"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 276 565
  • 7 464
  •   6
Отговори
# 6 195

Та , да, грешка беше да има пакети за частни лица през декември...
Koлко пъти да ви се пише, че бяха напълно различни пакети. За частни лица бяха 20 евро само на монети. За фирми са били по 200 евро.

# 6 196
  • на Мелмак
Не от есента, от лятото са заявени.
Просто няма.
Много лаконични отговори на банковите служители, нямащи нищо общо с имейлите, обажданията и напомнянията от банката. Само губене на време и нерви за заявяване и липса на евро впоследствие. Изключително неадекватна ситуация. Сега, разбира се търговците са виновни, че не са чейнч бюра.

# 6 197
  • София
В началото на лятото от БНБ са накарали банките да заявят нужните количества, но са им дали лимит. Тоест банката също има ограничен ресурс (тук е сериозната грешка на държавата), но със сигурност не малък % от малкия бизнес изобщо не са предприети мерки за набавяне на евро.

# 6 198
# 6 199
  • Пловдив
Не точно двойно. Вчера в Лидл също имаше повишение на цените на някои от обичайните ми покупки. Прясно мляко Олимпус вече е 3.60 лева, мини кроасани с масло 0.39 лева, което е 30% увеличение. Струваха 0.30 лева. Но това не е нещо, което не се очакваше. Аз, лично, не съм неподготвена за това, каквато и да е причината.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 11:24 от dazel

# 6 200
Малки европакети бяха пуснати за препродажба във  сайт за стари монети, излиза ми  понякога, разбира се с печалба. Вторичен пазар ли   е?
 Какъв  е проблемът на лева до края на месеца? С дребните монети е ясно, не стигат.

# 6 201
Испанците са инкрустирали техния крал Хуан Карлос Някой-си на монетите евро. Ние можем да вземем пример от тях...

# 6 202
Много са си добре монетите сега. Кого да сложим, Боко?

# 6 203
Ихаа,как си представяш стотици кора на 30.12 в банката на опашка за евро?И пак...3 пъти ходим в банката, за да чуем-"пакетите свършиха, пробвайте друг ден"....
Та , да, грешка беше да има пакети за частни лица през декември...И грешката е на държавата, не на "бизнесмените"...Това,че зъм заявила 5000 евро, не значи, че ще ги получа на 30 декември...Искам, ама няма...Твоята камбанария друг звук издава...толкоз за готовността на държавата....

Тези пари можеха да се взимат и на 15 декември. Написах 30-ти,  защото някой пак щеше да изреве, че не може "да затвори" 5000. Пакетите за физически лица се изкупиха от "бизнесмени", които не са се сетили, че еврото влиза от 1 януари и не са се подготвили по-рано. Хайде "малкият бизнес" да не си измива ръцете непрекъснато с държавата. Че и държавата има сериозни пропуски - факт, но че и огромна част от "малкия бизнес" не си мръдна и малкия пръст също е факт.
На какъв език да ти се пише- ЕВРО В БАНКАТА НЯМАШЕ ЗА БИЗНЕСА...Да разбиват банки ли?...Банкомата и той до 31ви пускаше левове....  Личи си , че работиш на заплатка и халхабер си нямаш....

# 6 204
  • Далечният изток
Като нямате евро, връщате ресто в лева. Толкова ли е сложно за разбиране?! Спазвате закона. Не мога да разбера какъв е проблемът?
Постепенно ще се наместят нещата. Никой предполагам не е мислил, че първите дни на януари всичко ще е наред, та сега да е разочарован или ядосан.

# 6 205
Сега на шести като дадат пенсиите и ще има голяма приливна вълна евро в оборот.

# 6 206
Не точно двойно. Вчера в Лидл също имаше повишение на цените на някои от обичайните ми покупки. Прясно мляко Олимпус вече е 3.60 лева, мини кроасани с масло 0.39 лева, което е 30% увеличение. Струваха 0.30 лева. Но това не е нещо, което не се очакваше. Аз, лично, не съм неподготвена за това, каквато и да е причината.

Аз не съм подготвена за тези увеличения на цените. На мен доходите не са увеличени.

# 6 207
  • Далечният изток
От утре ще има големи намаления в Кауфланд.
За намаления подготвена ли си? Joy

# 6 208
  • Пловдив
Не е чак толкова смешно, защото увеличена цена, след това намалена до предишната цена, т.е. преди да бъде увеличена, не е точно намаление. И за тези " намаления" съм подготвена. ✌

# 6 209
Скрит текст:

Аз не съм подготвена за тези увеличения на цените. На мен доходите не са увеличени.
Свиваш разходите или търсиш начин да увеличиш доходите. С първото има някакъв шанс цените да се регулират /да не скачат нагоре/,с второто обаче, не

Общи условия

Активация на акаунт