно левче в евро.

# 5 031
И аз не мога да разбера събитията, от една страна еуфория, че еврото става официална валута и единствено законно платежно средство в България, в същото време, същите хора са гневни срещу лъжите на управляващите, същите управляващи, които сътвориха толкова много лъжи за да сме в ЕЗ.
Когато лъжата служи на нашите интереси, я оправдаваме, но когато ни навреди или противоречи на нашите цели, я възприемаме като "лоша" и неморална. Плашещо е, че този двойствен стандарт се приема за нещо нормално.

# 5 032
Не днешните управляващи ни вкараха в ЕЗ. Но които вършат работа, правят нелицеприятни неща и не ги любим, а мразим. А срещу днешните протестираме за друго -  те изядоха държавата. Овладяха всичко и всички. Принципа за разделяне на властите изгоря, техни са  и в джоба им . Колко десетилетия трябва да се бори народът с Шиши, а той да изпълзява отново и отново, какво е сбъркано.

# 5 033
Не днешните управляващи ни вкараха в ЕЗ.
Скрит текст:
Но които вършат работа, правят нелицеприятни неща и не ги любим, а мразим. А срещу днешните протестираме за друго -  те изядоха държавата. Овладяха всичко и всички. Принципа за разделяне на властите изгоря, техни са  и в джоба им . Колко десетилетия трябва да се бори народът с Шиши, а той да изпълзява отново и отново, какво е сбъркано.
Кой ни вкара в ЕЗ, кой настояваше за извънредно искане/моление да станем част от ЕЗ сега и веднага, да не изтървем влака, кой декларира, че имаме добре развиваща се и растяща икономика, стабилна фискална политика, толкова стабилна, че ще издържи на каквито и да било сътресения, кой говореше за инвестиции, които ще потекат към страната ни, кой говореше са близо милиард спестени средства на бизнеса от превалутиране, замогване на хората и повишаване на стандарта им.
Какво се получи, на едни трябва да се намалят доходите, за да се увеличат на други, теглят заеми ежемесечно - къде е икономическия растеж,  цените буквално хвръкнаха и няма механизъм, който да ги балансира - стабилната фискална политика се изпари.
Политиците, които са днес, бяха и вчера, бяха и онзи ден. Последните години съществени промени при тях няма, а точно последните години трябваше да се вземе последното решение и да се приключи цикъла на пълно присъединяване.

# 5 034
  • Обран бостан ;)
Ами те днешните са 95% вчерашните.

И аз не мога да разбера събитията, от една страна еуфория, че еврото става официална валута и единствено законно платежно средство в България, в същото време, същите хора са гневни срещу лъжите на управляващите, същите управляващи, които сътвориха толкова много лъжи за да сме в ЕЗ.
Когато лъжата служи на нашите интереси, я оправдаваме, но когато ни навреди или противоречи на нашите цели, я възприемаме като "лоша" и неморална. Плашещо е, че този двойствен стандарт се приема за нещо нормално.

Еуфорията за приемането на еврото ми напомня за еуфорията ми, когато бях приет за студент.
Още първата година разбрах, че това, което съм си мислел няма нищо общо с това, което е.
А като завърших и разбрах, че дипломата ми не ми носи никакви дивиденти, съвсем се чудех за какво съм се радвал и за какво положих толкова труд.

Така ще е и с еуфорията за еврото.

# 5 035
Щом управляващите са ви същите не мога да помогна.

# 5 036
Поне се опитай да видиш добрите и лошите страни у всички, а не едните да бъдат само лоши, а другите само добри и замяната на едните с другите е основния /да не кажа единствения/ фактор, който ще донесе промяна към добро.

# 5 037
# 5 038
  • Буркина Фасо
Не днешните управляващи ни вкараха в ЕЗ.
един молив. на Нушка молива ни вкара. Grinning
изпълнихме петилетката за 3-те %  и получихме награда - ЕЗ

# 5 039
Цитат
Колко десетилетия трябва да се бори народът с Шиши, а той да изпълзява отново и отново, какво е сбъркано.
Явно народа е сбъркан.Защо народа чак сега се задейства?Да, знаем бюджета е свински, но какво очакваше този народ от хора, които десетилетия го/ни ощетяват?Защо не скочи по-рано?Доскоро бяха изморени от избори, сега искат нови.Не, че аз не искам, но между всички сегашни представители не мога да припозная мои.
Факт е, че точно сегашните ни вкараха в еврозоната.Тогава нямаше недоволство, напротив уж голямо одобрение.
Цитат
на Нушка молива ни вкара
То и тогава беше цирк.Първо нямаше пари, после Дания ни върна някакъв дълг и стъкмистиката се получи.

Общи условия

Активация на акаунт