"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 276 439
  • 7 460
  •   5
Отговори
# 6 225
Кауфланд май са най-предвидливи, в новата им брошура има нови и стари цени, както и замразяване на цените с жълт етикет до април.

Иначе, аз съм си супер, плащам само с карта, в понеделник ще обменя в банката каквото имам останало и готово.

# 6 226
  • София
Имах малко левове кеш, тази сутрин си платих сметките и ги махнах. Въобще кеш не искам да гледам, докато се ползват и двете валути. Бъркотията е пълна!

# 6 227
  • Бургас
Не е вярно,че с 80 цента се борави по-лесно,отколкото със 75 цента. И като търсите лесното,защо не закръглихте на 60 цента? М?

Защото има правила за закръгляне, например.

6ст*30 дена =180ст=1,8 лв , два пъти на ден да го сложим прави 3,60 лв на месец, но то ако пътуваш така имаш карта, съответно на по-ниска цена. Може да се преглътне такова увеличение, но като ми дигнат храните с 20, 30, 50 ст, лев тогава се усеща. Това  го преживявам всяко лято на курортно място и се усеща много силно.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 14:14 от Галчудо

# 6 228
  • Буркина Фасо
трябваше да пипнат по-добре закона за еврото според мен. бяха написали за изисквания, за санкции на търговците, но за най-важния търгове. - банката - няма никакви санкции. можеше да напишат, че ако търговец си е подал в срок заявката за евро и не му се изпълни до 30 декември обслужващата го банка да има някакви санкции. да има начислени лихви към заявената сума за всеки пропуснат след тази дата. да може юридическото лице да закрие сметката си без всякакви такси и да се пренесе в друга банка  и др.санкции от подобен род. сигурен съм, че при това положение банките щяха да си напълнят касите с евро  за отрицателно време.  но понеже няма да бъдат санкционирани те могат да си прехвърлят  работата при обмяната на търговците.

# 6 229
  • Шумен
Добре  дошли в клуба на богатите! Smiley

Уточнение: на богатите задлъжнели до шия

# 6 230
  • София
А няма да казвам какви пари правят банките тия дни от такси при внасяне на кеш и теглене на кеш!!!  2 лева, 5 лева, 50 лева - дзън, дзън, дзън.

# 6 231
  • Далечният изток
Няма такси.
В коя банка има такси за внасяне?

# 6 232
  • Буркина Фасо
Няма такси.
В коя банка има такси за внасяне?
няма такси при обмяна кеш  лева в евро. при внасяне по сметка банкерката ми каза, че има такса.

# 6 233
  • Далечният изток
Внасях два пъти през декември - без такса. ДСК.

# 6 234
  • София
Няма такси за превалутиране.
Иначе май вече писах, че БНБ са ограничили сумата, която всяка банка може да заяви първоначално, тоест и те не са разполагали с огромно количество кеш.
Иначе тези, които внасят огромни суми сега и се оплакват от таксите, едва ли това са много светли парици, защото трудно ще спестиш 50 000, от за лата, която ти пращат кеш.

# 6 235
  • Somewhere far away
Тия с мръсните пари не ползват банки изобщо, защото ги е страх да не ги хванат, защото трябва да попълват декларации за произход на средствата и защото знаят че не могат да лъжат до безкрай.

# 6 236
  • Буркина Фасо
разговор с шефката на клона преди НГ. ОББ.

# 6 237
Не точно двойно. Вчера в Лидл също имаше повишение на цените на някои от обичайните ми покупки. Прясно мляко Олимпус вече е 3.60 лева, мини кроасани с масло 0.39 лева, което е 30% увеличение. Струваха 0.30 лева. Но това не е нещо, което не се очакваше. Аз, лично, не съм неподготвена за това, каквато и да е причината.

Кога по-точно мини кроасанът с масло не е струвал 39 стотинки?! Както е видно от брошурата на Лидл за периода 11-17 август 2025 година, кроасанът още тогава си е бил 39 стотинки на редовна цена.

Ето го на 7-ма страница - https://www.promooferti.com/%d0%bb%d0%b8%d0%b4%d0%bb-%d0%ba%d0%b … 0%b3%d1%83%d1%81/

# 6 238
Ако са наистина 18 млрд.лв. в обръщение, 9 млрд. евро едва ли са внесли. Но тук са и парите от бурканите, може сега да ги подменят, дано не веднага, .
 Много печелят или много мизерстват някои, за да  набират големи суми. Колкото да е сива икономиката, пак не е реално да къташ толкова и то в мазето дето се вика.

# 6 239
И аз, никакви такси не платих. ОББ.

Общи условия

Активация на акаунт