"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 278 963
  • 7 482
  •   3
Отговори
# 6 150
  • Другата България
Не се предполага, искат лева, защото нямат евро да връщат /за момента/.
Или пък така е по-удобно /отново за момента вероятно/, не знам, не съм ходила, говорихме по телефона заради НГ и мина като коментар.

# 6 151
  • София
Двете неща нямат общо.

# 6 152
Merri_An, искат лева???, защото нямат евро.. е как да го имат като искат плащане в лева и ресто връщат в евро.. Па снабди ги с евро, приготви си точна сума..
Даже и Булгар Юнака от Добруджа - Хора от народа е  сменил името на магазините и се поотмята, че ще бачка само в лева през 2026 Simple Smile 2 дена му трябваха да осъзнае, че клиентите му ще избягат. Бабите като вземат евро пенсиите от пощата няма да търсят левове за да му пазаруват

# 6 153
В първите работни дни на годината много хора на свободна практика няма да имат достатъчно евро, особено ако клиентите им продължават да плащат в лева.
И аз предпочитам картите, но на някои места няма как, дори в София. От друга страна не желая да давам кеш в евро, а да получавам ресто в лева.

# 6 154
  • Другата България
Напротив - имат общо, разни хора - разни идеали.

Merri_An, искат лева???, защото нямат евро.. е как да го имат като искат плащане в лева и ресто връщат в евро.. Па снабди ги с евро, приготви си точна сума..
Даже и Булгар Юнака от Добруджа - Хора от народа е  сменил името на магазините и се поотмята, че ще бачка само в лева през 2026 Simple Smile 2 дена му трябваха да осъзнае, че клиентите му ще избягат. Бабите като вземат евро пенсиите от пощата няма да търсят левове за да му пазаруват
Да, нали това казвам - сега ще се нагледаме и наслушаме на всякакви истории, аргументи, обяснения, извинения и какво ли още не. Аз затова предвидливо съм записала часове втората половина на месеца Blush, да позавъртят някое евро все пак. Blush
Много е рано още според мен, едва трети, вярвам, че ще се наместят нещата навсякъде.
Но няма да е толкова лесно, поне не навсякъде.
В първите работни дни на годината много хора на свободна практика няма да имат достатъчно евро, особено ако клиентите им продължават да плащат в лева.
Скрит текст:
И аз предпочитам картите, но на някои места няма как, дори в София. От друга страна не желая да давам кеш в евро, а да получавам ресто в лева.
Да, да, и това имам предвид.
Иначе по-удобно от плащане с карта няма, факт.

# 6 155
Кешовите плащания преобладават, защото кеша който е теглен, трябва да се разкара някъде.
Аз чакам първите включвания от банкови клонове, където еуглените ще се наредят, за да обменят българско евро за гръцко такова. Че вече не са един или два скандалите по този повод. Базовата обща култура, ни куца яко.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 18:15 от SANDS

# 6 156
Гръцкото евро не е ли само по Халкидики и в гръцките банки😀

Всъщност се вижда дори в почивните дни, че няма никакви проблеми със смяната на валутата.

# 6 157
  • There I was on a July morning
Така е, в едното квартално магазинче продавачката обясни, че шефът и е взел стартов пакет - 200 Е. Като им дадат 4 - 5 столевки и върнат ресто в евро, то ще свърши за нула време.
Моите фризьорка и маникюристка не работят с пос терминали, така че ще плащам в брой. Но още не знам какви са им цените в евро.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 18:45 от Скубиду

# 6 158
Горките касиери, ще са принудени да търпят прости хора известно време. Който търговец не се е запасил с евро си е негов проблем, а спекулантите от 15 лева, на 15 евро бургер, винаги ще има, не купувате и готово. Нищо сложно не се е случило.
Който е прост и вярва на пинчера от Варна, е възможно и извънземни да чака след НГ, негов проблем.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 18:41 от помбер

# 6 159
Гръцкото евро не е ли само по Халкидики и в гръцките банки😀

Всъщност се вижда дори в почивните дни, че няма никакви проблеми със смяната на валутата.
Като тръгнат за Халкидики, ще им трябва гръцко евро. Някой касиери тук, се опитват да цакат с гръцко евро, но Ганьо не е вчерашен, прави скандали и си иска българското.

# 6 160
  • Далечният изток
То това с цените явно е някакъв своеобразен техен бунт против еврото.

Тези малките магазинчета не са готови, защото буквално до 01. януари са очаквали да не влезем в ЕЗ. Нали такива глупости им се говорят във фейса... Една позната на майка ми - магазинерка в малко магазинче за месо, на 31.12. ѝ казала - няма да има никакво евро, те сега ще ги съдят, няма евро, няма евро... Дано и шефът ѝ не разсъждава така, ами да се е подготвил. В понеделник ще отворят.

# 6 161
Казаха на хората да си предвидят да имат пари поради възможни проблеми с плащанията. Предвидих, имам пари, сега ще ги разкарам по най-лесният за мен начин - плащайки в магазина въпреки че предпочитам да плащам с карта. Това може да ми спести едно ходене до банката.

# 6 162
Продължава се от всяко нещо да се прави проблем. Плащам кеш, левове. Някъде ми връщат пак левове, някъде евро, кой каквото има. Все пак има цял месец да се завъртят, а като останат нали банките ще сменят.

# 6 163
Цялата дандания я правят една шепа хора, на които това им е единствения начин да се почувстват важни и значими. На всяко решение се търси проблем. Масата хора си продължават живота без никаква драма.

# 6 164
  • There I was on a July morning
Аз драма не виждам и темата не е драматична.
За мен е интересна от практическа гледна точка, най-важно е как ще бъдат превалутирани цените, по какъв курс, дали по математическото правило ще закръглят или нагоре. Залагам на второто.
Като например, ако трябва да си взема кафе от вендинг машината, което е струвало 60 ст., сега колко ще трябва да пусна, защото нямам 31 евроцента и такива простички неща.

Общи условия

Активация на акаунт