"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 279 954
  • 7 520
  •   9
Отговори
# 6 120
През сайтовете на EVN, ВиК, А1 и т.н. Плащането на сметките става за секунди, данъците, винетки, зони за паркиране също, нямам представа защо се теглят пари от банкомат и се ходи в касите на Изи пей, това не съм го ползвала никога и ми е мистерия. И там има опашки.

# 6 121
Скрит текст:
Аз се чудя как банките в Бг все едно са част от друга вселена, не европейската. Такси и комисиони им дай, за друго не ги търси.
Моите битови сметки се плащат по банков път, не следя кога какво имам да плащам, автоматично е всичко. И не плащам нито цент за това като услуга. В Бг си теглиш пари на банкомат и отиваш да плащаш сметки...
Манталитетът български да пипнеш парите няма да се промени скоро. Теглиш си парите от заплатата, която така или иначе е в банката и плащаш кеш, не го разбирам
. Ако някъде ми откажат плащане с карта, отминавам, за мен е просто.
Тук все още има доста места без постерминал или ограничение за минимална сума, която да бъде платена с карта.

# 6 122
  • София
Даже не е нужно през сайтовете. Директно през банкирането се регистрират сметките и автоматично ги получаваш в приложението на банката, където само трябва да потвърдиш кога да им бъдат преведени парите.

Иначе аз поне от 2 г плащам само с телефон/карта навсякъде.

# 6 123
Има един много странен български старчески инат. Свеът върви напред и от десетилетия дори възрастните ползват онлйан банкиране за битови сметки. Не може да се закотви кеша и пликовете с пари под миндера.Нямам обяснение за това парализирано "мислене".

# 6 124
И аз плащам всичко през онлайн банкирането. Преди плащах през epay. Много пъти съм виждала възрастни в социалните мрежи да ни се подиграват и да ни критикуват, че плащаме в магазини с виртуални карти на телефона, но сега те са тези, които имат затруднения.

Пусти инат, искат си хартиените пари и това е.

# 6 125
Така ще е до 6 ти - 7 ми. Като пуснат пенсиите и отворят банките и пощите, ще тръгне и еврото.
като пуснат пенсиите ще има евро в хората. в магазините нямат евро. не са им дали заявените стартовите пакети.
Стига с тия пенсии! Парите не са в пенсионерите. Пенсионерите пазаруват минимално. С пенсия 350- 500€ как ще напълнят магазините?!

# 6 126
Taрталета, има си ги услугите на Бг банките, само че аз не пускам директен дебит, а нареждам плащането на сметки с един клик, когато ми е удобно и когато съм проверила, че сметката е достоверна, а не надписана!
Който  иска да чака кеф ти каси на операторите, кеф ти Изипей Simple Smile
За преводите имайте търпение, първо трябва да се намести информационната система по салдата, да се направят някои засичания, ако пуснат и новите преводи съвсем ще настане каша!
Интересно ако не беше еврото колко от клиентите на банките щяха да влизат ката ден през 2 часа в системата в почивни дни!
Лятото ОББ не бачкаха 2-3 последователни уикенда, не е имало такъв рев!

# 6 127
Трудно е да се правят обобщения за кеш/дигитални плащания. Принципно не използвам кеш, но от петък сутринта не мога да плащам с карта, защото се оказва, че поради банкови условности мога да попълня сметката към нея чак в понеделник.       Ако не се бях вслушала в предупрежденията да имам кеш, на практика нямаше да има как да плащам.
Разбира се, и аз имам вина, че грешно съм преценила разходите и не съм заредила достатъчно в сметката за харчене, но се случват непредвидени обстоятелства, а  в случая банките не са на моя страна.

# 6 128
Спокойно. Големите вериги отвориха и моментално станаха чейндж бюра. Вчера видях как със столевка се плаща пакет хляб и кофичка мляко

# 6 129
  • Бургас
Даже не е нужно през сайтовете. Директно през банкирането се регистрират сметките и автоматично ги получаваш в приложението на банката, където само трябва да потвърдиш кога да им бъдат преведени парите.

Иначе аз поне от 2 г плащам само с телефон/карта навсякъде.

Точно по този начин, още снощи ми бе платена сметката за ток.

Иначе, пробвах преди малко в банкомат на ПИБ да вкарам едни забравени левове, но, не ми позволи.

# 6 130
  • София
Само определени банки приемат левове през кеш ин. ПИБ не е от тях.
Иначе още от вчера работят битовите сметки, да. Не работеха от 30.12. вечерта до 02.01. около обяд при мен.

# 6 131
Зависи от банката.
Аз така и не усетих проблем с моите банки.
До 31.12. и от 01.01щ. си работеше всичко. Ползвам само дигитално банкиране. Единствено битови сметки не можех да плащам няколко дни, мисля 3, но не съм чакала точно на НГ да плащам. Преводи правих вчера и нямах проблем.
И при мен така. Ползвам само EasyPay.

# 6 132
Така ще е до 6 ти - 7 ми. Като пуснат пенсиите и отворят банките и пощите, ще тръгне и еврото.
като пуснат пенсиите ще има евро в хората. в магазините нямат евро. не са им дали заявените стартовите пакети.
В рамка ли ще си слагат еврата, които ще им пусне банкомата? Нали като си изтегли пенсията, ще отиде в магазина и ще остави парите там?

# 6 133
  • Буркина Фасо
В рамка ли ще си слагат еврата, които ще им пусне банкомата? Нали като си изтегли пенсията, ще отиде в магазина и ще остави парите там?
нали проблема е, че нямат евро/центове за връщане. а нямат защото на някои магазинери не са им дали поръчаните пакети.

# 6 134
Скрит текст:
Актуален ли е още метода да си вкарам през банкомат левове по сметката и да се превалутират автоматично? Намерих забравени в един шкаф към 300 лв. и не ми се ходи до банка.

Явно зависи от банката

ЦКБ пишат следното в сайта си:
Важно за банкоматите след 01.01.2026 г.:
    След 00:00 ч. на 01.01.2026 г. на банкоматите ще е възможно теглене на суми единствено в евро.
    Внасянето на средства ще бъде възможно само в лева до 29.12.2026 г.

https://www.ccbank.bg/bg/za-ckb/novini/uvedomlenie-za-teglene-na … at-i-usluga-b-pay

Къдрокоса, каша голяма, вашата новина на сайта на ЦКБ е от 15.12., а моята от 17.12.
Дай линк към твоята новина Grinning

https://www.ccbank.bg/bg/slujebni-syobshtenija/vyvejdane-na-evro … ve-i-prekysvanija
чак накрая на този ферман пише за банкоматите

Общи условия

Активация на акаунт