"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 280 442
  • 7 524
  •   2
Отговори
# 6 105
  • Бургас
След малко ще проверя как стоят нещата с банкоматите на ПИБ. И ние имаме едни забравени левове за внасяне по сметка. Единственото ми притеснение е да не внеса, например, 1000 лв., а системата да отчете 500 лв. заради евентуален софтуерен проблем и после да се налага да се разправям с банката.

# 6 106
У наше село евро няма.Ни в аптеката, ни в магазина

# 6 107
Така ще е до 6 ти - 7 ми. Като пуснат пенсиите и отворят банките и пощите, ще тръгне и еврото.

# 6 108
Дали са ви колкото са имали и до понеделник-вторник няма.

# 6 109
С междубанковите преводи също има затруднения. Вчера около 8.30 преведох пари от една сметка в друга, и двете са еврови, дори не са превалутирани, още стоят със  статус "обработва се", добре че бях теглила кеш за всеки случай.

# 6 110
С междубанковите преводи също има затруднения. Вчера около 8.30 преведох пари от една сметка в друга, и двете са еврови, дори не са превалутирани, още стоят със  статус "обработва се", добре че бях теглила кеш за всеки случай.
Все още мисля се предлагат банкови преводи в България които се обработват само в работно време на банката.

# 6 111
При нормални обстоятелства парите между тези две сметки се прехвърляха почти веднага. Но може и това да е причината.

# 6 112
Банките не са мръднали много напред, поне не всички.
 Преди години  се изложих, очаквайки превод от чужбина, не взех заем да съм сигурна и тръгнах  с картата ,да тегля по път. Ама Великден различен в двете страни, последователен, та  ми дадоха пари, като няма превод, доста дни, десетина и повече ,минаха  от пускането до получаването, не очаквах. Празнуват си  като по учебник, по закон  и не им дреме.  Бързото обработване все още е новина, бавното - традиция.

# 6 113
  • Mediterraneo
Аз се чудя как банките в Бг все едно са част от друга вселена, не европейската. Такси и комисиони им дай, за друго не ги търси.
Моите битови сметки се плащат по банков път, не следя кога какво имам да плащам, автоматично е всичко. И не плащам нито цент за това като услуга. В Бг си теглиш пари на банкомат и отиваш да плащаш сметки...
Манталитетът български да пипнеш парите няма да се промени скоро. Теглиш си парите от заплатата, която така или иначе е в банката и плащаш кеш, не го разбирам. Ако някъде ми откажат плащане с карта, отминавам, за мен е просто.

# 6 114
  • Буркина Фасо
Така ще е до 6 ти - 7 ми. Като пуснат пенсиите и отворят банките и пощите, ще тръгне и еврото.
като пуснат пенсиите ще има евро в хората. в магазините нямат евро. не са им дали заявените стартовите пакети.

# 6 115
  • Далечният изток
Ай стига с тия стартови пакети.
Имат магазините.
Магазини, заведения, където ходих, навсякъде имаха евро.
Всичко е наред, трети ден е!

# 6 116
  • Буркина Фасо
може при вас да е наред. при нас не е наред.
не вярвам да чакат народа да се сдобие с още евро за да почнат да работят. мисля, че това е в реда на нещата да имя малки проблеми. не може от раз навсякъде всичко да е готово.  предполагам и в другите държави е имало малки проблеми в малките населени места.

# 6 117
Аз се чудя как банките в Бг все едно са част от друга вселена, не европейската. Такси и комисиони им дай, за друго не ги търси.
Моите битови сметки се плащат по банков път, не следя кога какво имам да плащам, автоматично е всичко. И не плащам нито цент за това като услуга. В Бг си теглиш пари на банкомат и отиваш да плащаш сметки...
Манталитетът български да пипнеш парите няма да се промени скоро. Теглиш си парите от заплатата, която така или иначе е в банката и плащаш кеш, не го разбирам. Ако някъде ми откажат плащане с карта, отминавам, за мен е просто.
На каса сметки не плащам повече от 10 години в България. И тогава можеше и сега само са се разширили възможностите за това. Защо толкова масово продължава да се ходи да се чака на опашки и аз се чудя. Не че защитавам банките ни де. Критиките към тях винаги май са основателни Head Band

# 6 118
Вчера в Ремедиум една жена плати с левове, касиерката върна левове по желание на клиентката. За София става въпрос.
По малките населени места със сигурност е по-зле положението, защото освен липса на евро, има и твърде много хора, които не могат да приемат реалността и искат да си продължат да плащат с левове. Сигурно и спестяванията не са си обърнали в евро.

# 6 119
  • София
Зависи от банката.
Аз така и не усетих проблем с моите банки.
До 31.12. и от 01.01щ. си работеше всичко. Ползвам само дигитално банкиране. Единствено битови сметки не можех да плащам няколко дни, мисля 3, но не съм чакала точно на НГ да плащам. Преводи правих вчера и нямах проблем.

Общи условия

Активация на акаунт