"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 053
  • 7 428
  •   4
Отговори
# 5 745
  • Буркина Фасо
И при нас в банките днес е било пълно с хора.За мен допуснаха грешка като обявиха смяната на левовете за всички..Трябваше да е само за бизнеса  , поне за до края на януари...През януари  пенсии и заплати, банкомати ще са в евро и щеше да се завърти колелото...А сега стана мазало..
не разбрах каква е грешката?
смяната може да стане много лесно ако левовете са в банката. бизнеса също може да ги обменя до края на януари.

# 5 746
Никакви опашки няма в банките, малко имаше пред едно чейнджбюро сутринта.
Е как да няма опашки? В София днес се редих на Уникредит булбанк, имаше 20 човека пред мен.

# 5 747
От обслужващите общината банки са казали на началника ни, че банкоматите ще бъдат заредени с банкноти от 10 и 20 евро първоначално.
Ако платя в магазина с 200 евро банкнота, нямат право да откажат. Все тая с какъв номинал са банкнотите.

# 5 748
Проблем ще е ако искаш да платиш с банкнота от 500 евро.

# 5 749
Въпросът  е не да откажат,  а дали имат ресто дребни. Дано имат. А това в последен ден на си оправяш парите...той не е последен дори, цял месец има.   Това ако не  е стадно ,не знам какво  е.

# 5 750
Този месец трябваше САМО бизнеса да обменя...На Гинчето като дойде на 1ви да си купи хляб с 5 лева,АЗ трябва да й върна евро.Тя не е задължена да ми го плати с евро...И на Банско може да си плати кафето сутринта с левове...И в ресторанта...Но рестото -в евро...

# 5 751
200 евро е стартовият пакет за търговец. От сега се обзалагам, че тези 200 евро ще свършат в рамките на час още на 1-ви. Чак към 7-ми, когато пенсионерите си получат пенсиите, ще започне да се върти смяната на валутата.
Едно нещо не можем да направим както трябва. Пълен цирк. Племеницата ми зарежда карти за ГТ. Не са им осигурили евро, ще въртят левове. И говорим за голяма общинска фирма в София, не за квартална бакалия.

# 5 752
200 евро е стартовият пакет за търговец. От сега се обзалагам, че тези 200 евро ще свършат в рамките на час още на 1-ви. Чак към 7-ми, когато пенсионерите си получат пенсиите, ще започне да се върти смяната на валутата.
Едно нещо не можем да направим както трябва. Пълен цирк. Племеницата ми зарежда карти за ГТ. Не са им осигурили евро, ще въртят левове. И говорим за голяма общинска фирма в София, не за квартална бакалия.
Е за това казвам, че трябваше първо бизнеса да бъде подсигурен, а не да ходя 2 пъти и да ми казват, че няма пакети"опитай утре пак",  щото частни лица ги иззели... Е аз не пускам тотофиш, че да опитвам пак утре...

# 5 753
Нали уж са различни пакетите за бизнес и част и лица?

# 5 754
  • Далечният изток
Рестото в лева, като нямаш евро. Това пък как не се научи не знам.

Един магазинер по тв каза Абе така по-тихичко казаха ако нямал търговецът евро можел и в лева, ама това нещо, не знам...
Е как не знаеш бе, човек, как не знаеш, телевизия не гледаш ли, вестник не четеш ли, сайтове, социални мрежи дори?!

За бизнеса и за физически лица са различни пакетите.

# 5 755
Е като нямаш евро, ще връщаш левове естествено. По времето на соца, ни връщаха лукчета или кибрит. Сега едва ли ще мине този номер.

# 5 756
  • София
Опашките по банките са да вкарват и да теглят кинти, не да сменят и не ощетяват търговците.
В мола и трите банкомата не работеха, откъде да вземат хората пари, ако им трябват?

# 5 757
  • Пловдив
Аз имам разходи в края на годината. Детето не може да плаща с чужда карта, можеше да преведа по банков път в нейната карта, но съпругът ми без никакъв проблем купи левове от Тавекс, дори не е имало голяма опашка. Не обменям евро, защото спестявания в такава валута нямам. Странно са го гледали на касата. 😜😱🤣🤣

# 5 758
Най-тъпото е, че банкоматите се пълнят с пари (които поддържат внасяне), но банките изобщо не си дават зор да ги прибират. Стои си препълнен банкомата по няколко дни - хората почиват. Толкова не можаха да осигурят извънредни смени на тия, които разтоварват внесените пари от банкоматите. За стартовите пакети с монети същата работа - изчерпали се първите 2-3 дни и толкова. Никакъв опит да заредят отново. Явно не им е изгодно да ги продават.

# 5 759
  • Deutschland/HE
В ОББ-Варна има от стартовите пакети с монети, майка ми купи два на 23ти декември. Давали са до 6бр на човек, дори да не си клиент на банката.
По стара традиция българите чакаме да свършим всичко в последния момент. Преди 20г в последния ден, следобед се извиваха опашки пред пощите, за да се изпратят данъчните декларации. Нищо ново не е и не са ни виновни винаги банките.

Общи условия

Активация на акаунт