"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 189 884
  • 5 129
  •   1
Отговори
# 5 010
Аз пък четох, че някъде можеш да си дариш стотинките, Както капачките, но забравих къде. Ако някой е срещнал, да каже.

Имаме две касички с жълти монети, а стоят в касичките, защото ни тежат в портмонетата и регулярно сме ги слагали там.  Не съм в състояние да мъкна сто грама монети само за да затруднявам касиерките,  а те от много време вече не им се радват като преди години.

Иначе за самата смяна на валутата нямам притеснения, не си спомням да е имало някакви проблеми с деноминацията, а тогава всичко беше кеш

# 5 011
  • Обран бостан ;)
Ние точно така направихме със стотинките в Метро, гледам да изчистя всички пари кеш, не ми се занимава с криви сметки (това не е евров феномен, само да кажа, те на касите по принцип са криви сметките, сега съвсем Grinning).

От твоята гледна точка е така, но имам клиент, който има 60 вендинг машини.
Един ден ми сподели, че няма нужда да ходи на фитнес, защото ежедневно разнася около 60-70 кг монети.
И не е само той. Има още една камара устройства, които работят с монети.

Ако само БНБ да ги обменя, не знам как ще стане. Освен да ги дадеш на вторични, ама това е незаконно.

# 5 012
В някои от обектите на Кауфланд, Метро, вероятно и други има машини за монети -  1, 2, 5, 10, 20, 50 стотинки, както и 1 и 2 лева. Изсипваш, брои ги и ти издава бележка/бон с който обаче трябва да пазаруваш в съответния обект.
Удобно и практично.
                  Вече ги няма! Попитах и казаха, че са ги премахнали.

# 5 013
Скрит текст:
В някои от обектите на Кауфланд, Метро, вероятно и други има машини за монети -  1, 2, 5, 10, 20, 50 стотинки, както и 1 и 2 лева. Изсипваш, брои ги и ти издава бележка/бон с който обаче трябва да пазаруваш в съответния обект.
Удобно и практично.
                  Вече ги няма! Попитах и казаха, че са ги премахнали.
Защо? Беше много удобно.

# 5 014
  • на Мелмак
Има машини в Метро. Там вече си има опашки и разбира се, нервни хора. Wink

# 5 015
Аз пък четох, че някъде можеш да си дариш стотинките, Както капачките, но забравих къде. Ако някой е срещнал, да каже.

Жълти стотинки
https://www.facebook.com/jultistotinki

Пропуснала съм въпроса защо купувам монети. Аз имам все още доста монети по 1 и 2 лв и ги харча за таксита  поне 1-2 пъти в месеца и шофьорите много ми се радват на монетите. Признавам, че не зная, дали може в такси да се плати с карта. Давам и бакшиш при поръчка до вкъщи, с безплатна доставка, но все пак.
Може да ми потрябва такси или доставка през януари, а от магазин не искам да рискувам да пазарувам в брой и да ми дават левове, че да ги мисля, къде да ги пласирам.

# 5 016
Какво мислите, че може да произлезе от това?

https://dnes.dir.bg/temida/sadat-na-es-dopusna-isk-sreshtu-vliza … riya-v-evrozonata

# 5 017
Нищо, но не скоро.

# 5 018
Е чак пък нищо Wink, ще поразлаят кучетата .......... ще осигурят малко хляб на журналисти, политолози, социолози ... Simple Smile

# 5 019
Каквото и да произлезе от това - факт е, че ЕС допускат нарушения на собствените си правила и закони, което е крайно арогантно и несъвместимо с ценностите, които прокламират постоянно.
За огромно съжаление на българския народ, еврото няма как да се отмени след 20 дни, ще бъде прието, а делото по тоя въпрос ще се точи и бави с години.... Ето в такъв съюз членуваме.

# 5 020
lowkeyy, членуваме в съюз, който допуска до  разглеждане жалби срещу собствените си решения Simple Smile

# 5 021
Каквото и да произлезе от това - факт е, че ЕС допускат нарушения на собствените си правила и закони, което е крайно арогантно и несъвместимо с ценностите, които прокламират постоянно.
За огромно съжаление на българския народ, еврото няма как да се отмени след 20 дни, ще бъде прието, а делото по тоя въпрос ще се точи и бави с години.... Ето в такъв съюз членуваме.
Глупости

# 5 022
И какво от това. (даже няма да сложа в края на изречението ?) Разбира се, че трябва да хвърляш прах в очите на хората и да временно да ги залъгваш, а куп народ там не си върши работата и нарушава умишлено закони.

# 5 023
Тези, които не си вършат работата, се намират в сградата с главен вход пред гигантското червено пластмасово прасе-касичка.

# 5 024
Тези, които не си вършат работата, се намират в сградата с главен вход пред гигантското червено пластмасово прасе-касичка.
Да, но те представляват държавата и народа пред света, съюзи и т.н.

В случая излиза, че едните нищо не правят, другите им ръкопляскат и накрая се прегръщат в името на просперитета на .......... /тук може да се поспори/, принципите и ценностите, които чертаят светло бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт