"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 189 884
  • 5 129
  •   1
Отговори
# 4 995
Те тия тикви нищо не са заредили по банките.

# 4 996
  • Пловдив
Това с магазините вече го обсъждахме надълго и широко.......Ще висят по банките, па кога ще работят, особено тези по селата, не е ясно. Но. Всичко е точно. Много обекти, в малките населени места, вероятно, ще отворят чак през февруари.

# 4 997
Това с магазините вече го обсъждахме надълго и широко.......Ще висят по банките, па кога ще работят, особено тези по селата, не е ясно. Но. Всичко е точно. Много обекти, в малките населени места, вероятно, ще отворят чак през февруари.

И защо трябва да отворят чак през февруари, като ще могат да приемат и връщат ресто и в двете валути? През февруари хипотетично би трябвало да е по-трудно, защото периодът с двойно-обращение ще е приключил.

# 4 998
Ще е удобен момент да им светне, че има едно нещо, казва се ПОС и няма да се занимават с монети, връщане и т.н. и най-вече ще влязат в 21 век.

# 4 999
В някои държави няма жълти монети евроцентове,а цените са закръглени на – 10 евроцента...

# 5 000
Имат, големите, оборотни, малките - не,  ама да се оправят, те и оборот нямат толкова. Левче например или будка при нас, 5 квадрата нещо.
Ще се оправят, то повече притеснения, предварително.
 Аз жълтите и сега оставям  , от известно време,  и ми прощават 2 ст.

# 5 001
Жълтите са ненужни, не ползвам от 30 години.

# 5 002
Е, не съм толкова богата , от скоро не им виждам смисъла. 30 години - много са ми да не правя сметка.
 Имах период да връщам амбалаж за хляб.

# 5 003
Аз забелязвам друго, никой не иска стотинки.Не жълти, а никакви монети и се цупят.В аптеката казах за 4лв.(2 по 2лв.) да ми дадат  сашета.Фармацефтката ми каза, че знае, че искам да се отърва от монетите.
Колкото до готовността на държавата и бизнеса, поредната лъжа.Държавата, икономиката ни, не са готови за еврото и това ще се види по-късно.Само политиците на власт са готови на нисък старт да грабят.
През януари (семейството ни) ще плащаме само с карти.Хич не съм ок да ми връща някой левове и монети и да се чудим какво да ги правим.После да вися в бнб и т.н.

# 5 004
  • Буркина Фасо
у наше село всяка банка има от стартовите пакети. днес и пощата имаше.
желаещи за покупка почти няма. аз влязох в една банка и след 2 мин. излязох с покупката.

дребните стинки са валидни и не трябва да отказват да ги взимат. поне на мен никой не ми ги отказва. и този месец ще ги пробутам на моб.оператори.

# 5 005
Нямат стойност, валидни за музея.  Но ако ги нямаш , може да не ти дадат стоката, ако не ти стигнат.
 При нас се познаваме ,днес оставям,  утре не ми стигат - 2ст не са проблем. Не ги броят  на касата, не се занимават.

# 5 006
  • Обран бостан ;)
Аз забелязвам друго, никой не иска стотинки.Не жълти, а никакви монети и се цупят.В аптеката казах за 4лв.(2 по 2лв.) да ми дадат  сашета.Фармацефтката ми каза, че знае, че искам да се отърва от монетите.
Колкото до готовността на държавата и бизнеса, поредната лъжа.Държавата, икономиката ни, не са готови за еврото и това ще се види по-късно.Само политиците на власт са готови на нисък старт да грабят.
През януари (семейството ни) ще плащаме само с карти.Хич не съм ок да ми връща някой левове и монети и да се чудим какво да ги правим.После да вися в бнб и т.н.

Бях споменал за този евентуален проблем преди няколко дни в темата, но се появи "еврооптимистка" и каза нещо като, "сега пък за стотинките сте се загрижили". Тоест заяждаме се на дребно.

После беше изтрито, защото модераторите явно са преценили, че не е по темата за еврото.

Липсата на кеш изобщо не ме изненадва. Банките също гордо декларираха, че са напълно готови за еврото.
Действителността обаче показва друго.

# 5 007
Бях събрала цяла торба с монетки, за да мога да ги изхарча, защото не знаех дали ще се връщам до януари и никой не ми ги искаше. Много тегаво ги пробутах. Бяха 20-30 лева на монетки с различна стойност.

# 5 008
В някои от обектите на Кауфланд, Метро, вероятно и други има машини за монети -  1, 2, 5, 10, 20, 50 стотинки, както и 1 и 2 лева. Изсипваш, брои ги и ти издава бележка/бон с който обаче трябва да пазаруваш в съответния обект.
Удобно и практично.

# 5 009
Ние точно така направихме със стотинките в Метро, гледам да изчистя всички пари кеш, не ми се занимава с криви сметки (това не е евров феномен, само да кажа, те на касите по принцип са криви сметките, сега съвсем Grinning).

Общи условия

Активация на акаунт