"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 430
  • 7 429
  •   1
Отговори
# 5 790
Банките ще сменят левове за евро до края на света, но само до юни ще е без такса.
И аз недоумявам, защо са тези опашки в банките при неизгоден курс в момента, но българинът е доказал че не робува на логиката. Единственото което ми хрумва е, че чак сега са разбрали, че са били лъгани и еврото е неизбежно.

# 5 791
Цитат
.... но българинът е доказал че не робува на логиката. Единственото което ми хрумва е, че чак сега са разбрали, че са били лъгани и еврото е неизбежно.
Други мисли имам, не знам дали важи само за нас, българите, но колко лесно може да бъдат манипулирани хората, колко малко е нужно да се стигне дори до страх, паника, ужас.

# 5 792
О да, всякакви тъпи теории, конспирации и откровени глупости, минават без никаква съпротива в мозъците на голяма част от българите.

# 5 793
  • Пловдив
За това си има причина. След 45 години манипулации за светло бъдеще и още 36 години обещания за същото, какво да очакваме. Тук с пълна сила важи това за удавника и сламката. Хората са уморени и обезверени. Сега еврото е светлото бъдеще. Утре ще видим какво ще обещае поредния месия, ако и сега не просветне.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 09:49 от dazel

# 5 794
Какво светло бъдеще? Това не отпадна ли.
 Никой не ни дава , сам си правиш всичко.
 Сега някаква дама се оплаква, че БНБ обслужва бюджетни и бавно, те чакали.. Не  е само до пари в брой, бюджетните приключват годината  и  е  особено там, датата  е важна. Ако не са променили нещо, трябва да минат днес  всякакви документи и върнат остатък от каса..
 Предвидливите са планирали нещата ,  не висят по опашки.

# 5 795
Интересно, че вярвате точно на тия, дето манипулираха 45 години и в лозунги оттогава, уж обезверени....
А за сегашното състояние сме си виновни точно ние + политиците, които избрахме (и които са точно от тия горните)

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 09:36 от neuromancer

# 5 796
Интересно, че вярвате точно на тия, дето манипулираха 45 години и в лозунги оттогава, уж обезверени....
А за сегашното състояние сме си виновни точно ние + политиците, които избрахме (и които тактично от тия горните)
Мислиш, че избираш.
Ако има възможност да се направи проучване, колко от гласуващите вярват, имат доверие в този, за който са дали гласа си, може да се окаже, че са нищожен процент.

# 5 797
  • Пловдив
Не е отпаднало светлото бъдеще. Всички българи искат европейското благополучие и заплати. Ние не сме спряли да лелеем за този просперитет. Но на малко хора им минава през ума, че лева или еврото не са фактори за това. Сега еврото ще ни спасява от хиперинфлацията без борда. А защо стигнахме до този страх.

# 5 798
Това светло бъдеще е за държавата и се усеща от гражданите след години. Имам чувството ,че го чакат  утре.
 Силна държава  има силна социална политика и  е добре да я  насочва в образование, градеж.
 Светлото бъдеще върви със светли сметки.

# 5 799
Това светло бъдеще е за държавата и се усеща от гражданите след години.
Скрит текст:
Имам чувството ,че го чакат  утре.
 Силна държава  има силна социална политика и  е добре да я  насочва в образование, градеж.
Сигурно е така, но един живот не стига.

# 5 800
Разбрахме, че на Вуте ще му е зле. Въпросът е на Нане с какво ще му стане по-добре.
Впрочем за Вуте не се тревожа, той пак ще си напълни бурканите, че и повече, този път с новата валута.

Казано по-ясно, ти питаш с какво на честният гражданин ще му стане по-добре ако мафиотите са по-зле.
Сори, това са очевидни неща.
Ами не, не са очевидни. Както писах Вуте пак ще си напълни бурканчето, ако говорим метафорично. Защото мафиотите отдавна не ползват такива приоми. Техните пари са на други места.

# 5 801
  • Пловдив
Така де, 45+36 години. 🤣🤣🤣 Да не сме Дънкан Маклауд. 🤣🤣🤣

# 5 802
  • Буркина Фасо
Това светло бъдеще е за държавата и се усеща от гражданите след години. Имам чувството ,че го чакат  утре.
нима сегашните политици са без образование?
светлото бъдеще се очаква някога - след 10, 50 ил 150 год.? за да ти е светло бъдещето трябва да вървиш в тази посока. нашата посока е встрани.

# 5 803
Всички чакаме някой да ни оправи, а не се хващаме да се оправяме сами, затова е така. И себе си включвам в това число.
Я Чехия или Полша и те ли са така като нас?
И все пак ако сравним с каквото беше 90те години, напредък има.

# 5 804
Такаа - сайт на ЕК:

Еврото предлага много ползи за гражданите, предприятията и икономиките на държавите, които го използват. Някои от тях са:

- лесно сравняване на цените между държавите, което засилва конкуренцията между предприятията, като по този начин облагодетелства потребителите
- ценова стабилност
- благодарение на еврото за предприятията е по-лесно, по-евтино и по-безопасно да купуват и продават в еврозоната и да търгуват с останалата част на света
- повишаване на икономическата стабилност и растежа
- по-добре интегрирани и поради това по-ефективни финансови пазари
- по-голямо влияние в световната икономика
- осезаем символ на европейската идентичност

А Донахю, при посещението си през март месец казва: "Страните с евро имат по-ниска инфлация и по-ниски лихвени проценти".

т.е. аз лично очаквам - стабилни цени - т.е. не повишаване с 3-5-10-50 %, а с 0. Очаквам падане на лихвите по заемите, очаквам по-висок ръст на икономиката и повишаване на заплатата ми. Ако това не се случи - да еврото е виновно, излъган съм.

Общи условия

Активация на акаунт