"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 273 782
  • 7 428
  •   3
Отговори
# 6 420
  • София
Както писах, последните дни бях в 2 града, не си седя у нас. Седях си преди празниците по здравословни причини. От НГ излизам всеки ден.

До неделя бяха почивни дни, но поне около мен всички бяха отворили още от 02.01., даже някои изобщо не затваряха. Имаме няколко денонощни и дори на НГ работеха някои от тях. Други затвориха на 3.12. по обяд и на 01.01. по обяд отвориха.

# 6 421
  • Буркина Фасо
Аз лично не съм виждала такива и не съм чула от познати и близки. Даже обратното. Тези, които ползват пари в брой, бяха изненадани, че банкоматите си работеха още на 01.01., което предни години беше рядкост, защото бяха вече изпразнени, заради почивните дни.
е как да бъдат изпразнени банкоматите от евро като до 31-ви бяха пълни само с левове? нормално би било на 1-ви да са пълни с евро , а не празни с левове.

# 6 422
От моите наблюдения отворени са големите вериги. Тук-там някое по-малко магазинче. Повечето не работят. Някои още през декември сложиха табели, че през януари магазина няма да работи. От малкото работещи, които съм посещавала до сега евро не са ми върнали. На бензиностанциите също срещу лев връщат лев. На пазара - две сргии. Хора също нямаше. Цените бавно и плавно продължават нагоре, да видим до кога. Хлябът, който купувам от 1,70 лв е с нова цена 1,15 евро. Не знам дали е обосновано и не ме интересува. Сигнали няма да подавам. Нали сме свободен пазар. И при нас таксата за паркиране от 1лев стана 1евро, както май се случва масово. Обедняването вече се усеща все по-осезаемо. Ще трябва да се свиват разходите отново, за кой ли път. Та това е, каквото очаквах, това и се случва. Обаче не е заради еврото, не.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 11:15 от Marsela 17

# 6 423
Естествено, че не сте виждали. То как да ги видите като си седите у вас.

Аман от паникьори и апокалиптици Smiley
Скрит текст:
Животът си тече и за хората, и за бизнеса. Разбира се, че на едва втория работен ден ще има дреболии за наместване, но не виждам нищо страшно и фатално.

Надявам се пазарът да се понамести малко, хората да поосмислят покупателните си решения, и да накажат разните му пишман-търговци, които се опитват да ловят риба в мътна вода.

Само позитиви виждам дотук. Дори и излизането наяве на изумителната неграмотност на голяма част от хората я виждам като позитив - дава известно обяснение на въпросите "защо сме в това положение" и "кога ще се оправим" Smiley

Какво стана със сигналите до НАП за няколко цента поскъпване ? Sunglasses

Е да, разбира се че трябва да поставим под общ знаменател всяването на паника и разпространяването на слухове и измислици, с нормалното гражданско поведение за подаване на сигнали при установяване на нередности. Rolling Eyes

# 6 424
  • София
Ама те и сега не са празни (банкоматите).

# 6 425
Ами щом могат да си позволят магазините да стоят един месец затворени, значи всичко е наред. Хората са богати и не ги притеснява поскъпналия живот. Всичко е точно.

# 6 426
  • Буркина Фасо
Ама те и сега не са празни (банкоматите).
естествено, че не са. положението е извънредно и се действа извънредно.
утре ще се изпразнят Grinning

# 6 427
Проблеми има, това , че някои хора не ги виждат, не означава, че ги няма.

https://www.segabg.com/hot/category-economy/banki-nezakonno-slag … na-na-levove-evro

"В репортажа от БНР ясно се чува как служител на банка иска такса от 15 лв. или 7.67 евро за обмен на левове от потребител, който не е техен клиент, защото "току-що им излязла новата тарифа".

# 6 428
"Хаосът" трае няма и ден и половина Joy Преходният период е месец. А долната глупост няма смисъл дори да се коментира.

# 6 429
Който е събрал един тон монети, има проблем, но има и време да ги обмени, що сега на опашки.
 Няма проблем на село, работят   и с двете валути и явно селяните ни са  грамотни.
 Проблем са  великите поддръжници на лева, дето нарочно викат силно, явно се надяват  еврото да свърши.

# 6 430
  • София
Аааа, те празните банкомати били в бъдеще време, ясно.

# 6 431
Някои хора в темата наистина се опитват да всяват паника. Това би трябвало да е наказуемо със закон. Явно не е и дезинформацията си тече. Излезте  пазарувайте  хората са усмихнати, приветливи повече от нормалното ежедневие, приемат се и евро и лева. Ресто се връща и в двете валути. Драми никъде няма в реалността.
Това го пиша за живеещи в чужбина, да не се поддават на слухове и измислици от платени дезинформатори.
Стефи, много си категорична с това "никъде". Не е зле да приемеш, че и други ходят по магазини, банки и т.н. и те виждат други неща. Как преценяваш, че това са лъжи, измислици и дезинформация. Твоята реалност не е по-истински от реалността на останалите. Хайде малко по-смирено и толерантно.

# 6 432
  • Бургас
За мен е нормално да има неуредици.Първо защото като цяло сме недисциплинирани, второ повечето хора по принцип не искат тази смяна и най-вече, защото държавата си измива ръцете и прехвърля отговорността върху обикновените хора.Няма контрол или ако има е само върху дребните, някакви смешни глоби за големите и непосилни за малките, всичко е на принципа всеки сам си преценява. Ще си измият ръцете с пазарната икономика и обещанията за контрол бързо ще бъдат забравени.Скоро всички ще забравим какви са били цените и ще се примирим. Всеки е свикнал да се спасява поединично, което при условията на живот тук- няма какво да се чудим. Напълно нормално е хората да са напрегнати и уплашени.

И въпреки всичко, това, което досега видях е доста цивилизовано и толерантно държание  и от двете страни-клиенти и търговци, банки.

# 6 433
Според мен проблемите сега започват, защото цените растат и ще продължават да растат, а заплатите и пенсиите  не.

# 6 434
  • Обран бостан ;)
"Хаосът" трае няма и ден и половина Joy Преходният период е месец. А долната глупост няма смисъл дори да се коментира.

Явно си имаме пророк в темата. Wink

Някои хора в темата наистина се опитват да всяват паника. Това би трябвало да е наказуемо със закон. Явно не е и дезинформацията си тече. Излезте  пазарувайте  хората са усмихнати, приветливи повече от нормалното ежедневие, приемат се и евро и лева. Ресто се връща и в двете валути. Драми никъде няма в реалността.
Това го пиша за живеещи в чужбина, да не се поддават на слухове и измислици от платени дезинформатори.

Да се връщат направо. Ама си трайкат, а ? Wink

Говоря за неща, които виждам.
Ако някой не ги вижда , това не значи, че може да ме убеди, че аз не съм ги видял.

Нямат проблем с еврото хора, които не работят с клиенти.
За жалост основно такива показват  по ТВ-то.

Общи условия

Активация на акаунт