"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 296
  • 7 429
  •   3
Отговори
# 6 390
Фри, сега курсът в чейнджбюрото е равен на фиксинга, не могат да печелят нищо, освен да се намират на работа

Ахаха, днес в любимия ми млечен магазин до блока ми предложиха яйца за 32 евро цента бройката/63-4ст.. Познайте дали си купих, при все че  цените във веригите са между 45 и 50ст, В Лидл в момента био яйцата са по 50ст

# 6 391
Днес чух, че в софийския градски транспорт били закръглили надолу - от 1,60 лева на 0,80 евро.  Това са 3,5 стотинки кяр Simple Smile

# 6 392
  • Буркина Фасо
еййй ... пак кяр за софиянци. Grinning

# 6 393
Аз пък да се оплача от Синсей Тракия Луксор, Пловдив.
Наложи ми се вчера да купя нещо. Нещото беше по спешност и струваше 27лв и стотинки. За да не им пробутвам едри пари, дадох 40лв. Момичето на касата ми върна 5лв банкнота и остатъкът ресто до 12 и нещо в монети по 50 и предимно по 20 стотинки. Буквално една грамадна купчина. На реакцията ми, че не е коректно да си чисти с мен монетите, касиерката ми се изхили, че имало магазини, в които само плащания с карти приемали. Поисках да платя с карта. "Не може, вече пуснах касовата бележка". Зачудих се дали да не върна покупката, но се отказах, защото ме достраша да не ми брои остатъка пак в монети. Излязох от магазина. Събрах моите и на мъжа ми монетите, в това число и жълти, направих 12лв и се върнах, купих си една ароматна свещ и ѝ изсипах всичко. Съжалявам.

Както не е ок да ползваме магазините за чейндж-бюра, така не е Ок да си чистят монетите с мен... В крайна сметка тя ги е взела от някой преди мен тези монети.

# 6 394
Към куриозите - днес трябваше да платя в Спиди в брой 5 евро /10 лева/. Левове нямам, дадох 5 евро на монети, а служителката ми ги взе след скандал  и консултации по телефона, защото държеше монетите  да са именно българско евро, а не незнайно какво. Това важеше именно за монетите, защото каза, че банкнота би взела, но аз пък от инат не й дадох. Иди ги разбери как ги инструктират.

# 6 395
Всички описани случки покрай дребни покупки, показват само едно - с право некадърното управление е в оставка. Аз лично очаквах повече от Димитър Радев, уви и той с управляваща окраска.
Нула кампания, нула организация, но долу горе нормално си върви процесът. Ще се завъртят нещата, ще се справим, да не си късаме нервите излишно. Ще мине.

# 6 396
  • София
Това с "българското евро" е голям смях, но и голяма неграмотност. Хайде на някоя продавачка й е позволено да се е подвела по фалшивата информация, която залива интернет, но на собственика на магазина/бизнеса, който я инструктира... Това вече е откровена тъпотия.

# 6 397
Днес чух, че в софийския градски транспорт били закръглили надолу - от 1,60 лева на 0,80 евро.  Това са 3,5 стотинки кяр Simple Smile

Да, аз днес изкярих...0.80 евро е еднократният билет в София. И БПЦ и те продават свещите на по-нисък курс. 40ст - 20 евроцента, 1лв - 50 евроцента и т.н.

# 6 398
  • Буркина Фасо
ако не се впрягате много ще видите, че всичко минава доста добре. Grinning
поставете се на тяхно място. и вие ще виете като вълци. да са 10-20 клиента  иди-доди. но стотици и хиляди ....

# 6 399
  • Somewhere far away
Никой не казва друго- влизаме в положението на касиерите.

# 6 400
  • на Мелмак
Горките касиери и продавачи!

# 6 401
Към куриозите - днес трябваше да платя в Спиди в брой 5 евро /10 лева/. Левове нямам, дадох 5 евро на монети, а служителката ми ги взе след скандал  и консултации по телефона, защото държеше монетите  да са именно българско евро, а не незнайно какво.

За няколко дни лъсна липсата на грамотност сред хиляди българи...На мен днес ми върнаха 4 евро германски монети, даже не забелязах, че са такива, докато не са върнах вкъщи. До няколко дни сигурно ще съм пълна с всякакви монети от различни държави от евро зоната. Дано не попадам на такива служителки...

# 6 402
Малтийските имат един много готин рицарски кръст.

# 6 403
Три дни вече чета, който плащал в лева, да му се връща в лева. Днес влязох в една банка, изчаках 1 клиент и си обмених колосалните 185 лв, които за съжаление имах изостанали въпреки всички планове.
Имам останали цели 2,77 лв, все ще ги пробутам някъде.
Защо всички се подлагат на такива тормози и простотии из магазините, всички ли имате куфари със столевки, които не искате да се обменят срещу лична карта в банка?

# 6 404
Нещата щяха да са по различни, ако сума ти народ не се беше подвел по страшката "запасете се с кеш, защото банкомати и пос терминали няма да функционират с дни".

Общи условия

Активация на акаунт