"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 273 975
  • 7 428
  •   7
Отговори
# 5 760
  • Пловдив
Е, вече се писа, че въпросните стартови пакети налични съвсем отскоро. Кога по-рано да ги купиш. Има дори заявки, списъци.....Ама, карай, мухабет да става, акъл да се дава....

# 5 761
А за какво са му на частно лице тези стартови пакети?

# 5 762
  • Далечният изток
Заявки, списъци, свършиха евро монетите... Опашки в банките... Ще свърши еврото за ресто в магазините и аууу какво ще връщат търговците...
Ей така се създава изкуствена паника. Що го правите не мога да си обясня Thinking

# 5 763
В ОББ-Варна има от стартовите пакети с монети, майка ми купи два на 23ти декември. Давали са до 6бр на човек, дори да не си клиент на банката.

В София в клон на ДСК бяха свършили още на 12-ти декември. Ограничението е било до 2 броя на човек.

# 5 764
И аз не мога да схвана защо се чака в банките в момента и се обменя евро.
Като след нова година ще е в пъти по-лесно и без такса.

# 5 765
  • Буркина Фасо
в София нЕма, но на село има. още в първия ден си взех от стартовия пакет без да има човек на касата.
следващите дни е същото. и сега ги има. и пари (нови) на банкоматите има с различен номинал.
пари и сега се обменят без такса.
мен ми е неизвестно как ще си купя кафе и мляко от автоматите. няма написано черно на бяло Grinning

# 5 766
  • София
И аз това дойдох да питам. Нали януари можем да плащаме и в лева?

# 5 767
  • Буркина Фасо
И аз това дойдох да питам. Нали януари можем да плащаме и в лева?
за разяснителна цел Simple Smile през февруари няма да се плаща с левове.

# 5 768
Можем. Аз днеска се нагледах на опашка пред едно чейнджбюро от 11 души (и евентуално още един-двама вътре), което избягвам, тъй като курсовете му не са добри. Малко по-натам пред друго чейнджбюро – пак опашка, но по-скромна. В един магазин на касата гледам как една жена брои 160 лв. в петолевки (аз толкова не съм видял сигурно през целия си живот). После минах покрай втория чейндж и гледам – пак опашка, този път десетина човека. Като бяха все млади хора, един-двама пенсионери да е имало. Представям си и по другите градове каква лудница е.
Действието се развива в центъра на София.

# 5 769
Пред Тавекс от няколко седмици е панаир. Тия дни панаирът е особено дълъг. Тъй като ми трябваше валута, различна от евро, повисях 20-ина минути.

# 5 770
Хората със стабилни спестявания в лева вкъщи защо са чакали края на годината?! Имаха достатъчно време да ги внесат в банка, да ги обменят или похарчат. Или са били под влияние на нечии брътвежи и са очаквали въвеждането на еврото да не се случи?

# 5 771
  • София
Снощи си потурчих кредитната карта. ММ ходи да купува нещо си, уж ми я върнал, но никъде я няма. Може би внуците са я взели и натикали някъде. Ок, блокирах я и тази сутрин в 8.15 ч. бях пред клон на  банката за да заявя дубликат. За 15 мин. се наслушах на сума ти простотии за банките, валутите, картите, банкоматите - направо световна конспирация против гордия бг. лев. За международното положение какво чух да не отварям дума. Споделящите хора бяха на видима възраст 35 - 65 г., видимо адекватни, добре облечени и с умни очи. Нямам много контакти с хора - съседи, колеги и подобни. Но ако опашката в Дианабад е представителна извадка от народонаселението - ужасТТТТ.

# 5 772
  • Далечният изток
Какво правят пред чейндж бюрата тия хора?! Акъл имат ли?

# 5 773
Не знам. Единственото, за което се сещам е, че в следващите три дни ще пътуват някъде в чужбина където ще плащат само кеш.

# 5 774
Страхотни са!
Скрит текст:

Този комплект остава за колекция.....

Общи условия

Активация на акаунт